Mobiele menu

Ginkelse hei, snikhete dag in augustus en kippenvel

Kippenvel op een snikhete dag in augustus, op de Ginkelse hei

Een bijzonder, persoonlijk verhaal van twee mensen die elkaar via DeWandeldate leerden kennen. Lees hoe het hen verging, vanaf hun eerste contact en hun eerste wandeldate, 

Het succesverhaal van Nicole en Marc

Nicole is 57 jaar en woont in Utrecht, Marc is 54 jaar en woont in Gelderland

Nicole:

Coronatijd en 1,5 jaar weduwe zijn maakten het gemis aan een maatje zo fysiek voelbaar dat ik besloot een profiel aan te maken op de Wandeldate. Ik leerde al snel, via een gezellige wandeling met een collegawandeldatedame, dat wilde ik een date krijgen, ik zelf als vrouw actief op de site aan de gang moest. Jemig, na dik 30 jaar een fijne relatie te hebben gehad, was dat behoorlijk uit mijn eigen comfortzone gaan. Maar ja, het heeft me wel al bij mijn eerste date Marc opgeleverd.

Ik heb hem gewoon meteen een berichtje gestuurd, likes zijn niet mijn ding. We hadden al snel een wandeling gepland. Die echter ook bijna meteen door Marc werd gecanceld, hij ‘wandelde’ nog met een andere dame. Maar twee dagen later was hij weer op de site aanwezig. Tja de aanhouder wint, ik heb hem weer benaderd.

Onze eerste wandeling, nu 5 maanden geleden, was een feit, 35 graden, 12 km waarvan een deel over de heide. Hoe puur kun je elkaar dan zien. Het ging in eerste instantie heel snel, misschien te snel.

We hebben onszelf gereset, misschien waren we nog te veel met ons zelf, onze overleden partners bezig. Maar het heeft ons een stuk verder en dichter bij elkaar gebracht. We praten, wandelen en vooral genieten van elkaar. De toekomst staat weer voor ons open en geeft energie. Ik heb mijn maatje gevonden.

 

Ginkelse hei, snikhete dag in augustus en kippenvel

Marc:

Toen Nicole me een berichtje stuurde moest ik afzeggen. Het leek net serieus te worden met een andere date en ik heb ook mijn profiel een tijdje onzichtbaar gemaakt. Toen ik daarna weer opdook in haar wekelijkse mailtje met kanshebbers (want helaas het was toch niet gelukt) heeft ze gelijk weer contact opgenomen en gingen we wandelen. Ginkelse hei, snikhete dag in augustus, verder weet ik weinig meer van het landschap en de wandeling. We hadden binnen 100 meter al kippenvel (ondanks de hitte). Bleek dat we allebei onze partners waren verloren, binnen enkele maanden na elkaar.

Zoiets schept een band, en we kwamen er ook al snel achter dat we meer gemeenschappelijk hadden (gelukkig maar). Liefde voor lekker koken en (uit) eten, films en series. Ik heb wat muziek in haar leven gebracht, zij bracht buitenwereld bij mij binnen.

Toch bleek het allemaal niet mee te vallen om twee levens van 50+ers, met lange relaties achter de rug, op elkaar aan te sluiten. Ongemerkt gleden we terug in patronen die we al kenden uit onze vorige levens, en dat botste. Zo erg dat ik me op een kwade dag tamelijk onmogelijk gedroeg, en zij boos haar spullen pakte en uit mijn leven verdween.

Na enkele weken waren de emoties geluwd en gingen we weer een stukje lopen. De wandeling was aangenaam, los van de eerdere demonen die ons hadden geplaagd. We hadden duidelijk allebei nagedacht over wat er nou precies gebeurd was en we hadden er van geleerd. Op het eind van de wandeling was ik er echter nog van overtuigd dat het beter was om niet samen verder te gaan, dat had ik me namelijk ook zo voorgenomen.

Op de terugweg, in de auto, begon de twijfel echter al te knagen. Waarom eigenlijk niet? Hier heb ik een dag over nagedacht en ik kon geen goede reden bedenken. Ik heb haar uiteindelijk een bericht gestuurd, of ik nog terug mocht komen op mijn beslissing. Dat mocht (juicht). Sindsdien zijn we weer bij elkaar, en tot nu toe lukt het om de fijne, losse toon vast te houden, met alle aandacht en ruimte en liefde (toch?) die we elkaar kunnen geven. Geen enkele garantie dat het niet toch nog een keer scheef zal lopen, dat we terugvallen in gedrag waarmee we afstand creëren, dat we nog een keer boos de spullen inpakken. Toch heb ik het gevoel dat we ook daar wel overheen komen.

 

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Nicole en Marc deelden hun succesverhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via datingsite DeWandeldate en schreven hun verhaal: 

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

 

Deel ook jouw Verhaal!

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? 

Vertel je Succesverhaal en ontvang je favoriete Wandelgids!

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 9 februari 2021