Als wandelen je passie is, wat is er dan mooier dan een partner die met jóu wil wandelen? En als je opziet tegen een eerste date, ga dan gewoon wat leuks doen samen. Wandelen dus. De nieuwe website DeWandeldate.nl helpt singles die graag wandelen elkaar te ontmoeten. De datingsite voor wandelaars in Nederland en België is op 1 maart 2014 gestart.

Wandelen: populairste buitenactiviteit

Wandelen is een fantastische manier om de natuur in te gaan of een dorp of stad te verkennen. Wandelen is ontspannend, of je nu een relaxed of een sportief tempo aanhoudt. Onderweg kan je uitgebreid om je heen kijken en je hebt alle gelegenheid voor een goed gesprek. Niet zo vreemd dus dat miljoenen mensen zo graag wandelen. Nog fijner dan wandelen: sámen wandelen! Er zijn tientallen wandelnetwerken en groepen in Nederland en België. En nu dus eindelijk ook een datingsite.

Wandeldaten: nieuwe manier van daten

DeWandeldate.nl introduceert voor haar wandelende leden ook gelijk een nieuwe manier van daten: wandeldaten. In plaats van in een café af te spreken voor een date die al snel uitloopt op een ongemakkelijk sollicitatiegesprek, kun je bij je eerste date ook samen gaan wandelen. Al wandelend maak je op een ongedwongen manier kennis, terwijl je geniet van wat je onderweg tegenkomt. Als je een leuke wandeling uitkiest heb je sowieso een mooie dag.

Gratis profiel met veel aandacht voor wandelvoorkeuren

Op DeWandeldate.nl maak je makkelijk een gratis profiel aan en je doet gelijk een voorstel voor de wandeling die je zou willen doen bij je eerste date. Je kunt ook aangeven welk type wandelaar je bent: ben je een natuurliefhebber, een cultuurzoeker, een sportieve wandelaar of toch meer een gezelligheidswandelaar? Ook je andere outdoor activiteiten kan je in je profiel zetten: fietsen, mountainbiken, kamperen, fotograferen, schaatsen, zeilen, etc. 

Ook met je foto’s kan je je passie voor wandelen laten zien: je kunt 4 foto's plaatsen: een profielfoto, een wandelfoto, een actiefoto en je favoriete wandellandschap.

Je ziet meteen of het klikt

Natuurlijk kun je net als op reguliere datingsites op zoek naar een man of vrouw op basis van persoonlijke kenmerken als leeftijd, woonplaats en opleiding. Als extraatje kun je een profiel dat jou aanspreekt 'liken'. Als je dan een like terug ontvangt weet je dat de interesse wederzijds is. Pas als je een bericht wilt versturen of als je op een ontvangen bericht wilt reageren hoef je te betalen voor het gebruik van de website.

Veel tips over wandeldaten

In het blog op de site, met de Tips & Agenda, vind je allerlei tips en ideeën voor een geslaagde wandeldate: gezellige wandelcafés vanwaar je je wandeldate kunt starten, mooie wandelroutes in de natuur, stadswandelingen en leuke activiteiten voor onderweg: een wandelapp uitproberen, een museum of dierentuin bezoeken, een bijzonder terras of picknickplek, etc.

We schrijven vele blogs met Tips. Zoals deze, heel handig: 5 datingtips voor singles die graag wandelen

Over DeWandeldate.nl en de oprichter

Irene den Ouden (53), de oprichter en sitemanager van DeWandeldate.nl is van oorsprong marktonderzoeker en zelf ook buitenmens en single. In 2011 richtte ze al OutdoorFriends.nl op, een ontmoetingsplek voor natuur- en outdoor liefhebbers. Door de reacties op die site kreeg ze het idee dat er ook behoefte is aan een datingsite speciaal voor singles die veel wandelen. Irene ziet het nu als haar missie om wandelaars bij elkaar te brengen en hen te helpen de liefde van hun leven te vinden.

Voorbeelden van Wandeldate-voorstellen van de leden

Enkele voorbeelden van eerste date ideeën die leden in hun datingprofiel hebben gezet, waarmee ze elkaar uitnodigen te gaan wandelen:

 • Picknicken op een omgevallen boom.
 • Naar de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum
 • Mooie duinwandeling met zonsondergang aan het strand.
 • Wandelen van Hoek van Holland naar Scheveningen en eindigen op terras.
 • Van Kasteel Schaloen in Oud-Valkenburg door het Gerendal trekken, door bossen en dorpjes.
 • Ik neem je mee naar Rotterdam Parkhaven waar we een lekker rustig wandelingetje maken door het park. Ik zorg voor wat lekkers!

 

Lees alles over DeWandeldate: DeWandeldate: nieuwe datingsite voor sportieve singles

 

Reacties en Contact

Wil je lid worden of DeWandeldate Agenda volgen?

 • Ben je single? Meld je gratis aan als Lid van DeWandeldate. Je ontvangt dan ook wekelijks de Tips & Agenda.
 • Ben je geen lid? Ontvang wekelijks onze Tips & Agenda
 • Volg DeWandeldate ook op Twitter en Facebook en Google+.

© Irene den Ouden, Rotterdam, 3 januari 2014

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.