Mobiele menu

Succesverhaal van datingsite DeWandeldate

Succesverhaal van DeWandeldate: Stap-stap…. klik-klik…

"Wat is het toch wonderlijk en spannend elkaar voor het eerst te zien! Als een duik in koud water: niet treuzelen, maar hup erin, en er het beste van maken."

Lees hoe het Peerke en Matchhh verging met wandeldaten. 

Het succesverhaal van Peerke en Matchhh

Peerke is 62 jaar, Matchhh is 63 jaar.

Single en 55; hoe kom je dan in contact met een leuke vrouw? Toen mijn huwelijk zeven jaar geleden strandde wist ik al snel dat ik een nieuwe partner wilde. Anno 2015 is daten dan de aangewezen weg, en dus zette ik mijn eerste wankele schreden op… Lexa. Pff… nee, dat ging niet geweldig, dat moest beter kunnen. Nu ben ik al mijn hele leven een uitgesproken natuurliefhebber, dus heb ik even gezocht op ‘daten’ en ‘natuur’, en zo vond ik de wandeldate!

Inmiddels ben ik enkele tientallen wandelafspraken verder en heb ik met twee vrouwen een relatie gehad. Wil je tips van een ervaren dater? Nee? sla deze alinea dan even over. Mijn indruk en ervaring is dat een relatie aangaan op latere leeftijd heel anders gaat dan als jongeling. Het vraagt tijd. Echt gelijk tot over de oren verliefd… is mij nog niet overkomen. Maar wel was er al een aantal keren een klik dus, en ook als die er niet was vond ik het heel fijn om meerdere keren met een vrouw af te spreken. Het lijkt misschien vreemd, en natuurlijk waren er ook afspraken bij waarbij al snel duidelijk was dat een relatie er niet in zat, maar de moeite nemen meerdere keren af te spreken heb ik altijd fijn gevonden. Het geeft diepte aan die persoon waarmee je afspreekt, en in mijn beleving is iedereen dat waard. Ik heb er in ieder geval nooit spijt van gehad, al was het maar omdat ik naast die vrouw ook een mooi stuk van Nederland wat beter leerde kennen.

En die Matchhh, hoe liep dat? Het begon natuurlijk met haar profiel, waarbij foto’s van een hele lieve lach mijn interesse wekten. En wat ik ook heel sterk vond was het zinnetje dat ze de Volkskrant leest! Dus stuurde ik haar een berichtje, en zo waar kreeg ik dezelfde dag een reactie. Maarrr, ze zou pas zes weken later af kunnen spreken…. Op 11 september nog wel… Euhh…. Is het te doen zo lang te wachten? Gelukkig liep het anders, want ruim een maand eerder kwam er een afspraak.

Oooohh, wat is het toch wonderlijk en spannend elkaar voor het eerst te zien! Het is als een duik in koud water: niet treuzelen, maar hup erin, en er het beste van maken. Eerst fietsten we vanaf het station naar een groot natuurgebied verderop. Die lieve lach viel beslist niet tegen en ze fietste ook lekker door: een sportieve vrouw. We hebben die dag een lange wandeling gemaakt en veel plezier beleefd aan elkaars gezelschap. Sindsdien spraken we vrijwel ieder weekend af, en na twee maanden hebben we zelfs een vakantie op Terschelling doorgebracht! Ik kan het eigenlijk nog steeds nauwelijks geloven. We zijn nu ruim een half jaar verder, en het gaat heel goed tussen ons, al loopt het natuurlijk niet altijd helemaal op rolletjes. Als twee volwassenen accepteren we dat en praten we goed door wat er niet goed verliep en waarom.

Wandelen vind ik sowieso een fijne manier om mijn tijd te besteden, en wandeldaten voegt daar een mooie dimensie aan toe. Als ik er niet de voorkeur aan zou geven in rustige natuurgebieden te wandelen zou ik het dan ook iedereen aanraden…

Peerke

 

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Peerke en Match deelden hun succesverhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via datingsite DeWandeldate en schreven hun verhaal: 

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

 

Deel ook jouw Verhaal!

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? 

Vertel je Succesverhaal en ontvang je favoriete Wandelgids!

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 1 maart 2022