Zoek je een interessante stadswandeling voor je eerste wandeldate? Ga samen op ontdekkingstocht door Den Haag, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Breda, Haarlem, Gent of Antwerpen. 

Wat is een Urban Walk?

Een Urban Walk is een georganiseerde stadswandeling, een ontdekkingstocht door en langs de highlights en ook minder bekende plekken van de stad.

Bij het concept van de Urban Walks draait het om de excentrieke ervaring van het stedelijke parcours. De evenementen kennen geen wedstrijdelement en daarom worden er ook geen tijden geregistreerd. Er ligt een parcours dat de wandelaars langs diverse stedelijke locaties leidt.

Urban Walks in Nederland

Check de Urban Walks Agenda in Nederland

Nieuwe data voor 2021:

Nieuwe data nog niet bekend:

Urban Walks in België

Check de Kalender met Urban Walks in België

Mechelen, Kortrijk, Brussel stonden eerder dit jaar gepland en zijn gecanceld.

Proef de sfeer bij de Urban Walk in Gent in 2019:

 

Urban Walk Den Haag: 12 en 20 km

Je wandelt o.a. langs Paleis Noordeinde en door de Paleistuin en ook de Kloosterkerk stelt haar deuren open. 

Urban Walk in Groningen: 11 en 18 km

Urban Walk in Rotterdam: 12 en 18 km

De wandeltocht gaat vanaf de Binnenrotte dóór en langs toffe gebouwen in Rotterdam, o.a. de Kubuswoningen, de Erasmusbrug en het Centraal Station

Urban Walk in Utrecht: 10 en 20 km

De Urban Walk Utrecht staat dit jaar in het teken van Gerrit Rietveld. Een van de beroemdste inwoners van Utrecht. Gerrit Rietveld werd in 1888 geboren in Utrecht en stierf er in 1964. Rietveld was meubelmaker en ontwierp in 1919 de meest beroemde stoel ter wereld: de rood-blauwe lattenstoel. Kort daarna bouwde hij Rietveld Schröderhuis; icoon van de stijl en dit jaar 20 jaar UNESCO Werelderfgoed. Een architect was geboren! De invloed van Rietveld is op veel plekken in Utrecht te zien, daarom staat de eerste editie van de Urban Walk Utrecht in het teken van Gerrit Rietveld. De route loopt niet alleen langs de woning van Rietveld, maar ook door de keuken en het atelier van zijn meest bekende woning: Het Rietveld Schröderhuis.

Urban Walk in Breda: 11 en 18 km

Urban Walk in Haarlem: 12 en 20 km

Urban Walk in Gent: 12 km

Urban Walk in Antwerpen: 12 km

 

Corona - COVID-19

Eerder dit jaar werden verschillende Urban Walks geannuleerd vanwege de Corona. Op dit moment zijn Urban Walks weer toegestaan, met een aantal richtlijnen. Er wordt maar een beperkt aantal deelnemers toegelaten. Er kan uitsluitend online worden ingeschreven, startbewijzen worden thuisgestuurd en er wordt gestart in meerdere en kleinere startgroepen. In de startvakken wordt de 1,5 meter gemarkeerd en het start- en finishterrein is ruim opgezet. 

Correcties en aanvullingen?

Geef ze door aan info@dewandeldate.nl

 

Wil je ook lid worden of DeWandeldate volgen?

Foto van Urban Walk Haarlem. 

© DeWandeldate, 2 september 2020. Updates in 2021. 

Reacties

  • Riet Vanslembrouck

    wie wil mee wandelen in Antwerpen?
    groeten uit Oostende,
    Riet

  • Irene

    Hallo Riet, ik denk niet dat je hier veel reacties zult ontvangen. Mensen zien immers niet wie je bent, welke leeftijd, waar je woont, hoe je er uit ziet etc. Wat beter werkt is jezelf aanmelden als lid, een profiel aanmaken en dan via de site contact maken met andere leden. Groet, Irene

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.