Wandeldaten in Coronatijd

In de succesverhalen en opzegberichtjes die ik wekelijks ontvang lees je tussen de regels terug hoe onze wandeldatende leden met de Corono zijn omgegaan. .

 • "De eerste date was een wandeling in Coronatijd, dus ergens in A'dam afgesproken in de hoop dat we nog een coffee-to-go konden scoren wat ook is gelukt."
 • "Ze stapt op me af en zegt, "sorry corona, ik ga je 3 zoenen geven" (zij had dus hetzelfde wauw gevoel)."
 • "Door de huidige coronacrisis is onze relatie in een snelkookpan terecht gekomen en dat zorgt af en toe wel voor uitdagingen. Maar het is ook zo fijn om in deze tijden een maatje te hebben."
 • "Ik zag in mei, terwijl ik erover dacht mij uit te schrijven vanwege het corona virus, ineens een profiel dat er voor mij uitsprong! Een foto met een serieuze, slanke en duidelijk sportieve natuurliefhebber erop."

Zijn mensen dit jaar méér of minder gaan wandeldaten? 

Na een rustige periode in maart, meldden zich sinds april weer veel nieuwe leden aan. Juist nu mensen veel (alleen) thuis zitten dringt de behoefte aan een partner zich op. En omdat een afspraakje bij een café tijdenlang niet mogelijk was, was een wandeldate een extra goed idee. Ook mensen die eerder niet veel wandelden zijn méér gaan wandelen. Dat lees je ook regelmatig terug in de nieuwe profielen. Een vrouw schreef letterlijk: 'Ik ben pas tijdens de lockdown begonnen met wandelen'.

De afgelopen maanden was het wandeldaten echt polulair.

We telden al 84 nieuwe koppels dit jaar. Mensen die elkaar dit jaar, of vorig jaar of nog eerder, via DeWandeldate leerden kennen en ons nu ene berichtje stuurden. En vorige week was er een huwelik (nr. 11). 

DeWandeldate heeft inmiddels al zeker 890 singles aan een partner geholpen. 445 koppels dus. 

 • 6 koppels in 2014 / 5 koppels stuurden ook hun verhaal in
 • 44 koppels in 2015 / 15 verhalen
 • 86 koppels in 2016 / 7 verhalen
 • 66 koppels in 2017 / 11 verhalen
 • 73 koppels in 2018 / 13 verhalen
 • 86 koppels in 2019 / 6 verhalen
 • 84 koppels in 2020 / 11 verhalen (t/m 16 september 2020)

Leden die iemand vonden via DeWandeldate laten dat vaak weten bij opzegging van hun lidmaatschap. Vaak sturen ze een leuke reactie mee. Ik stuur dan mijn felicitatie en vraag of ze ook hun verhaal willen delen op de website. Dit jaar ontvingen we tot nu toe 11 verhalen. 

 

11 Succesverhalen van DeWandeldate koppels in 2020

 

#1. Cram (50) en Esmee (46)

'Wandeldate was voor mij een laatste poging om via datingsites een leuke vrouw te ontmoeten. Na een tip van een fietsvriend heb ik mij aangemeld en de eerste match was met Esmee. Omdat wij beiden geen zin hadden in lange chatsessies hebben wij meteen een afspraak gemaakt voor een wandeling in de bossen bij Nunspeet. '

Lees het hele verhaal > 6 maanden samen gevierd met wandelweekend in Limburg

 

#2. Peter (57) en Caroline (54)

'Kort na mijn 54-ste verjaardag heb ik me ingeschreven bij de wandeldate. Ik ben een echt buitenmens en ga graag wandelen en fietsen. Het leek me zo leuk om dat samen met een maatje te doen.'

Lees het hele verhaal > Eerste wandeldate: Andreas Schotel kunstroute in Esbeek

 

#3. Ruben (57) en Els (57)

'Hij was al jaren alleen en zijn zoon en schoondochter hebben hem voorgesteld om ook voor hem een keer een account aan te maken. Zijn zoon heeft namelijk zijn vriendin ook gevonden via de wandeldate.'

Lees het hele verhaal > Samen wandelen is toch een stuk gezelliger

 

#4. Lowal (57) en Gordy (53)

'Na enkele weken heen en weer mailen hebben we op een zonnige winterse zondagmiddag afgesproken voor een kopje koffie en een lange wandeling in de sneeuw op de Loenermark. Aan het einde van de wandeling pakten we elkaars hand.'

Lees het hele verhaal > Mooie herinneringen aan wandelvakantie in IJsland

 

#5. Jaap (47) en Astrid (40)

'Astrid en Jaap liepen eind januari samen hun eerste wandeling. Ze zien elkaar nu zo vaak mogelijk en proberen ook steeds weer te wandelen. 'Nu is het in deze rare tijd soms wel lastig om plannen te maken, veel wordt er afgelast, maar samen kunnen we ook nog zoveel mooie routes ontdekken.'

Lees het hele verhaal > Samen kunnen we veel mooie wandelroutes ontdekken

 

#6. Esther (45) en Bas 

'Na enige mails was het wat mij betreft tijd voor een date en gelukkig dacht hij er ook zo over. In het Sonsbeekpark was het lekker druk vanwege het mooie weer. Dat vond ik wel fijn, want dan ben je niet praktisch alleen met een vreemde man in een park.'

Lees het hele verhaal > Eerste date: wandeling in het Sonsbeekpark

 

#7. Isabel (38) en Michiel (49)

'Door de huidige coronacrisis is onze relatie in een snelkookpan terecht gekomen en dat zorgt af en toe wel voor uitdagingen. Maar het is ook zo fijn om in deze tijden een maatje te hebben.'

Lees het hele verhaal > In Coronacrisis extra fijn om een maatje te hebben

 

#8. Anne (50) en Peter (53)

'We waren nog lang niet uitgepraat en hadden veel lol samen, dus wederom iets gepland om te wandelen in één van mijn favoriete gebieden; Kasteel Doorwerth in de omgeving van Oosterbeek/Wolfheze.'

Lees het hele verhaal > Leuke man gevonden via DeWandeldate in tijden van Corona

 

#9. Tijmen (31) en Miranda (30)

'Ik werd heel gelukkig van haar foto's, honden, schapen, buiten, wild spotten vindt ze leuk... oi... dit is echt een kanshebber!!

Lees het hele verhaal > We zijn getransformeerd in 2 verliefde pubers

 

#10. Bart (31) en Valerie (29)

'Toen we elkaar zagen sloeg de vonk meteen over! Uiteindelijk hebben we de hele middag gewandeld bij het Arboretum in Heesch en vergaten we de tijd zelfs, want een vriendinnetje kwam me zoeken ...'

Lees het hele verhaal > Eerste date: Arboretum in Heesch, Plan: Huttentocht in Dolomieten

 

#11. Wim (39) en José (41)

'Ik zag in mei, terwijl ik erover dacht mij uit te schrijven vanwege het corona virus, ineens een profiel dat er voor mij uitsprong! Een foto met een serieuze, slanke en duidelijk sportieve natuurliefhebber erop.'

Lees het hele verhaal > Eerste Wandeldate: hij maakte mooie close-ups van vlinders

 

Reacties 2020 (waar geen verhaal van is) 

Niet alle koppels willen hun verhaal op de website delen. Wel zijn er veel leden die toch een leuke reactie schrijven. Een deel daarvan lees je hier: 100 opzegberichtjes van wandelaars die een man of vrouw vonden

En van de opzegberichtjes in 2020 hier een nieuw overzicht: 

20 reacties van VROUWEN die iemand vonden via DeWandeldate:​

 1. Vrouw (37, Noord-Brabant): Inmiddels heb ik dankzij de wandeldate mijn grote liefde leren kennen. Er was vanaf begin af aan een enorme klik en we zijn ontzettend gelukkig samen! Inmiddels wonen we zelfs samen! Kortom een succesvolle match dankzij jullie site!!
 2. Vrouw (41, Zuid-Holland): Yes, iemand ontmoet, vorig jaar juli al. Nickname Zeezicht op jouw wandelsite :-) goede match met Zeemirmin ;-) Dus hartelijk dank. Ook twee mooie vriendschappen over gehouden aan de wandeldate. En een hoop bijzondere ontmoetingen. We zijn heel gelukkig met elkaar en ik raad de site regelmatig aan, aan singles om me heen.
 3. Vrouw (42, Utrecht): Het is echt bijzonder om via jouw site een hele leuke man ontmoet te hebben. Van te voren was ik nogal sceptisch over datingsites. Toch trok dit me aan. Ik houd heel erg van wandelen en mijn vorige partner niet. Dit wilde ik nu in ieder geval anders… En dat is gelukt! We wandelen samen regelmatig. Heel veel succes met De Wandeldate!! Ik kan het echt anderen aanbevelen.
 4. Vrouw (43, Noord-Holland): Net nadat ik mijn profiel had aangemaakt op de Wandeldate ben ik een ontzettend leuke en lieve man tegengekomen. Die ook houdt van wandelen en buiten zijn en van zoveel meer waar ik ook blij van word. We zijn intens gelukkig, en daarom vind ik het niet langer opportuun om nog een profiel te hebben op de wandeldate. Ik vind het initiatief en het idee nog steeds geweldig en ik zal jullie ook zeker promoten! Succes en hartelijke groet.
 5. Vrouw (45, Utrecht): Zoals .. (naam) je al heeft geschreven zijn wij samen een hele goede match! Wij zijn de site heel dankbaar maar willen verder niet ons verhaal doen.
 6. Vrouw (47, Drenthe): Beste Irene, Ik heb al weer een hele tijd (bijna 4 jaar) geleden mijn vriend door jullie site ontmoet. We wonen inmiddels ook al bijna 2 jaar samen en het gaat super! Mijn profiel heb ik dus niet meer nodig ... Dank! 
 7. Vrouw (49, Utrecht): Hoi Irene, Tot mijn niet geringe verbazing is het gelukt: ook ik ben opgebotst tegen iemand waar het echt goed mee klikt! We kennen elkaar al bijna een jaar. Het verloopt met tussenpauzes en dat is prima. En de andere mannen die ik sprak waren ook erg gezellig en vriendelijk. Hartelijk bedankt Irene met het verzorgen van de wandeldatewebsite. Ik hoop er niet meer op te komen... En anders weet ik het te vinden. Groetjes, … PS ik ben blij dat ik mijn Pandapunten kwijt ben :-)
 8. Vrouw (50, Zuid-Holland): Hiermee wil ik mijn lidmaatschap opzeggen. Ik heb inmiddels al weer 1,5 jaar geleden .. (naam) gevonden via jullie site. Ondertussen had ik mijn profiel al op onzichtbaar gezet maar het is nu echt wel tijd om mijn lidmaatschap op te zeggen. Ik heb eigenlijk maar 1x gewandeld via jullie site en dat was met .. (naam). Dus ja heel blij! De wandeldate is echt een goede site om iemand te leren kennen. Het is een no nonsense site met echte mensen. Dat spreekt/sprak mij aan. Iemand vinden die graag in de natuur is en graag wil wandelen. Succes met de site!
 9. Vrouw (51, Gelderland): Ik vind het een hele leuke manier om iemand te ontmoeten. Ik wilde dat ik dit jaren eerder had gedaan! Via deze site heb ik een hele fijne man ontmoet die ook nog in dezelfde woonplaats woont!
 10. Vrouw (52, Utrecht): Beste Irene, Ik heb inderdaad een match gevonden via de site van wandeldate. Wij zijn sinds ruim een jaar heel happy met elkaar.
 11. Vrouw (53, Noord-Holland): Hoi Irene, Ik had gelijk met het aanmaken van mijn profiel hem een like gegeven (ook als enige, en de volgende dag al een uitgebreide leuke reactie terug. .. (naam) had zich 2 dagen eerder aangemeld, dus dat was heel toevallig. De eerste date was een wandeling in Coronatijd, dus ergens in A'dam afgesproken in de hoop dat we nog een coffee-to-go konden scoren wat ook is gelukt. Wandelen bindt ons eigenlijk niet het meest, wel fietsen, dus dat hebben we inmiddels een paar keer gedaan. Maar we zullen zeker ook nog eens gaan wandelen, hopelijk in de bergen! We zijn heel blij met elkaar, uiteraard, en dat gaan we verder samen uitzoeken en opbouwen. Wens jou heel veel succes! Groetjes, .. (2 maanden later:) We zijn net terug van een hele gezellige en sportieve vakantie in de Duitse Eifel en vinden elkaar nog leuker.
 12. Vrouw (53, Noord-Holland): Mijn wandeldate kwam op je site terecht door het artikel in het NRC ongeveer een jaar terug. Binnen 12 uur nadat ik het eerste berichtje stuurde hadden we al een afspraak voor dezelfde middag. Het was een regenachtige zondag, maar hij zei, dat het om drie uur wel droog zou zijn. Ik had zo mijn twijfels en had voor de zekerheid maar een klein rondje uitgezocht, want welke vrouw wil bij een eerste ontmoeting het risico lopen als een verzopen katje rond te lopen? Dus gezorgd dat er een restaurant in de buurt was om eventueel te schuilen. Maar we hadden geluk, het was droog! Het rondje bleek te kort. Dus nog maar een rondje. Toen ook dat gelopen was, was het idee om weer naar huis te gaan niet aanlokkelijk. Gelukkig was het restaurant daar en konden we onze ontmoeting nog wat oprekken met een kop thee en appeltaart. Tegen een vriendin van mij zei ik bij thuiskomst: “dat is een man waar ik blij van wordt, afwachten wat hij vindt.” Gelukkig ook hij had na een paar dagen al zin om verder te praten en samen een glas wijn in een restaurant te drinken. Gezellige appjes en telefoongesprekken volgden. Een aantal weken later, tijdens een wandeling door weilanden met veel hekjes, waar hij me op een gegeven moment overheen begon te tillen, is de vonk over gesprongen. Inmiddels reizen we wat af tussen Den Haag en Heiloo. We wandelen of fietsen nog elk weekend en hopen dat nog lang te doen.
 13. Vrouw (54, Zuid-Holland: Twee jaar geleden iemand via de site leren kennen. We gaan samenwonen! Ik vond het een leuke site en heb hem meerdere malen aan andere singles doorgegeven. Wel steeds vergeten om op te zeggen... maar bij deze! 😊
 14. Vrouw (55, Noord-Holland): Ik wil je even laten weten dat ik via jouw wandeldate een leuke man heb ontmoet.
 15. Vrouw (56, Noord-Holland): Ik heb iemand gevonden! Vind de site echt een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een relatie of een vriendschap. Ik heb de site als heel betrouwbaar ervaren.
 16. Vrouw (56, Limburg): Dankzij “de Wandeldate” heb ik bijna drie jaar geleden een nieuwe partner ontmoet. Het was mijn eerste date. Hartelijk dank. Met vriendelijke groet,
 17. Vrouw (57, Utrecht): Hallo Irene, het lijkt er zowaar op dat ik ‘n hele leuke man heb gevonden via jouw site. Is allemaal nog lekker pril, maar de klik is enorm.
 18. Vrouw (60, Zuid-Holland): Beste mensen van de wandeldate, Dankzij jullie heb ik nu een lieve vriend!! Ik wil me dus afmelden bij de website.
 19. Vrouw (63, Gelderland): Dankzij jullie website heb ik een heel leuke en lieve man gevonden. En dat bij de eerste wandeldate! Dat was wel het laatste wat ik had verwacht; ik wilde alleen maar wandelen met hem, het ging mij niet zozeer om de date. Het liep anders! Dankjewel voor deze website.
 20. Vrouw (71, Noord-Holland): Ik heb iemand gevonden via DeWandeldate. Ik ga positief verder en heb mijn maatje hier gevonden.

 

18 reacties van MANNEN die iemand vonden via DeWandeldate:

 1. Man (39, Zuid-Holland) Ruim een jaar geleden al mijn vriendin ontmoet via de wandeldate en dacht er nu pas aan om op te zeggen ipv een inactief profiel te hebben. Bedankt!
 2. Man (40, Zuid-Holland): Ik heb een aantal leuke vrouwen ontmoet en mee gewandeld. Heel fijn om de natuur te delen in een eerste ontmoeting. Het was fijn om te proeven van het daten. Dat heeft zeker ook de weg bereid voor het treffen van mijn huidige partner.
 3. Man (45, Noord-Brabant): Goedemiddag Irene, Ik wil je toch even 'persoonlijk' hartelijk bedanken dat je ooit met DeWandeldate bent begonnen! Zoals je in mijn reden van opzegging al kan lezen, heb ik iemand gevonden via jouw site... en niet zomaar iemand. Toen ik mij op een zaterdagochtend inschreef en mijn profiel aanmaakte, kon ik natuurlijk niet vermoeden dat de dame die mij die middag een like stuurde zo'n geweldig leuke vrouw bleek te zijn!  Inmiddels zijn we compleet verliefd als een stelletje pubers, gek op elkaar, doen leuke dingen samen en kijken uit naar een toekomst samen en met onze kinderen. 
 4. Man (43, Gelderland): Hoi Irene, Ik heb via jullie site een super lieve vrouw heb ontmoet met wie ik inmiddels samenwoon!! Ontzettend bedankt dat jullie deze geweldige site ontwikkeld hebben! Hartelijke groet, ..
 5. Man (45, Noord-Holland): Ik ben met plezier (betalend) lid geweest. Een tijd lang weinig of geen reacties maar plotseling de goede, we wonen al een jaar samen. Bleef lid voor het geval het fout ging ;-) Goede site, blij op deze manier lekker bezig, er is behoefte aan.
 6. Man (47, Gelderland): Na een lange, vruchteloze periode was het dan toch ineens "raak" op de Wandeldate. … was er nog maar kort. We hebben twee keer afgesproken en 0 km gewandeld. Dat wandelen komt er zeker nog van, maar nu wel hand in hand.
 7. Man (50, Noord-Brabant): Hallo Irene, Je mag mijn profiel verwijderen. Ook ik heb mijn huidige vriendin .. zo'n anderhalf jaar geleden leren kennen via De Wandeldate. Ben jij weer op de hoogte. 
 8. Man (50, Gelderland): Beste Irene, Enige tijd geleden heb ik me via jullie site aangemeld voor de singles-groepswandeling voor zaterdag 8 augustus (Wandeling Waterlinie vanuit Houten) Inmiddels heb ik via jullie site een hele leuke vrouw ontmoet en zijn we enthousiast aan het daten! Daarom wil ik graag afzeggen zodat een ander mijn plaats kan innemen.
 9. Man (50, Utrecht): Ik heb mij opgegeven voor de groepswandeling van 8 augustus. Ik heb via jullie website een leuke wandeldate ontmoet en wil daarom mijn wandeling a.s. zaterdag annuleren. Groeten, ..
 10. Man (52 jaar, Utrecht): Hallo Irene, ik heb reeds een dik jaar een relatie die via de Wandeldate tot stand kwam! Positief dus. 
 11. Man (52, Gelderland): Dankzij de wandeldate een bijzonder fijne vrouw gevonden.
 12. Man (53, Gelderland): Hallo Irene, Mijn zus vertelde mij over de wandeldatesite en ik schreef me na aarzelen toch in. Ik zag daar een hele leuke dame. Ben betalend lid geworden en stuurde haar een bericht. De eerste date was bij haar in de buurt. We wandelden langs een riviertje door een prachtig landschap dat was heel romantisch. We hebben echt een klik en zijn nu 6 maanden vooral in de weekenden bij elkaar. Geluk en groeten uit Ermelo
 13. Man (57, Utrecht): Ja ik heb iemand gevonden via de wandeldate. We zijn alweer 1.5 jaar verder. We wandelen en fietsen veel. Ook 2 vorige relaties via de wandeldate. Met hen goede vrienden geworden, nog steeds regelmatig contact. Heel toffe datingsite.
 14. Man (59, Gelderland): Ik heb dankzij de wandeldate.nl een ontzettend mooie en lieve vriendin gevonden.
 15. Man (60, Noord-Brabant): Hallo Irene, Ik wil inderdaad opzeggen, met een goede reden. Anderhalf jaar geleden heb ik via de wandeldatesite een lieve, pittige en betrokken partner gevonden waar ik het goed mee heb. Voor mij was de wandeldatesite een goeie en sympathieke 'vijver' door het bijzondere uitgangspunt en de selectie die dat vanzelf geeft. Ga zo door, zou ik zeggen. Met vriendelijke groet,
 16. Man 64, ZH: Hallo Irene, ik meld me af (voor groepswandeling Gein en Vecht, 11 sept) want ik heb al een leuk iemand ontmoet via jullie site :-).  Bedankt tot dusver.
 17. Man (67, Gelderland): Voor de statistieken kan ik je zeggen dat je site gewerkt hebt. Sinds een jaar heb ik nu een mooie … (naam), dit dankzij de Wandeldate.. Succes met je site, En al het geluk.
 18. Man (69, Noord-Brabant): Dit jaar heb ik via DeWandeldate .. (naam) leren kennen. Wij vormen nu een stel. Veel succes verder met je bijzondere datingsite. Ik heb hem reeds aan veel mensen aanbevolen.

 

Datingtips: hoe wordt mijn datingavontuur ook een succesverhaal?

We kunnen je niets garanderen, maar uit onderzoek van de profielen en verhalen van deze geluksvogels kwamen deze tips: 

 • plaats tenminste één goede foto van jezelf, en liefst een complete set van 4 foto’s.
 • vul je profiel goed in, met persoonlijke teksten, vertel wie je bent en waarnaar je op zoek bent.
 • maak je Wandeldate voorstel konkreet en uitnodigend (het mag ook een Fietsdate, een Hardloopdate, een kanodate, een Schaatsdate of een andere outdoor date zijn).
 • wees actief op de site: deel Likes uit, reageer op, en schrijf persoonlijke Berichtjes, waarmee je laat zien dat je echt interesse hebt.
 • durf €15 te besteden voor het vinden van je partner (als Betalend lid ontvang je veel meer berichtjes dan als Gratis lid, en je kunt zelf initiatief nemen).
 • kijk ook over je provinciegrenzen heen. 

Schrijf je verhaal en kies je favoriete Wandelgids!

Heb jij ook een nieuwe relatie (of een mooie vriendschap) via DeWandeldate? Of had je een bijzondere Wandeldate? Wij lezen graag je verhaal! Het mooiste is als beide partners ieder een stukje schrijven. Maar dat hoeft niet perse. Je kunt helemaal zelf bedenken wat je schrijft. Je mag met je naam en foto's op de site, je kunt ook anoniem blijven. Nadat je verhaal geplaatst is mag je een Wandelgids van Uitgeverij Onregelmatig uitzoeken. 

Hier kan je je Verhaal insturen. Of stuur jouw verhaal aan Irene, info@dewandeldate.nl

 

Méér Tips voor Wandeldaters (in Coronatijd)

Succesverhalen, Ledenonderzoek en Reviews van DeWandeldate

Word ook lid en volg DeWandeldate

Hoofdfoto: Timo Stern via Unsplash

© DeWandeldate, 16 september 2020

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.