Mobiele menu

'Tijdens die 2-de wandeling werd het voor mij wel duidelijk dat we voor elkaar “gereserveerd” bleken te zijn.'

Jarenlang alleen geweest, nu voor elkaar gereserveerd

We brengen weer één van de eerdere succesverhalen onder de aandacht. Altijd leuk om te lezen!

In 2018 ontvingen we alweer berichten van 73 nieuwe koppels, en 13 koppels schreven ons hun verhaal. Alle verhalen zijn mooi om te lezen, bemoedigend en inspirerend voor singles die nog op zoek zijn. Ook de toelichtingen zijn vaak leuk. Zoals deze: 'Hoi Irene, wij, Peter en ik, hebben elkaar in november vorig jaar leren kennen via je site Dewandeldate.nl. Je mag ons succesverhaal wat ons betreft met foto toevoegen op je site. Wij willen je graag heel hartelijk bedanken voor het feit dat je ooit met de wandeldate begonnen bent, het heeft ons en inmiddels vele anderen geluk gebracht, daar zijn wij je heel dankbaar voor! Hartelijke groet van Peter en Wilma, alias Peer2walk en Hortensia.'

Het succesverhaal van Wilma en Peter 

Wilma is 53 jaar en Peter is 59 jaar. Beiden wonen in Noord-Brabant. Hun Nicknames zijn Hortensia en Peer2Walk.

Wilma schreef:

Datingsites waren aan mij niet besteed dacht ik, niet dat ik het ooit geprobeerd had maar ik had het idee dat dit niet bij me paste. Tot ik op zoek naar ’n wandeling de site van DeWandeldate tegenkwam. Wel nog ’n paar maanden m’n gedachten hierover laten gaan maar uiteindelijk toch besloten om me in te schrijven.

Eenmaal ingeschreven eerst maar eens de profielen van de mannen in m’n eigen provincie doorgelezen. Daar viel me eigenlijk meteen één profiel op. Er straalde vrolijkheid en humor uit en ik hoopte dat deze man me zou liken. Maar na wel “een hele dag“ op de site ingeschreven te zijn en nog niets gehoord te hebben besloot ik heel geëmancipeerd om hem zelf maar te liken. Wat werd ik blij toen ik ’n like van hem terug kreeg, rondhangen op ’n datingsite bleek best nog spannend!

Vervolgens ’n wandeling plannen met Peter, zoals hij in het echt heette, bleek nog ’n hele opgave te zijn, door drukke agenda’s werd dit pas 2 weken later. Aangezien we natuurlijk wel contact wilden houden volgde zodoende ’n dagelijkse correspondentie. Eentje waar ik steeds blijer van werd. Hoewel tekst natuurlijk anders is dan live contact groeide er toch al ’n bepaalde band, we leerden elkaar al ’n beetje kennen en gingen met zeer prille gevoelens van verliefdheid uiteindelijk onze eerste date tegemoet.

Bij de kennismaking was het wel schrikken voor me, zijn Rotterdamse accent verraadde dat hij van oorsprong geen Brabander was en daar had ik op z’n zachtst gezegd wel even moeite mee. Onbewust had ik denk ik gehoopt op ’n man met wie ik in m’n eigen dialect zou kunnen praten.

De 10 wandelkilometers die volgens planning zouden volgen werden er uiteindelijk 21 omdat we vergaten de markeringen in de gaten te houden, tijd genoeg dus om ’n kijkje in elkaars leven te krijgen. Daarna ’n verlate lunch waarbij het oordeel geveld moest worden of we beiden in waren voor ’n eventueel vervolg. Ja dus en we wisselden vervolgens telefoonnummers uit en besloten nog naar ’n andere gelegenheid te gaan omdat de lunchroom inmiddels ging sluiten.

Tja, en daar gebeurde het echt! De vonk sloeg over en we hadden het zo gezellig samen dat we pas om half 11 ’s avonds naar huis gingen. De eerste date klokje rond dus met alweer ’n nieuwe wandeling gepland voor 2 dagen later. En tijdens die 2 e wandeling werd het voor mij wel duidelijk dat we voor elkaar “gereserveerd” bleken te zijn.

En dat Rotterdamse accent dan? Dat vind ik inmiddels zó charmant!

Wilma

Peter schreef:

En toen kwam ineens die ene like van Hortensia die later Wilma bleek te heten. Dat was wel even spannend! Maar een afspraak maken voor een wandeling bleek wel wat (wandel)voeten in de aarde te hebben doordat onze agenda’s daar wat moeilijk over deden. Veertien dagen lang hebben we gemaild met elkaar omdat niet eerder een ontmoeting geregeld kon worden. In die 14 dagen begonnen we (door het mailen) elkaar steeds leuker te vinden, dus de gezonde spanning steeg aanzienlijk. Zouden we elkaar in het echt ook leuk vinden?

Uiteindelijk kwam dan die dag dat we elkaar voor het eerst echt hebben ontmoet. En dat was wat mij betreft een feestje. Na een wandeling van een dikke 20 km waren we het er wel over eens dat we elkaar leuk vonden. Tijdens de maaltijd, na de wandeling, waren er nog wat ongemakkelijke momenten. Hoe zeg je wat je wilt zeggen. Hoe je het allemaal voelt? Maar gelukkig, na de maaltijd, buiten, sprong wat mij betreft de vonk over!! Het is die avond nog genoeglijk laat geworden in een plaatselijke kroeg. Twee dagen daarna hebben we weer een fikse wandeling gedaan. Allebei tot over onze oren verliefd.

En hoe het nu is? Nog altijd keiverliefd als twee meerderjarige pubers. Wandelen is er sindsdien niet echt meer van gekomen. Maar dat komt weer, als het buiten wat zonniger is. Wij komen momenteel onze tijd ook wel door zonder wandelen. Allebei jarenlang alleen geweest, maar nu voor elkaar “gereserveerd”!

Mooi ding hoor, Dewandeldate.nl

Peter

 

Peter en Wilma gaan trouwen!

Op 17 juni 2023 ontving ik (Irene) een prachtige trouwkaart 'Al wandelend begon ons avontuur, nu gaan we trouwen! Met een heel lief kaartje er bij: In 2017 schreven we ons in bij DeWandeldate, 'n regelrecht succesverhaal: we vonden elkaar en zijn sindsdien heel gelukkig samen. En zoals je ziet gaan we dit geluk bezegelen met 'n huwelijk. We stonden al op je site met ons persoonlijke verhaal, nu mag je ons ook toevoegen aan het rijtje 'trouwerijen'. Dank je wel dus, voor het starten van DeWandeldate, het heeft ons veel geluk gebracht! Lieve groet, Peter & Wilma. 

 

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Peter en Wilma deelden hun succesverhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via datingsite DeWandeldate en schreven hun verhaal: 

Deel ook jouw Verhaal!

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? 

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 16 februari 2018. Update 2023.