Mobiele menu

Lekker struinen door de Voornse duinen ..

Natuurwandeling Voornes duin vanuit Rockanje

Route: door de duinen en over het strand bij Rockanje (19 km)

De favoriete wandeling van Frieda, één van onze leden: we starten bij het Badhotel, waar we elkaar ontmoeten. Dan lopen we een mooie afwisselende wandeling. De route gaat door het open duingebied van Natuurgebied Voornse duinen, over het strand en onder andere langs de Vogelkijkhut bij het Brede water, de Biberbunker en Landhuis Strypemonde. Onderweg pauzeren we voor lunch bij restaurant Aan Zee, een biologisch restaurant met streekgerechten en een geweldig uitzicht over zee en aan de andere kant bovenop het restaurant aan de achterzijde over het Oostvoornes meer. Na afloop drinken we nog wat samen, weer bij het Badhotel.

Verslag van onze Groepswandeldate

Op zaterdag 5 juli 2015 liepen we deze route tijdens een Groepswandeldate met 12 singles (in de leeftijd 50+). De groep bestond uit 7 mannen en 5 vrouwen. 9 van de 12 deelnemers waren al lid van DeWandeldate, en 3 mensen hadden al eerder mee gewandeld. Frieda begeleidde de wandeling. 

Enkele enthousiaste reacties van de deelnemers:

  • ''Ik vond het een hartstikke leuke wandeling; mooie natuur, leuke locaties om iets te eten/drinken en een gezellige, open groep. Jammer dat ik een eetafspraak had, waardoor ik niet nog even kon napraten. Groeten en misschien tot ziens!''
  • "Wat fijn dat Irene ons gekwetter even deed verstommen om het gekwetter van de aalscholvers en andere vogels bij het Brede Water ook te kunnen horen. Anders hadden we ze alleen maar gezien."
  • "Dag Irene, Bedankt dat ik dit mee mocht maken. Ook ik vond het heel leuk. Ik had een heel mooie wandeling in een prachtig gebied, dat ik pas onlangs echt leerde kennen. Ik kon er vrijuit praten met stuk voor stuk fijne mensen. Ik zag hoe Irene met zachte aandacht voor ieder vergezelde, en ons deed luisteren naar de vogels aan de aalscholver-vijver. Ik at een lekkere lunch in het mooie restaurant Aan Zee. Toen het regende merkte ik dat ook dan de sfeer nog helemaal goed zat, dat bleek ook bij het drankje na de wandeling. Eén uitgebreid en fijn gesprek blijft nog nazinderen. Wie weet ...​".
  • "Hoi Irene, het was zondag, althans voor mij, een onvergetelijke dag. Zoiets maken we natuurlijk met zijn allen, maar zonder jouw en Frieda’s inzet waren we natuurlijk nergens (letterlijk en natuurlijk). Het was heel aardig dat iemand mij wou afzetten bij het station van Barendrecht. Anders had ik een nachtje in dat hotelletje moeten boeken, aardig voor mij, maar minder voor mijn baas. Nogmaals hartelijk dank, en wellicht tot een andere keer.​"

Onze (rug) foto's: 

Vogelkijkhut bij het Brede water
Vogelkijkhut bij het Brede Water
Aalscholvers op het eiland in het Brede Water
Op weg naar restaurant Aan Zee

 

Meer groepswandelingen

Wil je ook een keer mee wandelen? DeWandeldate is in de eerste plaats een datingsite voor één-op-één daten. regelmatig organiseren we ook een groepswandeldate. Check hiervoor onze Singles Wandel Agenda. Leden en nieuwsbrief abonnees krijgen de wandelingen ook wekelijks in hun mail. Ook op Facebook en Twitter worden de wandelingen aangekondigd. 

DeWandeldate volgen en Lid worden

© DeWandeldate, 20 mei 2015