Mobiele menu

Voor je het weet heb je een Wandeldate!

5 datingtips voor singles die graag wandelen

Help, ik krijg geen reacties!

Heb je je eindelijk ingeschreven op een datingsite, maar krijg je helemaal geen reacties, of niet de reacties waar jij op zit te wachten? Je bent echt niet de enige hoor, met dit gevoel. Als single wil je gezien worden, en uitgekozen. Waarom gebeurt dit niet? We helpen je graag op weg om wel de juiste partner te vinden, op een manier die bij jou past. Met extra tips voor singles die graag wandelen. 

5 datingtips om je kans op succes te vergroten

(speciaal geschikt voor wandelaars)

  1. Kies de juiste datingsite, waar jij je thuis voelt.
  2. Plaats een sprekende profielfoto van jezelf.
  3. Schrijf een heldere profieltekst over jou en naar wie je op zoek bent. 
  4. Neem initiatief en schrijf persoonlijke berichten.
  5. Kies voor een actieve date, een wandeldate!

#1. Kies de juiste datingsite, waar jij je thuis voelt.

Er zijn honderden datingsites in Nederland en België. Wil je zoveel mogelijk profielen kunnen bekijken, en heb je geen specifieke wensen, schrijf je dan in bij een grote, bekende datingsite. Wil je je direct al thuis voelen, en mensen ontmoeten uit je eigen doelgroep? DéWandeldate is een voorbeeld van zo’n 'niche datingsite'. Speciaal voor mensen die graag wandelen en voor wie het belangrijk is dat hun partner ook van wandelen houdt. Zodat je er samen op uit kunt trekken.

#2. Plaats een sprekende profielfoto.

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Op een datingsite, waar mensen elkaar zoeken tussen honderden ‘ kandidaten’, maak je echt veel meer kans met een aansprekende profielfoto. Zonder foto word je over het hoofd gezien. Anderen kunnen denken dat je geen foto hebt omdat je er niet leuk uitziet, omdat je te onzeker bent, of omdat je nog getrouwd bent en niet herkend wilt worden. Kies een foto waar je vrolijk op staat. Je hoeft niet te schaterlachen, maar een vriendelijke glimlach doet al veel. En een buitenfoto werkt vaak beter dan een binnenfoto. Zeker op een site voor buitenmensen. Op DeWandeldate tonen we standaard alléén de profielen met profielfoto. Leden kunnen de profielen zonder foto wel bekijken, maar moeten daar extra moeite voor doen. 

Wie vind jij leuker: Cathy mét of Cathy zonder foto? 

Met een goede profielfoto ben je veel aantrekkelijker!

#3. Schrijf een heldere profieltekst over jou en naar wie je op zoek bent.

Doe je ogen dicht en bedenk: wat wil ik nou echt? wie ben ik en wie past het beste bij mij? Schrijf de punten op die je in ieder geval wilt noemen (over je interesses, sport, activiteiten, werk of je persoonlijkheid). En maak daar een goed leesbaar stukje van. Als je kiest voor DéWandeldate, vertel dan ook wat jij met wandelen hebt: waar wandel je graag? houd je meer van natuur- of stadswandelingen? loop je lange of korte afstanden? Met een goede profieltekst en foto zullen andere leden veel gemakkelijker contact met je zoeken en ook eerder terug reageren als jij hen benadert.

#4. Neem initiatief en schrijf persoonlijke berichten.

Eén van de meest gemaakte fouten op een datingsite: je schrijft je in en gaat zitten afwachten, totdat je wordt benaderd. Als iedereen dat doet gebeurt er dus niet veel. Je krijgt het gevoel dat niemand jou interessant vindt. Maar misschien word je wel helemaal niet gezien. Of zijn de mensen die jouw profiel zien net zo afwachtend. Wil je dat er echt wat gebeurt neem dan zelf het initiatief! Bekijk de profielen die aan jouw zoekwensen voldoen (leeftijd, provincie, e.d.) en bepaal wie er voor jou mogelijk interessant zijn. Begin bij de persoon bovenaan je lijstje. Geef een like, stuur een hartje, of, nog veel beter: stuur een persoonlijk bericht. Vertel daarin wat jou zo aanspreekt. En stel een vraag. Dat toont je interesse en maakt dat die ander ook wil terug reageren, om je vraag te beantwoorden. Nog een tip voor je berichten: geef het bericht een goede titel, zodat jouw bericht opvalt tussen alle andere berichten en zo voelt die andere persoon zich direct aangesproken, en ze kan jouw berichtje later makkelijk terugvinden. Dus niet: 'Hallo', maar bijvoorbeeld: 'Leuk, een Vierdaagse loopster', of 'Rondje Kralingse Plas'? Nog een andere tip, meer een gedragsregel: als jij een berichtje ontvangt, stuur dan ook een reactie terug, ook als je niet geinteresseerd bent. Iemand heeft moeite voor jou gedaan en zit te wachten, doe nu ook wat moeite terug. Wel zo aardig.  

#5. Kies voor een actieve date, een wandeldate!

Een actieve date werkt vaak veel beter dan tegenover elkaar te gaan zitten in een café. Je kunt bijvoorbeeld samen een museum bezoeken of een fietstocht maken. Ook wandelen is heel geschikt voor een eerste date: je loopt naast elkaar, gaat op pad, je hoeft niet alleen maar over jezelf te praten. Je reageert gewoon op wat je tegenkomt onderweg, zo leer je elkaar op een natuurlijke manier kennen. Bij DéWandeldate zet je jouw wandeldate voorstel bovenin je profiel. Zo ziet de ander in één oogopslag wat jij zou willen doen samen. Duik niet gelijk een stil natuurgebied in. Kies voor een stadswandeling, een stadspark, of een strandwandeling. Ergens waar meer mensen zijn. Als je een mooie wandeling maakt heb je sowieso een leuke dag. Hier vind je veel route ideeen die andere leden in hun profiel gezet hebben, gerangschikt naar provincie. Ben je niet zo'n wandelaar en ga je liever fietsen of hardlopen of kanoën? Je kunt natuurlijk ook een Fietsdate of een ander Outdoordate voorstel doen. 

Nog geen lid van DeWandeldate?

© DeWandeldate, 10 januari 2015.