Mobiele menu

Eerste date: wandeling in het Sonsbeekpark

Eerste date: wandeling in het Sonsbeekpark

Het was tussen Esther en Bas niet direct liefde op het eerste gezicht. Maar ze vonden het gezellig genoeg om samen te wandelen: in het Sonsbeekpark in Arnhem, trainen voor de Vierdaagse, de Nacht van de Vluchteling .. En nu is DeWandeldate toch weer twee leden armer. 

Het Succesverhaal van Esther en Bas

Esther is 45 jaar, Bas is 47 jaar. Beiden wonen in Gelderland. 

Wandeldate Esther en Bas

Toen ik na een poos had besloten dat het weer eens tijd werd om te daten, raadde een kennisje van de hardloopclub aan om op de wandeldate.nl te gaan. Zij had daar ook haar vriend leren kennen en was erg gelukkig met hem.

Dat leek me een goed idee. Wandelen is ontspannend en stiltes zijn door beweging niet ongemakkelijk. Ik vond iemand wiens profiel me aansprak en besloot te mailen. Na enige mails was het wat mij betreft tijd voor een date en gelukkig dacht hij er ook zo over. In het Sonsbeekpark was het lekker druk vanwege het mooie weer. Dat vond ik wel fijn, want dan ben je niet praktisch alleen met een vreemde man in een park. Ik had me geen zorgen hoeven maken, want het voelde meteen vertrouwd. Het wandelen en de terrassen waren gezellig, maar voor mij was het nog geen liefde op het eerste gezicht.

We vonden elkaar aardig genoeg om samen te gaan trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse. De tweede wandeling van 15 km was leuk en ook de derde van 32 km was qua gezelschap niet te lang. We hadden leuke gesprekken en het was ontspannend.

De Nacht van de Vluchteling was ook een goede training voor de Vierdaagse. Voorgaande jaren vond ik dit een bijzonder evenement. Dat wilde hij ook wel eens meemaken. Aan het einde van de nacht hadden we liggend op de loungebank een ontbijtje in het Sonsbeekpark in Arnhem. Toen voelde ik bij mij iets gebeuren. “Ojee, heb ik dat!” dacht ik bij mezelf. Handig als je de volgende dag samen naar Theaterfestival Oerol gaat.

Op Terschelling tijdens Oerol hadden we een voorstelling op de dijk, waar de wind vrij spel had. We zaten dicht tegen elkaar aan en Bas (want zo heet hij) sloeg een arm om me heen. Alleen om hem kwijt te kunnen, liet hij me meerdere malen weten.

Omdat Bas niet van kamperen houdt, had hij een grote tent gehuurd. Hij sliep in het voorste, ik in het achterste gedeelte. Maar omdat het toch niets werd, wilde ik wel in mijn eigen tentje slapen. Het was nu te donker en ik ben geen handige blinde, dus besloot ik het uit te stellen tot de volgende avond. Dat verliep erg grappig, want het ging hem niet helemaal soepel af. Ik vond het een leuke maar verwarrende vakantie.

Na Oerol ontdekte ik dat ik iets had laten liggen bij Bas, maar ik besloot eerst een weekje af te kicken en dat dat wel even kon wachten. Tot mijn verrassing kwam hij bij een koorconcertje van mijn huiskoor kijken en daarna bleef hij ook bij de barbecue. Na het afscheid (ik zat net op de bank bij te komen van de dag) belde hij en begon met de schuchtere woorden ”Ik wil eigenlijk toch wel graag een relatie met jou, als jij dat tenminste wilt!” Sinds die tijd is de website van de Wandeldate weer twee bezoekers armer.

Getrouwd!

In december 2020 stuurde Bas dit leuke berichtje: We zijn inmiddels getrouwd en wonen samen!

 

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Esher en Bas deelden hun verhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via datingsite DeWandeldate en schreven hun verhaal: 

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

Deel ook jouw Verhaal!

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? 

Vertel je Succesverhaal en ontvang je favoriete Wandelgids!

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 8 april 2020.