Mobiele menu

DeWandeldate succesverhaal: Samen kunnen we veel mooie wandelroutes ontdekken

Samen kunnen we veel mooie wandelroutes ontdekken

Weer een mooi nieuw Succesverhaal, van Astrid en Jaap! In 2020 ontvingen we in al blije berichtjes van 21 nieuwe koppels, en 5 koppels deelden dit jaar hun verhaal op onze website. 

Astrid en Jaap liepen eind januari samen hun eerste wandeling. Ze zien elkaar nu zo vaak mogelijk en proberen ook steeds weer te wandelen. 'Nu is het in deze rare tijd soms wel lastig om plannen te maken, veel wordt er afgelast, maar samen kunnen we ook nog zoveel mooie routes ontdekken.'

Het Succesverhaal van Astrid en Jaap

Astrid is 40 en woont in Noord-Brabant. Jaap is 47 jaar en woont in Gelderland.

Astrid: 

Het begint vorig jaar als ik toch de behoefte heb om mijn leven weer te kunnen delen met iemand. Mijn eerste ervaringen op dating gebied hebben een mooie vriendschap opgeleverd, maar nog niet het maatje waar ik naar verlangde. Op 1ste Kerstdag heb ik de stoute (wandel)schoenen aangetrokken en ben een heel stuk gaan lopen in een voor mij nog onbekend gebied. Daar ben ik hopeloos verdwaald geraakt. Doordat ik over die dwaling vertelde aan een collega adviseerde zij mij een kijkje te nemen op de wandeldate site. Zij heeft haar huidige partner ook op deze wijze leren kennen...
Dat advies heb ik ter harte genomen en hoewel ik het nog geen goede kans gaf, heb ik toch een account aangemaakt. Ik, nu 40 jaar, gescheiden, 3 kinderen, op zoek naar een man tussen de 35 en 45 jaar.
 
Al snel bleek dat ik mezelf onderschat had en kreeg ik toch wel leuke reacties binnen van mannen (likes via de site) die het leuk leek een keer een wandeling met mij te gaan maken. Begin januari, na een paar berichtjes was de eerste date een feit... Wij zouden gaan wandelen in het gebied waar ik hopeloos was verdwaald. Maar de date ging niet door, de man in kwestie had een leuke date gehad met iemand anders en wilde graag door met deze vrouw. Even goede vrienden, dus weer terug bij af. Maar niet helemaal, één van de mannen (Jaap) waarmee ik leuke gesprekken voerde via de site wist van mijn date af. Dus informeerde hij nietsvermoedend de dag nadat ik mijn eerste date zou hebben naar hoe het geweest was. Ik heb hem medegedeeld dat deze hele date dus niet doorgegaan was.
 
We hebben ons gesprek meteen opgepakt en zijn nog steeds met elkaar in gesprek en we hebben het gezellig samen. Onze eerste wandeling samen heeft plaatsgevonden in het eerste weekend dat we elkaar in het echt ontmoet hebben, dat was eind januari. Dat was toen het Valkschepad, een Klompenpad bij Lunteren.
 
Onze 1ste wandeling was het Klompenpad genaamd Valkschepad
Klompenpad Valkschepad vanuit Lunteren
 
Ook de eerste georganiseerde wandeling samen was leuk om te doen. Inmiddels zien we elkaar zo vaak mogelijk en proberen ook steeds weer te wandelen. Nu is het in deze rare tijd soms wel lastig om plannen te maken, veel wordt er afgelast, maar samen kunnen we ook nog zoveel mooie routes ontdekken.
 
We hebben nog meerdere wandelevenementen op de planning staan evenals het samen wandelen van bestaande uitgestippelde wandelingen waaronder die van de N70... De georganiseerde gaan nu natuurlijk niet door, maar we blijven positief en blijven doorwandelen totdat het weer wel tot de mogelijkheden behoort. In de tussentijd lopen we geregeld klompenpaden, deze zijn uitgezet in Gelderland en Utrecht. Ook in Brabant maken we regelmatig een mooie wandeling...​
 
Dankjewel voor deze leuke manier van mensen leren kennen.
 
Groetjes van Astrid
 
voor deze leuke manier van mensen leren kennen.
 

Jaap: 

Waarom ik mij heb ingeschreven? Geen idee. Wie weet dacht ik laat ik het nieuwe jaar eens goed beginnen ofzo.

Wat mij het meeste aansprak in het verhaal van Astrid was dat zij ook net als ik op 1e kerstdag alleen was gaan lopen ergens, om de eenzaamheid en het alleen zijn te ontvluchten. Dat raakte mij enorm. Ik had precies hetzelfde gedaan. Het zou gezelliger zijn geweest als we toen samen hadden gelopen. Qua uiterlijk voelde ik mij in het begin niet tot haar aangetrokken, maar naarmate we elkaar beter leren kennen via WhatsApp trok dat bij :-) 
De binnenkant is voor mij echt het allerbelangrijkste .

Na zo’n 3 weken appen hebben we inderdaad met elkaar afgesproken. Ze is naar mij toegekomen en we hebben die zaterdag ergens op de Veluwe een Klompenpad gelopen. Daarna zijn we nog uit eten geweest, omdat we het nog steeds heel gezellig vonden met elkaar. En nu na ruim 2 maanden is het nog veel gezelliger samen.

We zien elkaar nu zo’n 2 x per maand, we wandelen nog steeds, meer dan dat kunnen we momenteel vanwege de Corona crisis niet ondernemen. Plannen hebben we genoeg, alleen kunnen we ze nu niet uitvoeren.

Hartelijke groet, Jaap
 

 

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Astrid en Jaap deelden hun succesverhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via datingsite DeWandeldate en schreven hun verhaal: 

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

 

Deel ook jouw Verhaal!

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? 

Vertel je Succesverhaal en kies je favoriete Wandelgids!

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

Foto: Holly Mandaraich via Unsplash

© DeWandeldate, Plaatsing: 4 april 2020.