Mobiele menu

N70 Rijk van Nijmegen

N70 Trail Rijk van Nijmegen

N70 Natuurwandelroute Rijk van Nijmegen

  • Rondwandeling vanuit Beek - Ubbergen (16 km)

Deze route staat bekend als één van de mooiste wandelroutes in Nederland. We passeren 8 bergen, bossen, vergezichten, laantjes en rivieren. De route is heuvelachtig en bosrijk, met prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap. 

De N70 wandelroute dankt de naam aan 1970, het natuurbeschermingsjaar. Sinds die tijd is de N70 een populaire wandelroute onder natuurliefhebbers. Niet alleen wandelaars, ook trailrunners nemen deze sportieve route met uitdagende bergen graag. 

Verslagje

Op zaterdag 11 maart 2023 liep een groep wandeldaters deze route, met als start- en eind eindpunt Hotel-restaurant 't Spijker bij Beek-Ubbergen. Met dank aan Evert voor de routebegeleiding. De groep bestond uit 8 mannen en 9 vrouwen, singles van 38 t/m 53 jaar. Van de 17 deelnemers zijn 10 mensen lid (met actief profiel) van DeWandeldate. De lunchpauze werd gehouden bij Brasserie Charley.

De wandeling verliep iets anders dan gewoonlijk bij DeWandeldate. Eén persoon kwam helemaal niet opdagen. Enkele deelnemers moesten afhaken omdat het toch (voor niet fitte wandelaars) een pittige route is. Twee dames raakten voor een tijdje de groep kwijt en sloten gelukkig later weer aan. En een enkeling wilde eerder stoppen met de wandeling. De groep die overbleef was enthousiast. Het weer was fantastisch. Geheel droog en voornamelijk zonnig. Lunch in de zon. En het was zeker een lekkere wandeling. Aan het eind nog met zijn allen wat gedronken en gelachen.

Enkele reacties van de deelnemers:

  • Het was een gezellige groep, allemaal sympathieke mensen, en een mooie wandeling.
  • Het was mijn eerste keer, een gezamenlijke wandeling via De Wandeldate. En dat is prima bevallen! Het was genieten van een geweldige dag, fantastisch weer, een prachtige route en leuke gesprekken met gezellige mensen! En Evert heeft alles prima begeleid. Ik kijk terug op een zeer geslaagde dag!
  • Het concept vind ik echt super. Samen op pad met gelijk gestemden. Top. Ik hoop dat er nog vele van dit soort tochten volgen.

Foto's van Evert, Eric en Jeannet:

N70 Rijk van Nijmegen
N70 Rijk van Nijmegen
N70 Rijk van Nijmegen
N70 Rijk van Nijmegen
N70 Rijk van Nijmegen
N70 Rijk van Nijmegen
N70 Rijk van Nijmegen

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, 21 december 2022.