Mobiele menu

'Wat is het lang geleden dat ik zo met een man gelopen heb!'

Dankzij de Wandeldate connected

Sinds de start van datingsite DeWandeldate in 2014 hebben inmiddels meer dan 320 singles hun partner gevonden via onze site. De reacties van deze gelukkige opzeggers zijn altijd leuk om te lezen. Nog mooier is het als zij ook hun succesverhaal schrijven, ter inspiratie voor andere singles die nog op zoek zijn. Vandaag ontvingen we het 30-ste Verhaal. 

Succesverhaal van Rik Strandloper 

Rik is 68 jaar en woont in Utrecht, zijn vriendin is 67 jaar. zij wil liever niet met haar naam, nickname en provincie genoemd worden).

Aangekomen op het station van een historische Hanzestad aan de IJssel neemt de milde spanning toe, die ik al de hele reis voel: “zou ze er staan, links onderaan de trap, naast de AKO...?? Of zou ik tegen een leegte aanlopen ..? En wat ga ik doen als ze er niet staat..? Wachten? En zo ja, hoe lang en waar? Of duik ik de eerste de beste bruine kroeg in om mijn pijn te verzachten met het altijd zo werkzame middel...” Ook al is het perron oneindig lang, ik hoef geen antwoord meer te geven op al die aan mezelf gestelde vragen; bij het afdalen van de trap zie ik een gedaante opdoemen: “Ze staat er!”

Daar blijft het niet bij; een stralende en onbevangen glimlach heet mij welkom. “volgens mij hebben wij een afspraak”; met die woorden begroet ze mij en we kussen elkaar op beide wangen; dit is een warm welkom! Na de uitcheck buitengekomen zorgt een spetterregen en een opgestoken paraplu al voor een beloftevolle intimiteit. “zullen we eerst een lekkere cappuccino drinken en hopen dat het weer beter wordt?” vraagt ze. Ik vind alles goed en in het beste koffiehuis van de stad neem ik haar koude hand in de mijne. “Met dit weer heb ik altijd steenkoude handen,” is haar reactie op mijn gedurfde onderneming. Het lijkt of haar koude handen mij warmer maken en ik voel me blij van binnen; deze ontmoeting kan niet meer stuk als ze me ook nog een compliment geeft over mijn uiterlijk en als we even later aan de wandel gaan met zo nu en dan een spatje neem ik haar bij de hand waarop ze reageert met: “wat is het lang geleden dat ik zo met een man gelopen heb!”

De wandeling die we vervolgens maken loopt door de IJsselvallei en is pittig; ik voel al snel dat we een balans zullen moeten vinden tussen haar conditie en bewegingsdrang en mijn goede bedoelingen en intenties. Maar goed, na ruim 4 maanden hebben we heel wat afgewandeld, een kleine 200 kilometer, heen en weer geplaagd, samen gepuzzeld en flink gelachen. En als belangrijkste resultaat: een onbedaarlijk verlangen bij ons beiden om veel bij elkaar te zijn, leuke dingen te doen en samen te dromen over een gezamenlijke toekomst! Wat wil je nog meer?!

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Rik Strandloper en vriendin deelden hun succesverhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via DeWandeldate en schreven hun verhaal:

Alle Succesverhalen van leden van datingsite DeWandeldate

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? Stuur jouw verhaal of bericht aan: Irene den Ouden, info@dewandeldate.nl.  

Word ook lid en volg DeWandeldate

Foto Vinoth Chandar

© DeWandeldate, 1 juni 2015