Mobiele menu

'Tot mijn grote schrik was het een beeldje van een Delftsblauwe jongen en meisje'.

Zij kreeg een Delftsblauw beeldje en wist: God heeft je gestuurd

Precies op 31 december 2015 ontvingen we het 20-ste succesverhaal, van twee (ex) leden die elkaar vonden via DeWandeldate. Een heel bijzonder verhaal, lees hoe Trea haar hart opende voor Arjan.

Het verhaal van Arjan en Trea

Arjan is 50 jaar en woont in Gelderland, Trea is 40 jaar en woont in Overijssel

Arjan en ik Trea hebben elkaar het afgelopen jaar leren kennen en op 30 mei hadden wij onze eerste date. De dag van het vrijgezellenfeestje van mijn zusje. Drie weken ervoor hebben we elkaar leren kennen per mail. Volgens mij zo anderhalf jaar geleden had mijn vriendin mij het idee geopperd om me aan te melden voor de wandeldate. Want ik had zo al eens gemopperd op het internetdaten. Ik zette wel duidelijk in mijn profiel dat ik Christen ben, want dat is voor mij belangrijk. Dit voorjaar zat ik niet lekker in mijn vel ik had veel gevoelens van afwijzing. En ik had God gebeden dat ik maar snel een man mocht ontmoeten. In een beeld liet de heer me zien dat ik een gezonde relatie met een man zou krijgen, en hij liet me een beeldje van Delfts blauw zien van een boeren jongen en meisje.

Arjan had vlak voor Pinksteren op mij gereageerd. Ik was niet lid en dus ik stuurde heel veel likejes achterelkaar in de hoop dat die het zou begrijpen. En ja hij begreep het en stuurde een reactie…nou dacht ik dat is wel bijzonder zon man. Vervolgens heel wat mailtjes heen en weer gestuurd. En na Arjans vakantie hadden we afgesproken op het station in Deventer. We liepen een rondje bruggen en het regende. Hij liep zo heerlijk rustig… en bij het IJsselhotel werd die enthousiast en ging die zo mooi met zijn armen zwiepen. Toen liepen we in de binnenstad naar de Noorman, een nieuw Noors restaurantje. We zaten lekker op het balkon en vonden elkaar wel in het samen observeren van het restaurantje. Ik voelde me wel veilig bij hem, en ook wel gezien. Het was fijn om in elkaars aanwezigheid te zijn. Arjan stotterde… en dat was voor mij wel een beetje een struikelblok. Maar toen hij zo mooi vertelde dat iedereen wel wat heeft en dat het één zichtbaar is en het ander niet., dacht ik wauw wat mooi hoe je daar in staat. Ik waardeerde hoe hij met zijn beperking om ging en hoe zelfverzekerd hij daarin is. Op het eind gaf Arjan me een kadootje. Dat was spannend: wat als ik het nu niet mooi vind? Ik opende het, en tot mijn grote schrik was het een beeldje van een Delftsblauwe jongen en meisje. Ik begon te huilen….. en zei ik leg je nog wel uit. Maar God heeft je gestuurd.

Dit beeldje heeft mij geholpen om langzaam maar zeker mijn hart te openen voor Arjan. Gelukkig heeft hij geduld voor mij en doet die precies wat Goed is. We wandelen veel in en rond de stad Deventer… houden van de gezelligheid van de stad en genieten van de natuur om ons heen. Samen is zoveel leuker … en fijn om elkaar te kunnen helpen. Het gaat niet vanzelf als je jaren zo lang alleen bent geweest .. maar het is de moeite meer dan waard. We hebben veel lol om elkaars verschillen en groeien steeds dichter tot elkaar. Ja deze prins heeft mij wakker gekust dit jaar.

Getrouwd!

In december 2018 ontving ik een superleuk berichtje van Arjan: 'Hoi Irene, ik en mijn vrouw Trea zijn nu een gelukkig echtpaar, ..'

 

Wil je méér wandeldate verhalen lezen?

Arjan en Trea vonden elkaar via DeWandeldate. Ook andere (ex) leden schreven hun verhaal:

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? Stuur jouw verhaal of bericht aan: Irene den Ouden, info@dewandeldate.nl.  

Word ook lid en volg DéWandeldate

Foto: Holland Souvenir Shop

© DeWandeldate, 31 december 2015