Wandelweekend Soester Duinen en Baarnse Bossen

Wandeldate door natuurgebied Soester Duinen

Wandelweekend in 2020

Het Soester Wandelweekend brengt jou langs routes met landgoederen, een kasteel en paleis en door duinen, heide, bossen én de vliegtuigbasis: 

  • Datum: Zaterdag 22 en Zondag 23 augustus 2020
  • Start- en finishplek: Gildeterrein in Soest
  • Je kunt beide dagen kiezen voor een afstand van 10, 20 of 30 km. 
  • Info & inschrijven >> website Soester Wandelweekend

Wandelroutes:

Je kunt dit weekend twee routes lopen, beiden door het prachtige landschap rondom Soest en Baarn, unieke natuurgebieden met afwisselend zandvlaktes en duinen-, bos- en heidegebied en prachtige historische bezienswaardigheden. 

Zaterdag 22 augustus 2020: Soester Duinen route

Deze route gaat door de overweldigende zandvlaktes en de gebieden de Korte Duinen en Lange Duinen. De 10 km gaat door de Korte Duinen. De 20 km route combineert de Korte Duinen met de Lange Duinen en Landgoed De Paltz van het Utrechts Landschap. Je beklimt het Soester Hoogt (51m boven NAP), de berg waar Soesterberg zijn naam aan te danken heeft. Je loopt door de geheimzinnige strubbebossen over het natuurpad De Stompert, voormalig militair oefenterrein. De 30 km route sluit de route spectaculair af met een wandeling over Vliegbasis Soesterberg waarbij je over de voormalige landingsbaan en door het sheltergebied wandelt. Ervaar het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur. 

Zondag 23 augustus 2020: Baarnse Bossenroute

Deze route start in het historische Soest en leidt je door het Baarnse Bos, over brede beukenlanen en langs Paleis Soestdijk. De 20 km route gaat verder door de bossen van Baarn en Lage Vuursche en gaat langs prachtige heidegebieden die in augustus volop in bloei staan en langs Landgoed Pijnenburg. Bij de 30 km kun je extra genieten en wandel je door het schitterende park achter Kasteel Groeneveld in Baarn, door de uitgestrekte bossen bij
landgoed Buitenzorg en langs het Hilversumse Wasmeer.

Samen op Wandeldate, tijdens dit wandelweekend? 

Als Lid van DeWandeldate kan je met elkaar afspreken welke wandeling je wilt maken. De meeste leden kiezen samen voor een route bij één van beiden in de buurt, of een route tussen beide woonplaatsen in.

Wat je ook kunt doen is samen deel te nemen aan zo'n mooi evenement als het Soester Wandelweekend. Loop één dag samen, en als het gezellig is zelfs twee dagen! Zo bouw je samen je eerste (wandel) herinnering op! Hoe kan je elkaar uitnodigen voor dit Wandel Weekend?

1. Zet het in je Wandeldate voorstel, in je profiel.

2. Ben je Betalend lid? Plaats dan een Oproep!

 

Méér lezen over datingsite DeWandeldate?

Lees DeWandeldate: nieuwe datingsite voor sportieve singles

Word ook lid en volg DeWandeldate

Foto: ​NS Wandeling Lange Duinen, Amersfoort - Hollandse Rading

© Irene den Ouden, DeWandeldate, 11 juli 2018. Update 11 november 2019.

Reacties

ItzMeJeannette 19/07/2018 - 08:41

Even wat minder gewandeld door prive omstandigheden. Wat zou het fijn zijn om dit weer op te pakken tijdens dit wandelweekend.
Mijn vakantie begint dan net dus wellicht het moment om allebei de dagen te wandelen.
En als ik de kaartjes zou winnen hoef ik alleen nog slaapplaats te regelen.

Jolanda de koning 22/07/2018 - 17:26

Wat een mooie locatie/omgeving voor een nieuwe wandeltocht. Die ga ik in ieder geval vast in de agenda zetten. En bij mijn wandelvrienden promoten. Anders.is het wel een aanrader voor volgend jaar.

Elles 26/07/2018 - 10:58

Door omstandigheden heb ik dit jaar geen vakantie gepland. Wat is het dan mooi dat dit soort evenementen wordt georganiseerd waardoor je je vakantie op een mooie manier in eigen land kan beleven. En wie weet ook nog met een leuk wandelmaatje.

Irene 02/08/2018 - 12:48

De 2 kaartjes gaan naar .... Elles!

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.