Bij Boer zoekt Vrouw mochten 5 van de 10 boeren zelf hun dates bedenken. Wat gingen ze doen? Op wandeldate natuurlijk! Boer Willem, Boer John, Boer Frans .. allemaal gingen ze wandelen met hun favoriete briefschrijvers.

 

Boer zoekt vrouw formule

Al sinds de start van het populaire tv programma Boer Zoekt Vrouw in 2004 is het vaste stramien: 10 boeren stellen zich voor in een filmpje, geïnteresseerde singles schrijven brieven aan hun favoriet, de 5 boeren met de meeste brieven worden daarna intensief gevolgd op tv. Deze boeren volgen een selectietraject: eerst kiezen ze de 10 leukste vrouwen (of mannen) uit, met wie ze op één dag 10 speeddates hebben. Vervolgens hebben de boeren een dagdate met hun Top 5 selectie. Aan het einde van die dag kiezen de boeren de 3 favorieten die komen logeren op hun boerderij. Aan het einde van de logeerweek kiezen de boeren één persoon uit met wie ze een weekendje weg gaan. Bekijk hier het BZV seizoen 2019-2020

De 5 boeren met de minste brieven worden niet meer gevolgd in het wekelijkse tv programma op zondag. Maar ze gaan natuurlijk wel aan de slag met hun brieven. Geïnteresseerden kunnen deze boeren toch nog volgen, via de webserie op de Boer Zoekt Vrouw website. Deze boeren mogen zelf, op hun eigen manier, in hun eigen tempo, contact leggen en afspraken maken met hun briefschrijvers. Bekijk hier de BZV webserie.

TV programma: 5 boeren gaan op dagdate met hun 5 briefschrijvers

In seizoen 2020 was op zondag 8 maart 2020 te zien hoe de 5 boeren die de meeste brieven ontvingen op dagdate gingen. Deze dagen werden bedacht en georganiseerd door het programma Boer Zoekt Vrouw. 

  • Boerin Annemiek ging met haar 5 mannen survivallen tussen de koeien
  • Boer Bastiaan en zijn 5 vrouwen hadden een BMX-clinic (crossfietsen)
  • Boer Geert had een Caribisch uitje met piñata’s en salsadansen
  • Boer Geert Jan ontving zijn 5 vrouwen op een Hightea en taartenworkshop
  • Boer Jan en zijn 5 vrouwen gingen zeilen op het IJmeer, naar forteiland Pampus.

Webserie: 5 boeren gaan zelf op date met één of enkele briefschrijvers

In de webserie kan je zien hoe het de 5 boeren die niet in de tv-programma gevolgd worden vergaat. Zij verzinnen zelf wat ze gaan doen samen. Verschillende boeren nodigen hun vrouwen uit voor een rondleiding op hun boerderij. Maar wat ook opvalt is dat 3 van de 5 boeren ervoor kozen gewoon lekker te gaan wandelen. 

Ook hier zie je weer wat wij al lang wisten: samen wandelen bij je eerste date is dé ideale manier om elkaar te leren kennen. Het is ontspannen, de gesprekken kunnen luchtig zijn, of diepgaand. Je geniet samen in de natuur, waarbij je uit kunt wisselen wat jou opvalt, welke vogels zie je, welke bomen, etc.. Je merkt elkaars tempo en energie op. Wil die ander pauzeren, zittend op een kleedje, of houd je helemaal geen pauze en stap je stevig door. In één wandeling kom je veel van elkaar te weten. 

Alle hieronder genoemde date avonturen kan je bekijken in de >> BZV webserie. De fotootjes hieronder komen daar ook vandaan. 

Boer Willem gaat op Wandeldate

Willem uit Utrecht ontving 6 brieven. Willem is een echte natuurliefhebber en vogelkenner. Hij nodigt één voor één zijn briefschrijvers uit voor een natuurwandeling:

  • Met Rebecca gaat Willem wandelen in natuurgebied de Zouweboezem in Utrecht. Samen genieten ze van de natuur. Willem vertelt uitgebreid over zijn liefde voor weidevogels. Als boer ziet hij daar een taak voor zichzelf weg gelegd van rentmeester zijn.
  • Met Gaby wandelt Willem bij de Heerlijkheid Mariënwaerdt, een landgoed en voormalige abdij bij Beesd in Gelderland.
  • Met Jolinda uit Zeeland gaat Willem wandelen in een natuurgebied halverwege hun woonplaatsen. Willem vertelt over zijn verwachtingen: 'als je met iemand gaat trouwen hoop ik dat dat degene is met wie je je leven gaat delen. Ik ben ene ouwerwetse romanticus.'

Boer John gaat op Wandeldate 

John ontving 24 brieven en koos als eerste briefschrijfster Marlies uit om op date te gaan. Ze hebben in ieder geval een gezamelijke hobby: wandelen. Hij nodigt Marlies uit op zijn boerderij. Na de koffie en de rondleiding op de boerderij gaan ze wandelen in de omgeving. Als Marlies er naar vraagt vertelt John dat hij wel vaker een date heeft gehad op de boerderij en dat hij er dan meestal een activiteit bij doet, zoals wandelen. Onderweg merkt hij op dat Marlies en hij een vergelijkbaar wandeltempo hebben. 'Dat is ook wel makkelijk.'

Boer Frans gaat op Wandeldate

Frans kreeg 37 brieven. Hij koos Roland uit om als eerste mee af te spreken. Ze beginnen met een lunch in een strandtent en maken daarna een strandwandeling.

In de komende weken gaan we zien hoe het de wandelende boeren verder vergaat. We blijven hen volgen!

​DeWandeldate volgen of lid worden

Hoofdfoto; Jessica Rockowitz, via Unsplash. De foto's van de wandelende boeren zijn van BoerZoektVrouw.nl

© DeWandeldate, 15 april 2020 

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.