Ben jij een Kennedymarsloper en zoek je een partner of wandelmaatje? Iemand die ook graag lange afstanden loopt? Bij DeWandeldate geef je in je profiel aan welke type wandelaar je bent en kan je elkaar op de Singles pagina makkelijk vinden. Er zijn op dit moment nog minder dan 100 Kennedymarslopers lid van DeWandeldate. Met het plaatsen van dit artikel trekken we hopelijk méér Kennedymarslopers aan. Ben je zelf ook zo'n Kennedymarsloper of zou je het eens willen doen? Of wil je graag heel lange afstanden lopen? Check even of je dit type wandelaar in je profiel hebt aangevinkt, zodat je door de andere leden te vinden bent. Ben je helemaal geen Kennedymarsloper? Ga dan op zoek naar natuurliefhebbers, stadswandelaars, gezelligheidswandelaars of één van de andere typen wandelaars bij DeWandeldate. 

Wat is een Kennedymars?

De Kennedymars is een wandeltocht van 80 kilometer die binnen 20 uur gelopen dient te worden. De start is meestal 's avonds, zodat de wandelaars vooral 's nachts lopen en dan uiterlijk in de namiddag van de volgende dag de finish dienen te bereiken. De tocht moet wandelend volbracht worden, je mag dus niet hardlopen of gebruik maken van vervoermiddelen (tenzij je een rolstoelgebruiker bent, dat mag wel). 

Historie van de Kennedymars

Het idee voor de Kennedymars kwam van John F. Kennedy, de president van de Verenigde Staten (1917 – 1963). 

Volgens Wikipedia: 'In januari 1963 vroeg de Amerikaanse president John F. Kennedy zich in een brief aan commandant Shoup af of officieren van het US Marine Corps voldoende uithoudingsvermogen hadden om binnen 20 uur 50 mijl (80,467 km) te lopen. Hij vroeg zich ook af of leden van zijn staf dit zouden kunnen. De gezette perschef van de president Pierre Salinger bedankte voor de eer en verwees naar de sportieve broer van de president. Robert F. Kennedy, de minister van justitie, liep om het goede voorbeeld te geven op 37-jarige leeftijd ongetraind deze afstand.'

Het lopen van lange afstanden werd in de VS een kortstondige rage die via Engeland oversloeg naar Nederland. In 1963 werden ook in ons land drie Kennedymarsen georganiseerd: in Sittard, in Someren en in Bergeijk.

Eerste Kennedymars in Nederland en België: Sittard

De Kennedymars van Sittard was de allereerste van Nederland. Deze tocht gaat door Nederland en Belgisch Limburg. De route voert hoofdzakelijk over vlakke en geasfalteerde wegen, met uitzondering van enkele historische kernen. Veel van de andere Kennedymarsen leiden de wandelaars door mooie natuurgebieden. 

Video: Kennedymars in Sittard

Alle Kennedymarsen in Nederland en België in 2020

Vanwege de Coronacrisis gaan de (meeste?) Kennedymarsen in 2020 niet door. Check zelf de websites om te zien wat er door gaat. 

Hier een overzichtje van (bijna?) alle Kennedymarsen in Nederland. Ik heb nog geen Kennedymarsen in België gevonden. Alleen de mars van Sittard gaat een stuk door België. Met dank aan de overzichten van Wikipedia en Wandel.nl. Zie je een fout in dit overzicht, mis je een mars of een websitelink of heb je een andere correctie of aanvulling: stuur je mail aan info@dewandeldate.nl.

Correcties en aanvullingen?

Mis je een Kennedynars in dit overzicht? Zie je een fout? Ken je de websitelink die hier nog niet vermeld is (van veel marsen vond ik geen link). Geef je Tip dor aan Irene, info@dewandeldate.nl

 

Zó ga je op zoek naar een Kennedymarsloper via DeWandeldate

Wandeldate idee: samen trainen voor de Kennedymars

Datingsite DeWandeldate helpt singles die graag wandelen elkaar te vinden. In je profiel kan je precies aangeven wat voor Wandeltype je bent. Je kunt dus aangeven dat je zelf Kennedymarsloper bent en je kunt andere Kennedymarslopers vinden. 

  • Ben je Single? Meld je gratis aan als Lid van DeWandeldate. Vul bij de wandeltypen in dat je een Kennedymarsloper bent.
  • Als Wandeldate voorstel kan je voorstellen om samen een lange afstand te lopen. 
  • Op de Singles pagina kan je bij Wandeltype als zoekwens de Kennedymarsloper aanvinken. Vind je daar nog te weinig mensen (deze term staat er pas sinds kort in), zoek dan ook op 'sportieve wandelaars', 'Vierdaagselopers' en langeafstandswandelaars.
  • Klik op profielen die je aanspreken, deel likes uit. En als je echt een leuk persoon ziet: stuur een persoonlijk bericht!
  • Ga samen op Wandeldate. Een lange of korte wandeling, desnoods eerst naar een cafeetje, om kennis te maken en alvast wat over wandelen te kletsen. 

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Foto's: DeWandeldate, Heuvelland Vierdaagse en Apeldoorn Vierdaagse.

© Irene den Ouden, DeWandeldate, 25 juli 2018. Update 11 mei 2020.

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.