Mobiele menu

Googelend op 'wandelen' en 'daten' vonden zij elkaar.

Sportieve natuurliefhebbers met diepgang: via DeWandeldate

De klik was er en tegen het einde van de wandeling stelde ik voor 'ervoor te gaan', en voor haar bleek dat ook zo te voelen.’ We ontvingen weer zo’n mooi succesverhaal via onze datingsite DeWandeldate!

Wat schreven zij in hun profielen?

Beide leden hadden hun profiel bij DeWandeldate heel uitgebreid ingevuld. In de hoofdvragen IK BEN en IK ZOEK beschreven ze hun opvattingen, leefwijze, activiteiten, en wensen ten aanzien van een nieuwe relatie. Uit beide profielen bleek hun voorliefde voor een actief en maatschappelijk betrokken leven, en passie voor de natuur en wandelen. Dit zijn ter illustratie maar een paar stukjes tekst uit hun profielen bij de vraag "IK BEN ..."

  • Bert: "Een man met diepte die meestal blij in het leven staat. .. Als wandelaar doe ik meestal tochten van 20 à 25 km, iets meer kan zeker, minder mag ook. Ik organiseer wandelingen in mijn regio. Ik houd ook van bergwandelen, in het bijzonder in het hooggebergte (maar heb daar de laatste 10 jaar niet meer aan gedaan).
  • Liesbeth: "Ik ben geïnteresseerd in mensen, wat hen drijft en inspireert. Ieder mens is uniek en zo wil ik iedereen ook tegemoet treden, zonder oordeel en zonder te denken dat ik de waarheid in pacht heb. Ik houd van veel buitensporten en ben snel ergens voor te porren. Ik word geboeid door alles wat groeit, bloeit, en vliegt en dan bedoel ik geen vliegtuigen :) en vind het een uitdaging om als natuurgids mensen zich te laten verwonderen over wat er om ons heen is."

Het succesverhaal van Bert en Lieseth

Bert is 64 jaar en woont in Groningen, Liesbeth is 58 jaar en woont in Drenthe

Bert schreef mij in augustus: “Hoi Irene, Dank zij jouw site heb ik een heel boeiende en lieve vrouw ontmoet. We hebben besloten "ervoor te gaan". Wil je mijn profiel dus onzichtbaar zetten? Voor het delen van ons verhaal vind ik het nu nog wat te vroeg, maar ik zal het in mijn achterhoofd houden. Je mag me er ook eventueel binnen een tweetal maanden aan herinneren. Ik wens jou en DeWandeldate het beste!" Begin november vroeg ik hem hoe het hen vergaat en of ze hun verhaal willen delen. Het resultaat:

Bert:

"Ik (man, 64j) wou graag indien mogelijk een nieuwe partner ontmoeten, al zou ik hierin toch voorzichtig zijn: liever alleen blijven dan een relatie aangaan die niet overtuigend goed zit. Daten leek me een mogelijkheid om zo'n geschikte partner te leren kennen. Op zoek naar een geschikte datingsite zocht ik via google op de combinatie wandelen en daten en ontdekte zo DeWandeldate. Ik plaatste mijn profiel en was actief in het bekijken van profielen en het leggen van contacten. Niet enkel binnen de provincie waar ik woon, maar ook in aanpalende provincies indien de afstanden nog enigszins haalbaar waren. Zo kwam ik op het profiel van een vrouw die niet enkel sportief is en van de natuur houdt maar ook brede interesses heeft en vooral veel innerlijke diepte doet vermoeden. In een berichtje vroeg ik om nadere kennismaking. In haar antwoord leek de afstand bezwaar op te leveren maar het was me toch niet helemaal duidelijk dat hiermee de deur gesloten bleef. Ik peilde naar hoe ik het antwoord precies moest lezen en haar antwoord hierop was de start van een verdere kennismaking. Gedurende weken hebben we intensief gemaild. De uitvoerige mails werden steeds persoonlijker en diepgaander. Ik keek uit naar onze eerste ontmoeting, beseffend dat de kans bestond dat wat heel hoopvol leek ook wel eens snel op niets zou kunnen uitdraaien.

Tijdens die eerste wandeling en picknick kreeg de hartelijkheid en de warmte van de mails een bevestiging in de ongedwongen sfeer van deze eerste 'live' persoonlijke gesprekken. De klik was er en tegen het einde van de wandeling stelde ik haar voor 'ervoor te gaan', en voor haar bleek dat ook zo te voelen. De weken en maanden daarna is het enkel duidelijker geworden hoeveel we gemeenschappelijk hebben en hoe intens we met elkaar ‘verbinding’ hebben.

Vandaag, zo’n vier maanden later dan ons eerste contact, trekken we steeds meer met elkaar op en zien we een gezamenlijke toekomst zitten: samen op onze levensweg. En ja, wandelen doen we ook nog dikwijls..."

Liesbeth:

"Op zoek naar een nieuw contact besloot ik (vrouw, 58 j.) te googelen op 2 dingen die ik belangrijk vond, ‘sportief’ en ‘natuur’ en daarachter ‘daten’ te zetten. DeWandeldate, waar ik nooit eerder van gehoord had, kwam naar boven. Ik heb mijn profiel hierna op de site gezet en 5 dagen later kreeg ik een vriendschapsverzoek van een man van 64 j. die 1 uur en 45 minuten van mij af woonde en ouder was dan ik in mijn wensenlijst had staan. Ik heb hem laten weten dat ik het erg ver weg vond maar kreeg tot mijn verrassing een heel leuke genuanceerde mail terug. Daarna zijn we gaan mailen.... we vielen van de ene herkenning en verwondering in de ander. Elke mail was een verdieping van de vorige en we gingen steeds meer uitzien naar elkaars mailtjes. Na 3 weken hebben we een wandelafspraak in Dwingelderveld gemaakt. Heerlijk gewandeld en gepicknickt. De klik die we voelden overtuigde ons en we spraken op het eind van de dag af om er verder voor te gaan .... daarna besloten we de prachtige dag met een etentje. En nu, 4 maanden later, hebben we het samen fantastisch en spreken af en toe al over een serieuze toekomst samen... Het feest van het leven heeft voor ons weer een aanvang genomen daar zijn we beide dankbaar voor. Super bedankt dat uw site ons die gelegenheid heeft gegeven! Veel succes voor allen die deze weg aan het ‘bewandelen’ zijn. Het is alleszins de moeite waard."

 

Wil je méér wandeldate verhalen lezen?

Bert en Liesbeth vonden elkaar via DeWandeldate. Ook andere (ex) leden schreven hun verhaal:

Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

 

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? Stuur jouw verhaal of bericht aan: Irene den Ouden, info@dewandeldate.nl

 

Word ook lid en volg DéWandeldate

Foto: Tanya Stilley

© DeWandeldate, 16 november 2015