Mobiele menu

'Het voelt zo goed, ben zo blij en gelukkig.... het beste wat me ooit is overkomen!'

The story that changed my whole life: Lei en Petra

Ik (Irene) kon al een paar weken genieten van al hun blije berichten en gezellige (wandel) foto's op Facebook. En nu schreven ze hun verhaal voor DeWandeldate. Lees hoe Lei en Petra elkaar vonden via wandeldatingsite DeWandeldate.  

Succesverhaal van Lei en Petra

Lei is 59 jaar en woont in Noord-Brabant, Petra is 55 jaar en woont in Zuid-Holland

Lei: The story that changed my whole life

Wat ik nooit had gedacht is dan uiteindelijk toch gebeurd.

Sinds oktober 2014 ben ik lid van de Wandeldate. Wandelen is voor mij de vorm van leven en genieten. Ik kom niet voor niets uit Noord-Brabant met roots in het Limburgse land. Sinds eind 2011 ben ik alleen en komend vanuit een diep dal heb ik het lieve leuke leven weer omarmd.

Het is in het begin nogal wennen dat niet iedereen reageert op je likes. Blij dat je dan een eerste wandel afspraakje kon maken. Helaas geen klik na de dates en begon er een periode van onzekerheid en hoe nu verder?

Een mailtje naar Irene om te vragen hoe ik mijn profiel kon verbeteren. Uiteindelijk kwam er een superleuk profiel uit , en zeker een echte upgrade, hihi.

Zeker het deelnemen aan de groepswandelingen maakt dat je steeds beter je zelf kunt zijn en op een erg leuke, vlotte wijze kennis kunt maken met verschillende mensen (vrouwen). Maar ook na drie groepswandelingen geen echte klik en maatje.

Ik begon de hoop op te geven en een zeer gezellig kookclubke gaf mij veel afleiding.

Op mijn eigen kookavond, laat in de avond, had ik toch een like van Petra uit Zuid-Holland. Ik reageerde meteen met een verontschuldiging dat ik tot laat mijn kookclubke bij mij had. En mailde laat terug.

Van het lange mailen kwam toch de vraag aan Petra om haar stem te mogen horen. We spraken af op 1 mei 23.00 uur in de avond.

En meteen was er de klik.

In een periode van twee weken werden de gesprekken alsmaar langer en steeds meer vertrouwd. Het lijkt wel of we elkaar al lang kennen hihi.

Onze eerste echte Wandeldate was op vrijdag 13 mei: een mooie wandeling van Overveen door de duinen naar Zandvoort. De vlam sloeg echt over en heb haar de gehele wandeling stevig vastgehouden. Immers ze kon nog altijd weglopen en dat wilde ik echt voorkomen haha.

Er volgden lange dagen van gesprekken, wandelingen, knuffels en kennismaking met Kyra, het hondje van Petra. Ik vind honden leuk en supergezellig, ook al heeft ze wel meer privileges dan Lei haha.

We hebben een superleuke klik met elkaar en de eerste kennismakingen zijn al geweest. Ook met mijn twee zonen is dat wel echt spannend. Zij zien hun Pa ook gelukkig worden en dat ben ik zeker. Ook voor mijn familieleden was het zeker spannend en de wijze waarop Petra  hier mee omgaat is echt geweldig.

Irene echt bedankt dat je deze site hebt gestart en ik heb nu echt op de wandeling van mijn leven de ware lieve vrouw, maatje en ook levensgezel gevonden.

We staan echt aan het begin van een mooi liefdevol leven met elkaar, en we zijn echt positief en optimistisch over onze toekomst.

Met hartelijke groet, Lei

Lei: 'Ik vind honden leuk en supergezellig'.

Petra:

Op aandringen van vriendinnen heb ik me ingeschreven bij Dewandeldate.nl.

Had er eigenlijk weinig vertrouwen in en dacht dat het op z'n minst maanden zou duren, voordat ik contact met iemand zou hebben. Verschillende mannen geliket en Lei likete terug en schreef een kort berichtje... en dit na 3 weken ingeschreven te zijn! Twee weken dagelijks, steeds langere en uitgebreidere, berichten aan elkaar gestuurd. We bleken veel gemeen te hebben. Naast het wandelen hebben we o.a. allebei een passie voor koken en dus voor lekker eten (en drinken..... <4 icoontjes met bierpullen>). Toen vroeg ie of ik wilde bellen... hij wilde graag mijn stem horen. Ik belde en de vonk sloeg over bij het horen van zijn stem... vlinders!!! Een dag of 10 dagelijks uren gebeld.... een soort telefoonmarathon werd het, waarbij er soms zelfs een nachtje niet geslapen werd.... en toen, toen de wandeldate....

Op vrijdag de 13e (mei) nota bene.... voortaan een geluksdag! In Overveen afgesproken en daar heerlijk gewandeld in de Kennemerduinen..... Waarschijnlijk niet gebruikelijk, maar onze 1e date duurde 4 dagen.

Lei en Petra, de eerste foto samen.

Sindsdien zijn we meer met, dan zonder elkaar. Er wordt heel wat heen en weer gereisd, want we wonen ruim 200 kilometer bij elkaar vandaan, maar wat betekent afstand, als je je soulmate, de man waarvan je houdt, gevonden hebt?

Intussen al meerdere malen heerlijk samen gewandeld en uiteraard ook veel andere dingen gedaan, familieleden en vrienden worden al druk bezocht. Het voelt zo goed, ben zo blij en gelukkig.... het beste wat me ooit is overkomen! 

Groetjes, Petra

Petra en Kyra, 2016

Wandelroutes van Lei en Petra

Hier (op voorstel van Irene) nog een aantal van de wandelingen die Lei en Petra samen gelopen hebben in de afgelopen weken:

 • Rondje Klinkenbergseplas (6 km), meerdere malen ZH
 • Katwijk - Scheveningen (22 km) (Uit boekje Kroeglopers van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig) ZH
 • Overveen - Zandvoort (15 km) (Kustpad/NS-route) NH
 • Herbertusbossen in Heeze (12 km) (mooisteroutes.nl) NB
 • Airbornepad (Lommel (BE) - Arnhem), traject Valkenswaard - Waalre vv (10 km) NB
 • Dommelpad (7 km) (Valkenswaard - Waalre vv) NB
 • Vijlen (11 km) (Kroegjeswandeling van Buitenlust naar Hijgend Hert vv) Limburg
 • Stamprooy (15 km) (Uit boekje "de mooiste boswandelingen van Nederland”, uitg Gegarandeerd Onregelmatig) Limburg

En uiteraard diverse, kortere wandelingen in de nabije omgeving, met mede als doel om Kyra uit te laten. Het blijft een uitdaging om mooie wandelingen te vinden, waar Kyra mee mag en bij voorkeur los kan lopen.

Petra en Lei, mei 2016

 

je méér wandeldate verhalen lezen?

Lei en Petra vonden elkaar via DeWandeldate. Ook andere (ex) leden schreven hun verhaal:

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate?

Wil je lid worden of DeWandeldate Agenda volgen?

 • Ben je single? Meld je gratis aan als Lid van DeWandeldate. Je ontvangt dan ook wekelijks de Tips & Agenda.
 • Ben je geen lid? Ontvang wekelijks onze Tips & Agenda
 • Volg DeWandeldate ook op Twitter en Facebook en LinkedIn en Instagram

© DeWandeldate, 10 juni 2016