Mobiele menu

Wandeldate: Bananenbrood bij 'Zwarte Haan' in Friesland

Wandeldate: Bananenbrood bij 'Zwarte Haan' in Friesland

Toen ik begreep dat jij een uur moest fietsen, durfde ik niet meer met de auto te komen,” waren de eerste woorden van R, die ook nog een half uur moest fietsen. Toen was ik eigenlijk al verkocht. Lees hoe twee Friezen elkaar ontmoetten via DeWandeldate. 

Het succesverhaal van Wandelkaar en Sammie

Wandelkaar is 49 jaar, Sammie is 58 jaar, beiden wonen in Friesland

Zondag 15 november 2020 speurde ik, min of meer uit verveling, wat rond op het internet. Via via kwam ik terecht op 'DeWandeldate'. Als liefhebber van wandelen en van de natuur sprak deze website mij direct aan. Twee maanden na het overlijden van mijn man, na een lange periode van ziekte, was ik ook wel weer eens toe aan wat positieve energie. Daarom besloot ik een profiel aan te maken.

Grote verwachtingen had ik niet. Wat ik zocht was een maatje, iemand om al wandelend mee te praten. Tussen de mannen, die woonachtig waren in de omgeving, zag ik het profiel van R. Zijn foto met zijn vriendelijke gezicht en zijn verhaal trokken mijn aandacht. Hij kon, voor een man, goed luisteren, schreef hij. Dat sprak mij wel aan, dus ik klikte het hartje aan.

Niet veel later kreeg ik een 'like' terug, voor mij aanleiding in een bericht een wandelvoorstel te doen. We spraken zaterdag 21 november af bij 'Zwarte Haan', vlakbij het Wad. Dit is voor mij een uur fietsen (met accu) en dat werd R duidelijk door het app-contact dat we kort voor de afspraak hadden.

Vijf minuten voor het afgesproken tijdstip was ik bij 'Zwarte Haan', met mijn rugzakje met o.a. zelfgebakken bananenbrood. Even later zag ik in de verte nog een fietser aankomen.

“Toen ik begreep dat jij een uur moest fietsen, durfde ik niet meer met de auto te komen,” waren de eerste woorden van R, die ook nog een half uur moest fietsen (maar dan zonder accu). Toen was ik eigenlijk al verkocht.

Lekker weer was het niet, het was koud en miezerig, maar de wandeling was warm. We hadden genoeg te bespreken en bleken veel overeenkomsten te hebben: muziek, films, maatschappelijke ontwikkelingen. Het werd al schemerig toen we op een bankje aan het bananenbrood begonnen. We waren het erover eens dat onze wandeldate een vervolg zou krijgen.

Intussen zijn we bijna twee maanden verder met wekelijkse wandelingen, een bezoek aan het theater (toen dat tussen de twee lockdowns net even kon) en het samen vieren van derde Kerstdag en Oud en Nieuw. We hebben het goed en gezellig samen en gaan mooi zo door. Als dit weer mogelijk is, gaan we zeker ook elders wandelen. Vlieland, de Achterhoek, Duitsland, we hebben er zin in.

Zo eindigde een voor mij erg verdrietig jaar toch nog positief. Het gemis van mijn man is natuurlijk nog steeds groot, maar met R durf ik weer vooruit te kijken en plannen te maken. Ik heb weer een arm om mij heen en een klankbord. Dat is zo fijn!

'De foto heb ik eerder vorig jaar gemaakt van een zwerfsteentje wat ik toen vond, eveneens bij Zwarte Haan.'

 

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Wandelkaar en Sammie deelden hun succesverhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via datingsite DeWandeldate en schreven hun verhaal: 

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

 

Deel ook jouw Verhaal!

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? 

Vertel je Succesverhaal en ontvang je favoriete Wandelgids!

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 26 januari 2021