Mobiele menu

DeWandeldate: daten met wandelaars <persbericht>

Dit is het eerste Persbericht over DeWandeldate. Wil je DeWandeldate helpen aan meer bekendheid en meer leden? Verspreid het bericht dan in je eigen vriendengroepen en netwerken!

Lancering op zondag 1 juni 2014, NS-wandeling Rotterdam

DeWANDELDATE: DATEN MET WANDELAARS 

DéWandeldate.nl is de eerste datingsite die zich volledig richt op wandelliefhebbers. In Nederland en België zijn er 2 miljoen singles die regelmatig wandelen. Om deze wandelaars met elkaar in contact te brengen introduceren we een nieuwe manier van daten: wandeldaten. Op zondag 1 juni start DéWandeldate officieel, met een eenmalige groepswandeling voor singles, om 12.00 uur vanuit Rotterdam CS.  

2 Miljoen wandelende singles

We schatten dat in Nederland en Vlaams België ongeveer 2 miljoen singles regelmatig wandelen. Deze singles wandelen in hun eentje, met familie, vrienden en collega's. Ze zoeken elkaar ook op via wandelevenementen, wandelverenigingen, wandelgroepen, activiteitensites, singlessites, wandelreizen en singlereizen. En nu kunnen ze elkaar dus ook één-op-één vinden om samen te gaan wandeldaten, via DéWandeldate.

Wandeldaten = wandelen + daten

Wandelen is de nummer 1 vrijetijdsbesteding van Nederlanders en ideaal voor een ontspannen kennismaking. Daarom introduceert DéWandeldate.nl een nieuwe manier van daten: wandeldaten. Alle leden zetten een voorstel voor een eerste wandeldate in hun profiel. Zo nodigen leden elkaar uit voor hun favoriete wandelingen. Op de site staan bijvoorbeeld al deze wandeldates:

  • ‘naar de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum’
  • ‘een mooie duinwandeling met zonsondergang aan het strand’
  • ‘van kasteel Schaloen in Oud-Valkenburg naar het Gerendal’  
  • 'even op en neer naar de Vlaamse Ardennen'.

Met deze persoonlijke uitnodigingen ontstaat het contact tussen de leden veel gemakkelijker dan op een gewone datingsite. 

Profielen met wandelvoorkeuren

Ook in de rest van de profielen laten de leden hun passie voor wandelen zien: wat is hun favoriete wandel landschap, welk wandeltype zijn ze - natuurliefhebber, sportieve wandelaar, rugzakloper, cultuurzoeker, spiritueel of gezelligheidswandelaar - en ze plaatsen hun eigen wandelfoto's, landschapsfoto's en wandeloutfit - foto's. Via die voorkeuren en foto's kunnen gelijkgestemde leden elkaar vinden. 

Lancering: NS Wandeling vanuit Centraal Station Rotterdam

DéWandeldate draait sinds 1 maart 2014 en er zijn nu een paar honderd leden. Op 1 juni is de officiële start, met een gemeenschappelijke rondwandeling vanaf Centraal Station Rotterdam. De route die gelopen wordt is de NS Wandeling Rotterdam Maasstad van 12 km (tot Blaak) of 15 km (tot Rotterdam CS). Singles van alle leeftijden zijn welkom. Deelname aan de wandeling is gratis en vrijblijvend – je hoeft niet ingeschreven te staan op de site. Vertrek: Rotterdam CS informatiepunt, 12.00 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@dewandeldate.nl. Meer informatie is beschikbaar op de site zelf: www.dewandeldate.nl.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

EINDE PERSBERICHT

 

Idee ontstond bij OutdoorFriends

Het idee voor DéWandeldate is ontstaan vanuit OutdoorFriends, activiteitensite voor natuurliefhebbers, waar ook veel gewandeld wordt. Tijdens gesprekken onderweg bleken veel leden op zoek naar 'iemand'. Op een datingsite voor wandelaars is het veel gemakkelijker een gelijkgestemde partner te vinden. Irene ziet het als haar persoonlijke missie om natuurliefhebbers en wandelaars bij elkaar te brengen. "Helemaal mooi is het als mensen via mijn sites de liefde van hun leven vinden". 

Voor meer informatie en beeldmateriaal: Irene den Ouden, info@dewandeldate.nl, Oprichter en sitemanager DeWandeldate. In de Persmap vindt u te gebruiken logo's en afbeeldingen. 

Wil je meer publicaties lezen over DeWandeldate?

Sluit je aan bij DéWandeldate:

© DeWandeldate, 22 mei 2014