Mobiele menu

De eerste wandeling was tussen België en Nederland in Postel, ergens in een verlaten bos.

Onze eerste wandeldate was in een verlaten bos

"Op een zomerse dag had ik een wandeldate met een Belgische schone. Ze had voorgesteld om in de grensstreek af te spreken. De plek was een naar mijn idee verlaten plek, zo één waarvan je denkt dat je nooit meer terug in Nederland zult terugkeren." ... Lees ons nieuwste succesverhaal, van Clarice en Stapmaat. 

Het succesverhaal van Clarice en Stapmaat

Clarice woont in België, Stapmaat in Noord-Brabant. Beiden zijn 49 jaar. Calrice en STapmaat zijn de nicknames. 

Clarice:

Wandeldate had ik via een goede vriendin leren kennen. Zij had al leuke contacten gehad via de website en gaf een positieve referentie. Ik wandel zelf graag en vond het wel een leuke manier om in contact te komen met mensen. 

Nadat ik mijn profiel met een vriendin had ingevuld wachtte ik en deed heel af en toe eens een like. Ik vond het best spannend alhoewel ik al eerder aan online dating had gedaan. Ik had zelfs een speciale wandel foto reportage gedaan in Luxemburg tijdens een mooie lange wandeling. Na 2 maanden kreeg ik een bericht van Ger dat interessant vond.. 

Ik zag dat hij er werk in had gestoken om effectief contact te maken met mij. Dat viel me direct op, het was geen oppervlakkig bericht. En dat boeide me wel. We hebben dan paar keer over en weer gemaild en hebben dan redelijk snel afgesproken om te gaan wandelen. 

Ja hoor we zijn echt eerst gaan wandelen bij onze eerste date en ook bij onze tweede date ;-) De eerste wandeling was tussen België en Nederland in Postel, ergens in een verlaten bos. 

Ik was een beetje te laat en Ger was al wat te vroeg, hij zat rustig op een bankje te wachten. Ik begroette hem met een warme knuffel en dat voelde direct goed aan. 

Nadat we even gewandeld hadden, voelde ik al een zekere vertrouwdheid met hem. Ik vond de eerste wandeling die ongeveer 2 uur duurde heel aangenaam.  We hielden af en toe halt en namen dan gewoon de omgeving op. We namen ook een pauze om even iets te drinken. 

Na de wandeling gingen we nog even zitten op een bankje en daar gaf Ger duidelijk aan dat hij mij een leuke vrouw vond en dat hij heel graag opnieuw met mij zou afspreken. Ik was een beetje overdonderd van deze Nederlandse directheid. Omdat ik het ook een leuk wandeling vond en ook wel opnieuw wou afspreken.

En we zijn blijven wandelen en verliefd op elkaar geworden, we zijn naast liefdespartners ook echt wandelmaatjes. We wandelen elk weekend soms 4 km soms 14 km, met een kaart of bewegwijzerd via de wandelclubs die je vindt op walkinginbelgium. 

Wandelen heeft ons bij elkaar gebracht en houdt nog steeds de verbinding tussen ons levendig, naast de vele andere dingen waarvan we als koppel kunnen genieten. 

Warme groet, Katrin

 

Stapmaat:

Na een aantal dates was ik er inmiddels achter gekomen dat dames op deze sites vaker menen te gaan wandelen dan dit werkelijk te doen.

Op een zomerse dag had ik een wandeldate met een Belgische schone.

Ze had voorgesteld om in de grensstreek af te spreken. De plek was een naar mijn idee verlaten plek, zo één waarvan je denkt dat je nooit meer terug in Nederland zult terugkeren.

Eenmaal ruim op tijd op de date gekomen belde ze me dat ze later zou komen. Genietend van de rustige omgeving en even totaal niemand om je heen liet de tijd vervliegen en met twee oogknipperingen stond mijn droomdate voor me.

Na elkaar voor te stellen, wandelden we even later door het bos, dat alleen voor ons tweëen leek te zijn leeg gelopen.

Terwijl iedereen in België aan de kust verkoeling zocht, vond ik deze in haar uitstraling, de kalmte rust en het vertrouwen dat deze dame aan mij gaf, leek van decennia geleden.

Onze interesses kwamen aardig overeen en haar benen reikten de boomtoppen in die verleidelijk korte short.

Na een leuke wandeling met verhalen over ons en vragen over elkaar, namen we afscheid met een onvergetelijke hugg.

Ik was verliefd, smoor verliefd en wederzijds.

We spraken herhaaldelijk weer met elkaar af en de zomer was de zwoelste in jaren. Dat mijn leven plots een wending zou krijgen met een dame die werkelijk van wandelen houdt en ook nog matched bij een Hollandse man die  zijn 12½ jubileum als single viert, dat had niemand nog ooit verwacht.

Mijn single leventje kreeg een boost, wekelijks samen wandelen in de weekenden, ongekend genieten van steden die ik nooit eerder had ontdekt. We ondekten samen onze overkomstige interesses en terwijl we ook onze verschillen wel weten en bemerken, benadrukken we die niet.

We genieten van onze overeenkomsten, dansen samen romantische bachata op een straatfeest in Venetië. Voor het eerst ontdek ik mindfullness en wakker deze ook in Katrin weer aan.

Onze kwaliteiten vullen elkaar goed aan. We respecteren elkaars onvolkomenheden en geven elkaar de ruimte wanneer daar de behoefte naar is.

Nu kennen we elkaar nu anderhalf jaar en onze relatie is nog steeds bloeiend als een pioenroos in de zomer. We zijn een leesclubje gestart waarbij we in de wintermaanden ons gelezen boek gaan doornemen op een passende locatie.

We ontmoeten leuke mensen en komende zomer worden we samen 100 jaren.

Ik raad jullie aan om je eigen levensgeluk in jezelf te ontdekken. Zodra je dat hebt ontdekt, ervan te genieten. Zodra je werkelijk klaar bent om dit te delen, je droomdate te zoeken op de wandelsite, als jullie beiden werkelijk van wandelen houden.

Ger 

 

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Stapmaat en Clarice deelden hun succesverhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via datingsite DeWandeldate en schreven hun verhaal: 

Alle Succesverhalen van leden van datingsite DeWandeldate

 

Deel ook jouw Verhaal!

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? 

Vertel je Succesverhaal en kies je favoriete Wandelgids!

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

Foto: Heinz Klier, via Pexels

DeWandeldate, 21 november 2019