Mobiele menu

Bij welke datingsite kan je terecht als wandelende single?

10 datingtips voor wandelaars (singles)

Laten we er niet omheen draaien: Nederland telt 2,8 miljoen singles en ze bellen ’s avonds niet bij elkaar aan. Een datingsite is een prima manier om snel in contact te komen met andere zoekende singles. Kies je voor DeWandeldate.nl, dan helpen we je graag om andere single wandelaars te ontmoeten. 

10 wandeldatingtips

#1. Kies de datingsite die bij jou past

Er zijn nu meer dan 700 (!) datingsites in Nederland. Kies voor een site met gelijkgestemden, een ‘niche datingsite’.  Er zijn veel verschillende 'niche datingsites', voor bijzondere doelgroepen: sites voor senioren, hoger opgeleiden, miljonairs, gehandicapten, paardenliefhebbers, spiritueel geïnteresseerden .. Houd jij het meest van wandelen, en wil je het liefst een partner die ook van wandelen houdt? Kies dan voor DeWandeldate.
 

#2. Kies een geschikte profielfoto

Dit is echt heel belangrijk: plaats een foto waar je leuk op staat! Liever niet je pasfoto, waar je vaak heel serieus kijkt, maar één waar je vrolijk lacht. Een buitenfoto is (zeker voor wandelaars) nog net iets leuker dan een binnenfoto. Op DeWandeldate.nl kan je naast je profielfoto ook andere typen foto’s kwijt (wandelfoto’s, landschappen, wandeloutfits). Maak daar gebruik van, omdat veel mensen liever profielen zoeken via foto’s dan via teksten.
 

#3. Vul je profiel zo volledig en positief mogelijk in

Vooral geen zinnen als ‘dit vul ik later wel in’, of ‘dat moet je zelf maar ontdekken’. Vertel wat je graag doet. Zeker als het sociale activiteiten zijn die je ook met je partner zou willen doen. Als je graag wandelt, wees dan specifiek: houd je van lange of korte wandelingen, in de natuur of eerder een cultureel-historische stadswandeling?

#4. Wees actief op de site

Wanneer je je profiel hebt ingevuld, ga dan niet afwachten. Doe gelijk een gerichte zoekactie en kijk of je al een paar ‘favorieten’ ziet. Op DeWandeldate.nl hoef je niet meteen een berichtje te sturen als je een leuk iemand ziet, maar kan je de ander ook eerst ‘liken’: dan laat je die ander weten dat je hem of haar best leuk vindt. Krijg je een ‘like’ terug? Dan wordt het tijd om elkaar wat beter te leren kennen en kan je een persoonlijk berichtje sturen.

#5. Kies voor een actieve date

Je kunt natuurlijk gewoon wat gaan drinken. Maar het is ook leuk om iets actiefs te gaan doen. Wandelen is heel geschikt: iedereen kan het en je hoeft je gesprek niet alleen maar te richten op elkaar. Bovendien hoef je elkaar niet steeds in de ogen te kijken. Je kunt ook genieten van de natuur, het uitzicht en wat je nog meer tegenkomt onderweg. Tijdens de wandeling merk je sneller wat voor type die ander is. Heb je geen echte ‘klik’, dan heb je in ieder geval een leuke middag.

#6. Waak voor je eigen veiligheid

Heb je samen besloten voor een wandeldate, pas dan wel op wat je doet: duik niet direct een donker bos in. Kies voor veilig daten: liever een wandeling in een park of door de stad. Ga zelf naar het begin van de wandeling, spreek niet af samen te rijden. Het goede van een wandeldate is ook dat je overdag afspreekt, en niet ’s avonds laat.

#7. Kies een vertrouwde wandeling

Het makkelijkste is een wandelroute die je al kent. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Een goed startpunt in een café, je weet hoe de route ongeveer loopt Natuurlijk kan je ook juist wat nieuws uitproberen.

#8. Kies een route met een leuk café

Het mooiste is als je kunt starten bij een leuk café. Dan kan je rustig op elkaar wachten, dat is beter dan ergens op straat afspreken. Maak even kort kennis, en als je nog zin hebt: start dan met je wandeling! Het is ook goed weer te eindigen bij een café. Dan kan je nog even napraten en besluiten of je nog ene keertje wilt afspreken.

#9. Let ook op je wandeloutfit

Als wandelaar trek je meestal makkelijke kleding aan. Maar zorg dat je er toch gezellig en verzorgd uitziet.  

#10. Je gesprekonderwerp: wandelen!

Als het goed is hoef je niet erg te zoeken naar een onderwerp. Vertel elkaar waar je het liefste wandelt. Wissel je ervaringen met wandelreizen uit. Ben je een km-teller, of meer een natuurfotograaf? Of loop je vooral van terras naar terras? Het zou mooi zijn als jullie dezelfde voorkeuren hebben Al wandelend ontdek je of jullie ook op wandelgebied een ‘klik’ hebben. 

 

Méér lezen over datingsite DeWandeldate?

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 1 maart 2014.