Waarom wandelen we eigenlijk? We deden een klein onderzoekje onder onze 3000+ leden. Van wild spotten tot een goed gesprek: alle wandel-redenen op een rijtje.

 

DeWandeldate leden willen allemaal wandelen

Bijna alle leden van datingsite DeWandeldate hebben wel ‘iets’ met wandelen. Om precies te zijn: 97% van de ca. 3500 leden geeft aan dat ze graag wandelen. 

Het allerliefst wandelen we samen met onze geliefde, man of vrouw. Of anders met een wandelmaatje.

Maar waaróm willen we eigenlijk wandelen? Wat is er zo leuk, zo fijn, zo mooi of zo goed aan wandelen? Wat drijft mensen het bos in, het strand op, het stadspark in? Veel mensen schrijven er over in hun profiel. Een paar voorbeelden: 

 • 'Ik heb ontdekt dat ik wandelen buiten enorm rustgevend vind en er een positief gevoel van krijg.'
 • 'Ik woon midden in de natuur en maak dagelijks een boswandeling. Ik kan erg genieten van het zien van reeën, eekhoorntjes, bonte spechten en wie weet binnenkort een wolf... ;-)
 • 'In de zomer ga ik meedoen aan een wadloop en wil daar de komende maanden voor gaan trainen.'
 • 'Vind wandelen gecombineerd met een goed gesprek inspirerend.'
 • 'Ik ben een rustige spontane Bourgondische meid die graag op zondag van het mooie landschap geniet en gaat wandelen gecombineerd met n hapje. Dat is natuurlijk veel gezelliger om dat samen te doen.'
 • 'Ik woon in een prachtige provincie waar heel veel moois te ontdekken valt.'
 • 'Ik heb het Pieterpad gelopen en wil nu graag doorlopen tot Rome.'
 • 'Wandelen is mijn ideale manier van ontspannen en reizen tegelijkertijd.'
 • 'Er is tijdens het wandelen niets mooiers dan het landschap om je heen langzaamaan te zien veranderen.'
 • 'Wat ik fijn vind aan wandelen is het voelen van ruimte, het gevoel dat je deel uitmaakt van iets groters, het rustgevende van groen.'

Na een inventarisatie van alle genoemde redenen die leden spontaan in hun profiel zetten komen we tot dit hoofdrijtje van motivaties om aan de wandel te gaan.

Waarom wandelen wij? 10 goede redenen:

 1. we willen de natuur in!

 2. vogels of wilde dieren spotten

 3. nieuwe gebieden, plekjes en routes ontdekken

 4. trainen voor een Vierdaagse of Kennedymars of een andere lange afstand

 5. wandelen is gezond

 6. wandelen is verantwoord, duurzaam

 7. wandelen helpt het hoofd leeg te maken, de geest te ontspannen

 8. gezellig samen zijn, goede gesprekken voeren

 9. een mooie manier om elkaar beter te leren kennen

 10. inspiratie opdoen.

 

Waarom is wandelen gezond en duurzaam? 

We hoeven deze 10 redenen toch niet stuk voor stuk toe te lichten? Alleen deze twee dan:

 • Wandelen is GEZOND: als we dagelijks een half uurtje wandelen is dat heilzaam voor onze conditie, ons lichaamsgewicht, ons hart, onze bloedvaten, longen, botten, spieren, rug en hersenen. Ook ons humeur en gevoel van welbevinden en geluk worden er beter van! Lees meer over de gezondheidseffecten van wandelen >> Waarom is Wandelen gezond?
 • Wandelen is DUURZAAM: Wandelen is een verantwoorde activiteit, je hebt er (bijna) geen hulpmiddelen voor nodig, je hoeft niet ver te reizen om te gaan wandelen, het is niet of weinig belastend voor de natuur. Daarom kiezen veel natuurliefhebbers voor deze manier van actief bezig zijn in de natuur. Meer lezen >> Wandelen is de meest duurzame sport.

 

Nog veel meer redenen .. + genieten!

Waarom wandel jij? Ons rijtje met 10 redenen geeft nog lang niet alle redenen. Iedereen beschrijft en beleeft het weer anders. Troost zoeken in de natuur, contact met moeder aarde, afslanken, wandelen combineren met een activiteit, zoals geocaching, museum bezoeken, stad verkennen, een picknick, de hond uitlaten. En zo kunnen we door gaan. 

Wat de motivatie van wandelaars ook is: wandelen is voor bijna iedereen ook een mooie manier om te GENIETEN!

 

Zoek je een partner of wandelmaatje?

Er zijn best veel mensen die alléén wandelen. Lekker in je eigen tempo, en stilstaan of doorlopen wanneer jij dat wilt. Genieten van de stilte is in je eentje ook gemakkelijker. 

Toch zijn er meer mensen die liever SAMEN wandelen. Dat geldt natuurlijk zeker voor onze leden. DeWandeldate is er voor alle singles die nog geen vaste partner of vast wandelmaatje hebben. Leden kunnen naar elkaar op zoek, met zoekwensen als leeftijd, provincie en wandelvoorkeuren. Ben je single en nog geen lid? Meld je gratis aan als Lid van datingsite DeWandeldate

 

DeWandeldate volgen?

Foto: DeWandeldate

© DeWandeldate, 27 februari 2018

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.