Heb je binnenkort een eerste date? Vind je dat stressvol? Ga je liever niet ongemakkelijk tegenover elkaar zitten in een cafeetje? Onze tip is natuurlijk: kies voor een actieve date, een wandeldate!

De meeste mensen die voor het eerst horen van DeWandeldate begrijpen direct de voordelen van Wandeldaten. Voor Google, en voor iedereen die het horen wil, hier nog eens 10 redenen op een rijtje waarom wandelen een goede invulling is van je eerste ontmoeting. 

10 goede redenen om samen te wandelen 

Als je allebei van wandelen houdt, biedt een wandeldaten vele voordelen. Samen ontspannen en gezellig wandelen en genieten, samen een eerste avontuur beleven. Uit alle reacties van leden en uit de succesverhalen kunnen we deze 10 voordelen afleiden:    

#1. Ontspannen manier van kennismaken.

De allerbelangrijkste reden: een wandeldate verloopt veel meer ontspannen en gezelliger dan een afspraakje in een café. Het is natuurlijker. Je hoeft niet ongemakkelijk aan een tafel tegenover elkaar te zitten en elkaar steeds in de ogen te kijken. Als je naast elkaar loopt heb je eerder een gezellig en misschien wel meer diepgaand gesprek. Je ziet van alles onderweg waardoor de gespreksonderwerpen als vanzelf komen.  En juist doordat er van alles te zien is en je aan het wandelen bent hoef je niet constant te praten. Als het gezellig is kan je altijd nog ergens gaan zitten samen, onderweg of aan het einde van je wandeling. 

#2. Wandelen is gezonder dan zitten.

Zoals iedereen wel weet is wandelen gezond en een goede afwisseling van het vele zitten. Een wandeling biedt de gelegenheid om te zien of de ander ook geniet van het wandelen. Voor wie een actieve partner zoekt is een wandeling een goede manier om de de ander 'in actie' te zien.

#3. Iedereen kan wandelen.

Als je kiest voor een actieve date is het grote voordeel van een wandeling dat iedereen het kan. Je kunt gemakkelijk je tempo aan elkaar aanpassen. Zo kan je je aandacht meer op de kennismaking richten. Ook als je eigenlijk een echte buitensporter bent, is het wandelen vaak de beste keuze en veel makkelijker dan als je direct met elkaar gaat hardlopen, mountainbiken, klimmen of zeilen.  

#4. Een wandeling is makkelijk te organiseren.

Iedereen kent wel een wandeling die je samen kunt doen. Je eigen favoriet. Of kies een wandeling ergens tussen de woonplaatsen van beiden in. Ook het internet biedt je vele suggesties voor mooie routes. DeWandeldate geeft regelmatig Tips voor mooie wandelroutes. Om te wandelen hoef je niet veel meer te doen dan de route te kiezen (en zo nodig mee te nemen) en naar het startpunt te reizen. Met een paar goede wandelschoenen (bij een wat langere afstand), wat water en misschien nog wat extra proviand voor onderweg ben je er helemaal klaar voor. 

#5. Het is goedkoop.

Het lopen van een wandeling hoeft je helemaal niets te kosten. Alleen als je vooraf of achteraf samen nog een drankje drinkt of je gaat nog wat eten, zijn dat je kosten.  

#6. Ga als jezelf.

Je hoeft je voor een Wandeldate niet speciaal aan te kleden. Geen lastige 'Wat moet ik aan?' beslissingen. Ga in kleding die lekker zit en toch gezellig staat. Ga als jezelf!

#7. Bepaal zelf hoe lang je date duurt.

Van te voren weet je natuurlijk niet hoe leuk je date zal zijn. Juist als je gaat wandelen kan je de duur van je afspraak makkelijk aanpassen. Mis je de klik, houd je wandeling dan zo kort mogelijk. Is het wel gezellig? Kies dan voor de langere route. Of ga nog wat eten samen. Kies bij voorkeur een wandeling met een leuk café of restaurantje onderweg.  

#8. Gebruik je creativiteit.

Een wandeldate geeft alle ruimte voor een persoonlijke en creatieve invulling. In je profiel kan je al een aantrekkelijk, nieuwsgierig makend voorstel doen. De keuze van de wandelroute, een extra activiteit onderweg zoals een museum, beeldentuin of boottochtje. Je kunt ook indruk maken door de route extra goed voor te bereiden zodat je onderweg wat kunt vertellen over de historische objecten, de planten, de vogels of het wild. 

#9. Maak het zo romantisch als als je zelf wilt.

Verras de ander met een bijzondere plek en neem wat lekkers mee voor onderweg. Durf je het aan naar dat romantische bankje te gaan? Neem wat fruit mee, of noten, warme koffie of een flesje wijn. Op een warme dag bied je een ijsje aan. Maak het gezellig! 

#10. Gezamenlijke herinnering.

Nog een laatste voordeel van een wandeldate is dat je, juist door de persoonlijke invulling, een gezamenlijk avontuur beleeft. Dat schept veel eerder een band dan als je gewoon in een restaurant was gaan zitten met een kopje thee. Alle koppels die DeWandeldate heeft samengebracht weten zich hun eerste wandeldate nog heel goed te herinneren. 

#Bonus: Heb een leuke dag!

Tot slot: als die andere persoon toch niet de ware is, als je een leuke wandeling hebt uitgekozen, heb je toch in ieder geval een leuke ochtend of middag gehad. 

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, Rotterdam, 28 februari 2017

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.