Natuurliefhebbers kunnen in oktober hun hart ophalen in Rotterdam, 6 dagen lang, met een keuze uit meer dan 100 natuurdocumentaires. 

Wildlife Film Festival Rotterdam in 2021

  • Datum festival: dinsdag 26 t/m zondag 31 oktober 2021

 

Het Wildlife Film Festival Rotterdam toont ieder jaar, sinds 2015, in oktober de mooiste en meest recente natuurdocumentaires van over de hele wereld.

Bezoekers van het festival hebben de keuze uit meer dan 100 verschillende films.

Na het ongekende succes van De Nieuwe Wildernis en de succesvolle BBC documentaires op televisie is de tijd rijp gebleken voor een filmfestival dat volledig gewijd is aan de natuur. Er is nog zoveel moois te zien of belangrijks te vertellen over de natuur. Daarom is het aanbod op dit festival gevarieerd en zal je dingen zien die je nog nooit eerder hebt gezien. 

Gedurende 6 dagen zijn er ruim 100 filmvertoningen, een Kinderprogramma, een Scholenprogramma, een VR programma, speciale lezingen, Q&A’s met filmmakers, een dag voor de industrie en de Flamingo award ceremonie. WFFR is opgericht met als doel om bewustwording en educatie over de natuur te bevorderen door middel van de nieuwe films en documentaires en een platform te bieden voor filmmakers in Nederland.

WFFR On Tour

Met WFFR On Tour presenteert WFFR favoriete films uit het programma van de afgelopen editie (2019) door heel Nederland. In maart werd gestart met de film Fjord, de winnaar van de prijs van beste film van de editie in 2019.

Film Fjord van natuurfilmmaker Jan Haft

'De Noorse fjorden zijn één van de meest indrukwekkende landschappen van Europa. In de diepe, koude wateren schuilt een verrassend rijke onderwaterwereld: van uitgestrekte koraalriffen vol lichtgevende zeediertjes tot haringjagende orka’s en bultrugwalvissen. De prijswinnende natuurfilmmaker Jan Haft onthult de bijzondere diversiteit verborgen in het donkere water en toont onderwatergedrag dat nooit eerder is gezien. Fjord is een intiem portret van een unieke wildernis.'

WFFR Online

Vanwege het Corona virus is WFFR On Tour stilgelegd. Natuurfilmliefhebbers kunnen nu thuis genieten van het fraaie filmaanbod van IFFR. 

WFFR Online: Thuis natuurfilms kijken Wildlife Filmfestival

 

Enkele WFFR aanraders uit 2016:

Amsterdam Wildlife

Amsterdam. Hoofdstad van Nederland, waar het leven 24 uur per dag doorgaat. In die drukte zou je niet verwachten dat er nog ruimte is voor wilde natuur. Maar als je door de stad loopt, word je door meer dierenogen bekeken dan jij dieren ziet. Amsterdam Wildlife laat je de wondere natuur van Amsterdam zien. Flirtende oeverzwaluwen, vechtende vossen, badderende ijsvogels, zonnende ringslangen en zwevende slechtvalken. Zo dichtbij, zag je ze nooit. Trailer 'Amsterdam Wildlife'

Brussels The Wild Side

Wanneer de Brusselse filmmaker Bernard Crutzen op een avond met de fiets naar huis rijdt, komt hij oog in oog te staan met een vos. Die kijkt hem aan met een brutale blik en lijkt te zeggen: “Wat doe jij hier?” Bernard wil de vraag terugkaatsen: “En jij, wat doe jij hier in Brussel. Is de stad wel iets voor jou?” Dezelfde vraag gaat ook op voor de slechtvalken, de padden in de fonteinen, de ringslangen en de kevers in de hoofdstad van Europa. Een stadsbewoner bekijkt deze “wilde dieren” met een gemengd gevoel van fascinatie en wantrouwen. De film onderzoekt dit samenleven tussen mens en (wild) dier en stelt de vraag op welke afstand we van elkaar willen of moeten leven? Trailer 'Brussels The Wild Side'

 

3 films: The Best of Sir David Attenborough’s The Hunt

Sir David Attenborough neemt je mee in de wereld van de jacht. Bekijk de drie prachtige Hunt films achter elkaar! In The Hunt – the Hardest Challenge wordt het buitengewone scala aan technieken die roofdieren gebruiken onthuld. The Hunt – Living With Predators toont het dodelijke conflict tussen mens en dier door het krimpende leefgebied van wilde dieren. Duik mee onder water met blauwe vinvissen, haaien, dolfijnen en albatrossen in The Hunt – Hunger at Sea! Trailer 'The Hunt'

 

 

Volg DeWandeldate, Nieuwsbrief en Agenda

© DeWandeldate, 26 oktober 2016. Updates in 2020

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.