Mobiele menu

'Het voelt samen zo vertrouwd dat we echt een twee eenheid zijn.'

Duurzaam leven, wandelen en passie voor de natuur

Wat een supergezellig succesverhaal weer. Je zou zo maar mee willen op wandeldate ..

‘Al carpoolend zijn we naar ons startpunt gereden bij het bezoekerscentrum de gesteentetuin. Uiteraard was mijn dochtertje van bijna 2 ook mee en die zat lekker in de draagzak. We hebben over van alles gepraat, de regen getrotseerd, koffie gedronken en met de kleine meid gewandeld. Opeens was het al avond, dus hebben we samen boodschappen gedaan en bij mij thuis gekookt en gegeten. ‘

 

Het verhaal van Anouk en Richard 

Anouk is 35 jaar en woont in Utrecht, Richard is ook 35 jaar en woont in Noord-Holland

 

Ik had mijn vakantie gepland en bedacht mij of ik echt wel alleen wilde gaan wandelen in de Ardennen. Wat zou het leuk zijn om samen met een gelijkgestemde leuke man op pad te gaan, en toen vond ik De Wandeldate en heb mij ingeschreven.

Richard reageerde met een enthousiast bericht! Hij had mijn profiel gelezen en dacht dat ik goed zou passen bij zijn interesses en levensvisie. Denk hierbij onder andere aan duurzaam leven, hiken en een passie voor de natuur. Ook het kunnen verwonderen over de kleine dingen des levens en het "samen stil zijn om te kunnen zijn" vond hij aantrekkelijk.

Na goed nagedacht te hebben over het feit dat ik een kind van bijna twee heb, heeft hij besloten om een bericht te sturen. "Haar wil ik graag beter leren kennen!" is wat hij dacht.

Mijn eerste indruk van zijn foto´s was dat het niet direct mijn type is waarvoor ik val, maar zijn profiel sprak mij gelijk aan! We hebben veel overeenkomsten en vinden dezelfde dingen in het leven belangrijk. Hij opperde een datum en ik bedacht de wandellocatie, het voormalige eiland Schokland.

Al carpoolend zijn we naar ons startpunt gereden bij het bezoekerscentrum de gesteentetuin. Uiteraard was mijn dochtertje van bijna 2 ook mee en die zat lekker in de draagzak. We hebben over van alles gepraat, de regen getrotseerd, koffie gedronken en met de kleine meid gewandeld. Opeens was het al avond, dus hebben we samen boodschappen gedaan en bij mij thuis gekookt en gegeten.

Mijn gevoel was zo positief dat ik hem heb gevraagd om mee te gaan naar de Ardennen. Als hij vrij kon krijgen van zijn werk zou hij meegaan, en inderdaad, een week later was dat geregeld! Last minute werden er nog slaapmatjes en een rugzak geregeld, en per ongeluk heb ik de verkeerde wandelroute toegestuurd gekregen van het toerisme bureau. Qua planning was het niet optimaal maar het was een top vakantie! We hebben drie dagen rondgetrokken in de Belgische Ardennen. We hebben genoten van het mooie landschap en de fysieke uitdaging van iedere dag 20 km wandelen met bepakking.

Het voelt samen zo vertrouwd en sindsdien zoeken we elkaar op wanneer het kan. We maken dan wandelingen met z´n drieën, bezoeken een museum en genieten vooral van elkaar.

  • Naschrift: de oorspronkelijke foto's zijn in 2019 op verzoek verwijderd en vervangen door een foto via Pexels. 

 

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Anouk en Richard deelden hun succesverhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via DeWandeldate en schreven hun verhaal:

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 21 september 2017