Mobiele menu

website DeWandeldate, voor sportieve natuurliefhebbers

Help je mee de nieuwe website verder te verbeteren?

We horen nog steeds graag jouw mening over de website! Kan je alles goed vinden? Werkt alles zoals het moet werken? Mis je nog iets? Geef je vragen, feedback, verbeterpunten door!

Update 10 november 2023:

Excuses voor de vele extra verzendingen van foute nieuwsbrieven, de afgelopen weken! We weten er van, er wordt aan gewerkt en hopelijk gaat de verzending binnenkort weer helemaal goed. Ook wordt gewerkt aan het versnellen van de functie 'Singles zoeken'.  Heb je andere problemen met de website: geef het door!

Update 7 november 2023:

De website is inmiddels overgezet. De developers zijn nog druk bezig een aantal problemen op te lossen. Als jij ook een vraag, verzoek of klacht hebt: stuur die door aan Irene, info@dewandeldate.nl

Update 18 oktober 2023:

Aankondiging: op maandag 30 oktober 2023 zal DeWandeldate site een aantal uren niet bereikbaar zijn. Dus als je de website offline treft: geen paniek, we houden het zo kort mogelijk en binnenkort gaan we onze website verder optimaliseren. Je kunt nog altijd jouw mening, klachten, grote en kleine problemen en suggesties doorgeven. 

Update 31 januari 2023: 

E I N D E L I J K: de nieuwe website...

We horen nog steeds graag jouw mening! Kan je alles goed vinden? Werkt alles zoals het moet werken? Mis je nog iets? Geef je vragen, feedback, verbeterpunten door! De eerste 'bugs' zijn inmiddels gemeld en verholpen. We werken er hard aan!

 

Wat is er veranderd? 

De nieuwe website ziet er ongeveer hetzelfde uit als de oude website, met dezelfde foto op de Homepage voor de herkenbaarheid. Later zullen we de foto wisselen.

De website is grotendeels op dezelfde manier ingericht. Toch hebben we enkele wijzigingen aangebracht:

 • Agenda is duidelijker: op de pagina Tips en Agenda, bij de Blogs dus, vind je een apart blok met de komende Groepswandelingen. En ook een verzameling georganiseerde wandeltochten en sportevenementen voor goede doelen waar je ook aan mee kunt doen. 
 • MV VM MM VV verdwijnt: we werken niet meer met de afkortingen die veel leden onduidelijk vonden (MV = man zoekt vrouw, MM = man zoekt man, etc.). Als het goed is krijg je gewoon direct de juiste groep mensen te zien waarnaar jij op zoek bent. 
 • B G verdwijnt: Betalend leden heten voortaan ‘Premium leden’. In plaats van aan de 'B' zijn Premium leden te herkennen aan de wandelschoen bij de profielfoto. 
 • Partner en/of Wandelmaatje (M/V) verdwijnt: je hoeft niet meer aan te geven of je een Partner en/of een Wandelmaatje (man of vrouw) zoekt. Uit ervaring weten we dat de meeste leden graag een partner willen, maar vaak zien ze het vinden van een wandelmaatje als eerste stap. In je tekst over wie je zoekt kan je precies toelichten wat jouw wensen zijn.
 • Je kunt je foto's verschuiven: je kunt nu, bij foto's plaatsen, met het kruisje zelf bepalen wat het centrale punt is van je foto. Is je gezicht niet goed te zien? Schuif het kruisje naar je gezicht. 
 • De Zoekfunctie is iets verbeterd: bij het zoeken op provincies, opleiding, type wandelaar en outdoor activiteiten kan je meerdere keuzes tegelijk aanklikken. Zo kan je nu volstaan met één in plaats van meerdere zoekacties.
 • Minder inactieve leden: leden die langer dan een half jaar niet online waren worden automatisch op inactief gezet en later helemaal verwijderd. Zo heb je meer zekerheid dat de leden die je ziet nog actief zijn op de website. 
 • Extra veiligheidseisen: er zijn wat strengere eisen aan het wachtwoord.
 • Nieuwe functie: BLOKKEREN: Last but not least, eindelijk hebben we nu ook de functie BLOKKEREN. Je kunt nu zelf instellen dat bepaalde leden jou niet meer zien en benaderen.

De menu’s zijn anders ingedeeld.

 • In plaats van één zijn er nu twee menu’s, met rechts het menu waar je als lid je eigen profiel, instellingen en contacten kunt bekijken en aanpassen. 

Check je eigen profiel! (vanaf 31 januari)

Als je voor het eerst inlogt op de nieuwe website:

 • Kijk of alle informatie goed in je nieuwe profiel staat. Pas het zo nodig aan. Dit kan net als nu via de knoppen 'Mijn profiel bekijken' en 'Mijn profiel invullen'
 • Kijk of je foto’s er goed in staan, en vul ze aan als je wilt. Dit kan net als nu via de knoppen 'Mijn profiel bekijken' en 'Mijn foto's plaatsen'

Stuur je Feedback (vanaf 31 januari)

De ontwikkelaars, Irene en enkele bevriende leden hebben de website op allerlei onderdelen getest. Maar de beste test is natuurlijk: gebruik door de leden zelf, in de praktijk.

Wat vind jij van de nieuwe website? 

 • Is de website duidelijk?
 • Kan je alles vinden wat je zoekt?
 • Werken de functies zoals je verwacht?  (Inschrijven, Inloggen, je Profiel aanpassen, Leden bekijken, Likes en Berichten sturen en bekijken, Betalen, Opzeggen, etc.). 
 • Is de site goed leesbaar, goed te gebruiken op jouw scherm? Laptop, iPad, mobiel, etc. Als je hier een reactie op hebt, graag met vermelding van welk apparaat je gebruikt, welke schermgrootte e.d.
 • Wat kan er beter? Alle suggesties om de website aantrekkelijker, handiger en beter te maken zijn welkom!
 • Kom je vreemde dingen tegen, of bijvoorbeeld Engelse teksten?
 • Wat vind je van het uiterlijk? de Homepage, de Profielen en andere onderdelen?
 • Wat vind je nu beter?
 • Wat vind je nu minder goed dan eerst?

Ontvang je de juiste mail? We verzenden wekelijks automatisch deze mails:

 • De Nieuwsbrief met de Tips & Agenda (woensdag)
 • De Matchmail met nieuwe leden (donderdag)(helaas waren de profielen in de eerste mail op 9 februari 2023 niet aanklikbaar. volgende week gaat het vast goed!)
 • Mail 'Maak je registratie af' aan inschrijvers die hun profiel nog niet invulden (donderdag)
 • Mail 'Plaats je foto' aan leden zonder profielfoto (donderdag)

Mail je feedback en suggesties aan Irene. 

Wees geduldig!

Je kunt alles mailen aan Irene, info@dewandeldate.nl

Ik verwacht de eerste dagen en weken na de lancering heel veel vragen en feedback van jullie. Ik kan niet beloven dat ik iedereen persoonlijk zal antwoorden. Maar ik ga alles lezen en samen met de developer kijken hoe we eventuele problemen en tekortkomingen zo snel mogelijk kunnen oplossen.

Ik hoop van harte dat de nieuwe website aan jullie en mijn wensen voldoet. En dat we er weer jaren mee verder kunnen. 

Nog wat achtergrond informatie voor de liefhebber..

Noodzakelijke heropbouw voor Drupal software update

DeWandeldate website is nu omgezet van Drupal 7 naar Drupal 9. Om de Migratie goed te laten verlopen, en geen registraties, profielaanpassingen, berichten en andere zaken te verliezen, werd de website op 30 en 31 januari tijdelijk in onderhoudsmodus gezet. 

Waarom een nieuwe website? 

De website is gebouwd in Drupal. Voor alle websites die met deze software zijn gebouwd, was een ingrijpende update nodig, van Drupal 7 naar Drupal 8 (en 9). Drupal 7 zou eerst al november 2021 ‘End of Life’ zijn (en niet meer ondersteund worden). Later is die datum nog 2 maal verschoven, omdat zo’n beetje de hele Drupal wereld hier ineens mee belast werd. De End of Life datum is nu in november 2023. Vóór die tijd moeten we echt over zijn naar de nieuwste Drupal versie.

Deze ‘update’ was mij al lang geleden toegezegd door mijn vorige webbouwer en zou al in juli 2019 (!) klaar zijn. Na eindeloos wachten en vragen bleek hij mij uiteindelijk die update niet te willen leveren, om heel vervelende redenen. Er zit heel verhaal achter, daar zal ik jullie nu niet meer lastig vallen.

Gelukkig vond ik, in een tijd waarin Drupal developers razend druk waren om alle Drupal websites op tijd om te zetten, een nieuw developersteam bij een ander bureau. Dit bureau profileert zich in het bijzonder op het leveren van websites die veilig zijn, met optimaal gebruiksgemak. Twee zaken die ik voor de datingsite heel erg belangrijk vind.

Helaas was het zo dat de website compleet opnieuw opgebouwd moest worden. Van inrichting en structuur van de website tot het allerkleinste detail. De Homepage, de Pagina’s, de Blogs en de Ledenprofielen met Likes, Berichten en alle andere profielgegevens. Alles moest opnieuw ontworpen en gebouwd worden. En alle gegevens van de oude website moeten worden overgezet naar de nieuwe omgeving.

Spanning, zorgen en engelengeduld

Ik vind dit hele proces superspannend, intensief en eerlijk gezegd ook doodvermoeiend. Vertrouwen in de veiligheid van de processen had ik wel. Maar wat vinden de leden van alle veranderingen? En worden de profielen wel helemaal netjes overgezet, inclusief teksten, foto’s, likes en berichten?

Het is een hele operatie geweest en ik heb me best veel zorgen gemaakt. Maar nu dan, met een flinke vertraging van 5 maanden, is het developers team eindelijk zover om de nieuwe website goed en wel op te leveren. 

Maandag 30 januari 2023 is de huidige website in onderhoudsmodus gezet. De nieuwe website wordt verder voorbereid en alle gegevens worden gemigreerd van de oude naar de nieuwe omgeving. Als alles volgens plan verloopt wordt de nieuwe website dinsdag 31 januari, in de loop van de dag, online gezet. 

 

​DeWandeldate volgen of lid worden

© DeWandeldate, 24 januari 2023. Update 10 november 2023.