Mobiele menu

Wandelroutes en Fietsroutes plannen, volgen, delen en kiezen? Try KOMOOT!

Wandelroutes en Fietsroutes plannen, volgen, delen en kiezen? Try KOMOOT!

Via Komoot, de populaire app voor routeplanning en navigatie, kunnen wandelaars, fietsers en hardlopers ook elkáárs routes vinden en volgen. Laat je inspireren!

Gebruik de Komoot app voor routeplanning en navigatie

Of je nu wilt wandelen, hardlopen, mountainbiken, of wil je op pad met de racefiets of gravelbike, deze routeplanner helpt je bij het plannen en volbrengen van jouw ontdekkingstocht in Nederland, België, Europa, Wereldwijd!

Zodra je het idee in je hoofd hebt gekregen verder te kijken dan je eigen buurt, is de volgende stap het plannen van een route. Voor de meeste mensen was dit in het verleden een moeizaam proces dat bestond uit het afstruinen van forums voor de beste weetjes van andere fietsers, het downloaden van GPX bestanden en langdurig bladeren door boeken en kaarten. 

Komoot combineert alle elementen die belangrijk zijn voor het plannen van routes in één handige planner. Onder de vele features van komoot zijn gedetailleerde kaarten, informatie over het wegtype en ondergrond, hoogteprofielen, integraties met Garmin en aanbevelingen van lokale experts, en een algoritme voor het plannen van routes dat de optimale wegen en paden voor je gekozen sport aanhoudt.

Features & voordelen van Komoot

  • Beschikbaar als app op Android en iOS, en ook op je computer, smartwatches en E-bikes.
  • Sport-specifieke routes: selecteer je sport, je start- en eindpunt, en komoot plot een route op de asfaltwegen die geschikt zijn voor jouw racefiets.
  • Gedetailleerde routeprofielen: Het routeprofiel toont precies de informatie die je wilt zien, zoals ondergrond- en hoogteprofiel. Hierdoor kun je anticiperen op steile beklimmingen en (bijvoorbeeld) onverharde routes of gravel.

Deel je eigen routes, highlights en foto’s

Heb je een mooie route ontworpen via Komoot? Je kunt je route verrijken met jouw foto’s en door de highlights te beschrijven. Komoot is opgezet als community voor outdoor fans. Je levert jouw bijdrage, en je maakt makkelijker contact, als je jouw route deelt met voor andere gebruikers.

Voor een indruk van hoe de app werkt: bekijk hoe je een Highlight toevoegt aan een voltooide tour. 

Ontdek de pareltjes van andere Komoot gebuikers

Bij Komoot kun je ook op zoek naar routes voor wandelen, bergwandelen, hardlopen, toerfietsen, mountainbiken, wielrennen en gravelbiken. Alle routes zijn door de gebruikers van Komoot gepland en gedeeld. 

Je kunt op verschillende manieren zoeken naar ‘jouw perfecte tour’

Download fiets- en wandelroutes van andere websites

Met Komoot kan je ook GPX-bestanden van routes van andere websites downloaden, plannen en volgen. Bijvoorbeeld, een MTB-tocht, een NS-wandelroute, een Lange-Afstands-Wandelpad (LAW), etc. 

Nog meer Features & voordelen van Komoot

  • Highlights: Aanbevelingen van lokale fietsers in een gebied, variërend van een leuk café tot een goed stuk asfalt of mooie singletrack, verschijnen als Highlight op de kaart (herkenbaar aan de rode stippen).
  • Inspirerende Collecties: Wil je een nieuw gebied verkennen, maar weet je niet waar te beginnen? Selecteer de regio en je krijgt lokale Collecties te zien met de mooiste routes.
  • Talen: Beschikbaar in Engels, Duits, Frans, Italiaans, Nederlands en Spaans

NIEUW op Komoot: 

De app makers blijven de app constant door ontwikkelen. Enkele voorbeelden van recente verbeteringen: 

  • Het is nu nóg makkelijker Lange Tours te plannen, met snellere laadtijden en een duidelijker zichtbare route. 
  • Integratie met Google Street View, waarmee je de route tot in detail kunt visualiseren. 

Wat kost de Komoot app? 

De app is gratis te gebruiken. Kaarten voor offline gebruik kun je los kopen. Als premium gebruiker heb je nog allerlei extra mogelijkheden, zoals een meerdaagse planner, sport-specifieke kaarten en weerbericht. We raden aan eerst de app te leren kennen via een gratis account. 

3 maanden gratis Premium lidmaatschap?

Deel jouw succesverhaal! Nadat je verhaal geplaatst is bieden we jou graag als dank iets leuks aan, in samenwerking met onze partners. Je mag je kiezen: 3 maanden gratis Premium lidmaatschap bij outdoor app Komoot of jouw favoriete Wandelgids van Uitgeverij Onregelmatig 

Hoe werkt Komoot? 

Dat is een heel verhaal, omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Probeer het gewoon. Je vindt vast snel je weg op de app.

Correcties

Zie je een fout in deze tekst of heb je een aanvulling? Plaats je reacie onder dit artikel of stuur je mail aan Irene, info@dewandeldate.nl.

Meer lezen over wandelapps?

Word ook lid en volg DeWandeldate

Foto credits: Komoot.com

© DeWandeldate, 9 maart 2021. Updates in 2024.