Mobiele menu

Samen in de Hortus Botanicus te Leiden

Twee vlinders in de Hortus Botanicus te Leiden

Gerrit en Marianne hadden hun eerste wandeldate bij de Vlietlanden. 'Hebben we er veel van gezien? Nee, we hebben gekuierd, gekletst, en vooral elkaar aan gekeken… Wat een mooi en romantisch verhaal! Dank en veel geluk gewenst, Gerrit en Marianne. 

Het succesverhaal van Gerrit en Marianne

Gerrit is 60 jaar en woont in Gelderland, Marianne is 61 jaar en woont in Zuid-Holland

Hierbij een verslagje van de wandelontmoeting van Marianne en Gerrit.

Wij zijn beiden single en wandel - en natuurliefhebbers. Daarom kozen wij voor de wandeldate. Marianne is een klein jaartje actief geweest op wandeldate. Gerrit is een maandlidmaatschap gestart en heeft dat niet hoeven te verlengen….

Zowel Marianne en Gerrit hadden geen haast en geen verwachtingen. Beiden dachten we dat het leuk zou zijn om iemand te ontmoeten om gezellig mee te wandelen … Marianne had daar ook al wat leuke ervaringen mee gehad voordat ze Gerrit ontmoette….

We hebben eerst wat berichtjes heen en weer gezonden via de chat functie op de wandeldate. Waarbij vooral de voorzichtigheid en gereserveerdheid de boventoon voerde. Marianne: mmmm wel heel erg sportief…, de geografische afstand tussen ons is best wel groot, en dan nog die (grote) oren….. dat laatste wist Gerrit gelukkig tijdens de chat een beetje te ontwapenen met een gezonde dosis zelfspot… dat we beiden humor belangrijk vinden merkten we allebei vanaf het begin bij elkaar….

Gerrit: o ja en over kanovaren (interesse van Marianne) wist ik te melden dat ik daar geen held in ben …. e.e.a. had in het verleden al geleid tot een ongewild bodemonderzoek…. kortom genoeg reden tot voorzichtig aftasten en gereserveerdheid in de chat…. 

Wat gaf dan de doorslag om toch af te spreken? Nieuwsgierigheid op basis van de leuke, lieve en vooral afstemmende chatberichten en o ja toen Gerrit koffie aanbod vooraf een wandeling, tijdens een kennismaking stemde Marianne toe; ‘ok, voor koffie spreek ik af ….’ 

Toen volgde een ongelofelijk bijzonder telefoongesprek begin september op een zaterdag…. Marianne moest de eerste langzaam tot stand gekomen afspraak afzeggen….. ze belde om dat toe te lichten… 

Gerrit: ik waardeerde haar telefoontje zeer… immers ze was me niets verschuldigd…een simpel wapje had ook volstaan… ze belde… ik luisterde…. ongelofelijk… dit was me nog nooit gebeurd… hoorde nauwelijks wat ze inhoudelijk zei: een keertje ver weg opnieuw afspreken…. mijn hart ging tekeer, mijn gevoel was duidelijk: hier gebeurde iets ongelofelijks en bijzonders, snel afspreken dus… Akoestisch verliefd worden, bestaat dat? We spraken snel af, op een dinsdag avond volgend op ons telefoongesprek...

Bij de Vlietlanden, de voorgestelde wandeling op de wandeldate door Marianne. Hebben we er veel van gezien…. nee, we hebben gekuierd, gekletst, en vooral elkaar aan gekeken… 5 km in 2 uur… terwijl we normaal minimaal 5 km per uur lopen… we hebben alle langs de route staande bankjes bezocht… zoveel hadden we te bepraten, elkaar te vertellen, delen… en alles met veel lachen…. alsof we thuis kwamen bij elkaar…daarna zouden we naar huis rijden… beiden kwamen we tot dezelfde conclusie: de avond is niet af zonder samen een gezellig hapje eten.

Marianne: die avond had ik een sportles gereserveerd…... daar ben ik niet verschenen…..

We bleken exact dezelfde voorkeur voor de kaart te hebben… dezelfde drankjes, dezelfde teksten en nog veel meer… en onze liefde voor elkaar ontwikkelde zich die avond in razend tempo… sneller dan we zelf goed in de gaten hadden…

Pas laat in de avond bij het afscheid bij de auto merkten we samen dat we een serieuze connectie hebben die bijzonder is en ver gaat… we konden eigenlijk geen afscheid nemen… we waren die avond heel laat thuis…..

De weken die volgden waren weken van nader kennis maken tijdens mooie wandelingen en in elke ontmoeting ontdekken wat we nog meer gemeen hebben, het ging en gaat maar door, tot op de dag van vandaag en daar voorbij….

Onze gedeelde liefde voor bewegen, wandelen en de natuur (in combi met cultuur) is wat ons in oorsprong samenbracht, onze nog steeds ontwikkelende liefde voor elkaar is wat ons samenbindt.

Zonder de wandeldate hadden we elkaar waarschijnlijk nooit ontmoet…..

Dankjewel Irene en jouw wandeldate!

Samen in de Hortus Botanicus te Leiden

Gerrit stuurde deze foto mee: 'Foto van twee vlinders. Dit vinden wij samen een mooie passende foto.'

 

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Gerrit en Marianne deelden hun succesverhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via datingsite DeWandeldate en schreven hun verhaal: 

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

 

Deel ook jouw Verhaal!

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? 

Vertel je Succesverhaal en ontvang je favoriete Wandelgids!

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 1 februari 2021