Mobiele menu

Plassende IJsbeer in Amersfoort

IJsbeer in Amersfoort plaste tegen klimaatverandering

Maak je Wandeldate speciaal! De plassende IJsbeer bij museum Flehite in Amersfoort was een leuke attractie om je Wandeldate maatje te verrassen.

Pissende ijsbeer bij Museum Flehite

Ik fietste er dagelijks met veel plezier langs, deze plassende ijsbeer, op de kade bij museum Flehite. De ijsbeer had sinds zijn komst, 8 juli 2023, veel bekijks, van toeristen en bewoners. Het kunstwerk maakte deel uit van de expositie Kunst en Zoo, ter ere van het 75-jarige bestaan van Dierenpark Amersfoort.

Het beeld is speciaal voor Amersfoort gemaakt door kunstenaar Florentijn Hofman (bekend van zijn badeenden). 

De pissende ijsbeer stond symbool voor de huidige klimaatproblematiek. 

Zoals op de website van museum Flehite stond geschreven: 'Het ijs smelt, de leefomgeving van de ijsbeer wordt kleiner en kleiner. Deze ijsbeer heeft zijn natuurlijke omgeving verlaten en is aan wal gestapt op de kade van Museum Flehite in Amersfoort aan zee. Het beest gedraagt zich net zo asociaal in de mensenwereld als de mensen omgaan met de leefomgeving van de dieren.'

In het interview van het AD licht kunstenaar Florentijn Hofman zijn kunstwerk toe

Plassende IJsbeer in Amersfoort

Sinds 22 januari 2024 ziet Flehite er weer zo uit:

Museum Flehite in Amersfoort

Maak je Wandeldate speciaal!

De plassende IJsbeer was een ideaal doel om met je wandeldate langs te wandelen.

Een stadswandeling door het historisch centrum van Amersfoort, langs alle highlights, is al heel erg leuk om te doen. Met zo’n attractie maak je je wandeldate nog specialer.

Ga je ook wel eens op stads wandeldate? Bedenk dan wat de niet te missen attractie is in jouw woonplaats. Zet het idee in je Wandeldate voorstel. Zo maak je jouw uitnodiging extra aantrekkelijk en zal een ander nog makkelijker reageren en met je mee op stap willen.

Bekijk nog veel meer Tips voor Wandeldates.

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

Foto's: gemaakt door Irene van DeWandeldate

© DeWandeldate, 24 januari 2024.