Hoe kan je thuis blijven en tegelijk de natuur verkennen? Vrijwilligers van Natuurmonumenten en rangers van National Parks in Amerika leiden je rond. Natuur in tijden van Corona.

Voor ons buitenmensen gaat er niets boven vrij wandelen, in de vrije natuur. Met de strenge richtlijnen van het RIVM is dat ineens een stuk lastiger geworden. Om Corona besmettingen te voorkomen houden we ‘social distance’ en wandelen we nu in ons eentje of met één andere persoon, met minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar. Gezellig in groepen lopen moeten we nu echt even vergeten. Veel mensen blijven uit voorzorg maar helemaal maar thuis.

Laten we het aanbod aan virtuele wandelingen eens verkennen. Natuurmonumenten laat ons rondkijken in 19 natuurgebieden via Google Street View. Ook kunnen met een webcam mee genieten van de broedende lepelaars in de Nieuwkoopse Plassen. In Amerika kunnen we de rangers in 5 Nationale Parken volgen. Kijk je mee?

Wandel virtueel in 19 Natuurgebieden in Nederland

Ken je al deze natuurgebieden al? Kijk eens rond en bekijk waar je straks, als we weer onbelemmerd kunnen wandelen, als eerste heen wilt. Met dank aan de vrijwilligers die deze gebieden fotografeerden met een ‘trekker’, een speciale draagbare camera met 15 lenzen, die elke twee seconden een foto maken. De foto’s zijn samengevoegd tot 360-graden beelden, zodat je virtueel door de natuur kunt lopen.

Groningen:

Friesland:

Drenthe:

Noord-Holland:

Zuid-Holland:

Utrecht:

Flevoland:

Gelderland:

Overijssel:

Noord-Brabant:

Limburg:

 

Volg rangers in Nationale Parken in Amerika

In Amerika biedt het platform The Hidden Worlds of the National Parks de mogelijkheid om ‘virtuele Nature Walks’ te maken. Rangers geven je inkijk in de mooiste en mest uitdagende gebieden van Amerika.

 

Wil je lid worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Hoofdfoto: Richard Sagredo vai Unsplash

© DeWandeldate, 25 maart 2020.

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.