Mobiele menu

Za 9 jan: Nieuwjaarswandeling Den Haag - Scheveningen

Nieuwjaarswandeling Den Haag - Scheveningen

Stadswandeling Den Haag vanuit CS door de binnenstad naar Scheveningen strand

Genieten van wandelen, het strand, leuk gezelschap: het is van alle tijden!  Ook in 2016 gaan we weer gezellig wandelen samen, met DeWandeldate!

Route:  NS Wandeling Den Haag (8 of 18 km)

Vanaf het Centraal Station in Den Haag wandelen we door Den Haag over het Binnenhof, langs het Vredespaleis en door de Scheveningse bosjes naar het Kurhaus en de boulevard en het strand in Scheveningen (8 km). Mensen die niet verder willen kunnen hier blijven en per tram terug naar station Den Haag Centraal. Met de groep vervolgen we de wandeling via de oostkant van Den Haag: via de vlakte van Waalsdorp en het Haagse Bos terug naar het station.

Deze route maakt gebruik van twee Lange Afstandswandelpaden: het Nederlands Kustpad (LAW 5-2, Hoek van Holland naar Den Oever/Den Helder). De eerste kilometers volgen we het wit-rood gemarkeerde Marskramerpad (LAW 3, Bad Bentheim - Den Haag).

Verslagje 

Op zaterdag 9 januari 2016 liepen we onze Nieuwjaarswandeling. We waren met 10 mannen en 10 vrouwen, singles van ‘alle leeftijden’ (39 t/m 67 jaar). Van de deelnemers waren 10 mensen lid van DeWandeldate, 10 mensen waren nog geen lid. Er waren (met Irene er bij) 5 mensen die al eerder met een groepswandeling mee gingen, en 15 ‘nieuwkomers’. Eén van de deelnemers, Berend, begeleidde de route. In Scheveningen pauzeerden we bij La Galleria. Vijf van de 20 wandelaars stopten in Scheveningen, na de eerste 8 km. Met de overige 15 liepen we de volledige 18 km route. In de StationsHuiskamer op Den Haag CS dronken we nog wat, voordat we afscheid namen. Als organisator ontving ik (Irene) veel enthousiaste reacties op het initiatief DeWandeldate, en ook op de groepswandeling. Dat maakt mij blij :-).

Enkele enthousiaste reacties van de deelnemers

  • Ik vind DeWandeldate een geweldig idee! En dan gaan wandelen met de leden .. dat was heel leuk!
  • Mooie wandeling met een leuke groep mensen. Leuke gesprekken gehad. Voor herhaling vatbaar. Tot een volgende wandeling
  • Bijzonder om in mijn geboortestad zo te wandelen. Lekker gekletst, leuke groep, prima dag. Zeker voor herhaling vatbaar.​
  • Nog bedankt hoor. Ook voor de foto's. Ik heb er van genoten en je organisatie was prima. Ik ga vast nog een keer mee, hoewel ik een van de oudste was. Volgens mij zijn er best veel 60-plussers die wandelen (en single). Succes met de site.

Fotoverslag

DeWandeldate Groepswandeling Den Haag - Scheveningen, Binnenhof, 9-1-2016
DeWandeldate Groepswandeling Den Haag - Scheveningen, Vredespaleis, 9-1-2016
DeWandeldate Groepswandeling Den Haag - Scheveningen, Scheveningse Bosjes, 9-1-2016
DeWandeldate Groepswandeling Den Haag - Scheveningen, Indisch oorlogsmonument, 9-1-2016
DeWandeldate Groepswandeling Den Haag - Scheveningen, 9-1-2016
DeWandeldate Groepswandeling Den Haag - Scheveningen, Pier, 9-1-2016
DeWandeldate Groepswandeling Den Haag - Scheveningen, Kurhaus, 9-1-2016
DeWandeldate Groepswandeling Den Haag - Scheveningen, Beelden aan Zee, 9-1-2016
DeWandeldate Groepswandeling Den Haag - Scheveningen, Beelden aan Zee, 9-1-2016
DeWandeldate Groepswandeling Den Haag - Scheveningen, Haagse Bos, 9-1-2016
DeWandeldate Groepswandeling Den Haag - Scheveningen, Haagse Bos, 9-1-2016
DeWandeldate Groepswandeling Den Haag - Scheveningen, Haagse Bos, 9-1-2016

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 30 oktober 2015