Top 10 mountainbike MTB routes in Nederland

Kies voor een actieve date: mountainbiken!

Bijna driekwart van DeWandeldate leden is niet alleen wandelaar, ook fietser. Ben jij een enthousiaste mountainbiker en regelmatig op zoek naar mooie MTB routes of tochten? Check alle routes in Nederland en de Top 10 met de allermooiste trails! En ga op zoek naar actieve MTB leden van DeWandeldate.  

Mountainbike routes in Nederland

Overzichten van MTB routes vind je op de websites MTBroutes.nl en Fietssport.nl:

Top 10 van MTB routes in Nederland

(deze Top 10 is variabel en samengesteld op basis van scores van website bezoekers van de afgelopen maand (deze versie is van 17-3-2018)

 1. Maastricht - St Pietersberg - Observant (Limburg, 5 km)
 2. Horst (Limburg, 18 km)
 3. Meijel (LImburg, 11 km)
 4. Amerongen - Leersum Hogeginkel (Utrecht, 7 km)
 5. Overloon (Noord-Brabant, 32 km)
 6. Sleen (Drenthe, 33 km)
 7. Hellendoorn (Overijssel, 17 km)
 8. Rhenen (Utrecht, 6 km)
 9. Hoge Vuursche (Utrecht, 21 km)
 10. Rhenen Kwintelooijen (Utrecht, 3 km)

115 MTB routes in Nederland van Salt Magazine

Ook Salt Magazine maakte een overzicht van 115 permanente MTB routes in Nederland. waarin avontuurlijke singletracks, technische klimmetjes, adrenaline afdalingen, schitterende bospaden en pittoreske landweggetjes elkaar afwisselen. Al deze routes zijn van begin tot eind gemarkeerd en dus gemakkelijk te volgen voor iedereen.  

Dit Salt overzicht is op een aantal punten uitgebreider dan genoemde MTBroutes website. Je kunt de routes vinden op de kaart van Nederland, provincie en plaatsnaam. Naast een algemene beschrijving en het startpunt van de route vind je van iedere fietsroute de afstand, moeilijkheidsgraad, hoogte en de beste periode.

Salt biedt een handzaam MTB gidsje en een app aan: 

 • boekje: MTB Trails NL (€ 5): 115 MTB routes in een boekje (132 pagina’s).
 • app: Mountainbike routes NL Lite (gratis): 10 MTB-routes, voor iPhone en iPod Touch.
 • app: Mountainbike routes NL Full (€ 1,79): 115 MTB-routes + extra features + gratis updates, voor iPhone en iPod Touch.

MTB Toertochten en routes van de Wielersportbond

Het hele jaar door organiseert de NTFU (sportbond voor fietsers, wielrenners en MTB-ers) ieder weekend meerdere tochten verspreid door heel Nederland. De tochten zijn geschikt voor elk niveau. Tijdens deze volledig gemarkeerde toertochten, variërend van 25 tot 50 km, geniet je van de mooiste trails in de mooiste gebieden van Nederland!

De deelname kost meestal rond de € 5. Een extra NTFU tip is om wat later te starten (rond 10 uur), dan rijd je achter de meute aan en is het een stuk rustiger in het bos.
Je kunt de MTB toertochten vinden via de app of op de website:

 

Mountainbiken met singles van DeWandeldate

Ben je op zoek naar andere sportieve singles? Een groot deel van DeWandeldate leden (71%) heeft in het profiel aangegeven ook graag te fietsen, en 18% wil ook graag mountainbiken. Leden kunnen elkaar niet alleen vinden op kenmerken als provincie, leeftijd en wandelvoorkeuren, maar ook op deze fietsvoorkeuren. Je kunt dat zó aanpakken:

 • Vermeld  in je profieltekst (bij 'Ik ben' of 'Ik zoek') dat je een fanatieke fietser / mountainbiker bent. 
 • Geef bij jouw favoriete outdoor activiteiten (lijst met 16 activiteiten) ook fietsen en mountainbiken aan.
 • Vermeld in jouw wandeldate voorstel ipv een wandeling jouw favoriete MTB (of fiets-) route voor een eerste date. Andere leden zien je voorstel direct als ze zoeken op leden. Als je nieuw lid bent komt je voorstel ook in de Matchmail.
 • Ga zelf op zoek naar andere fietsers, mountainbikers door via het zoekschema op de Singles pagina te zoeken op die kenmerken, en door de profielen goed te lezen. 

Veel plezier MTB-ers!

 

 

Reacties, Lid worden, Nieuwsbrief en Agenda

Foto: via Pexels.

© Dit artikel is geschreven door Irene den Ouden. Het is een bewerking van het eerdere artikel op de OutdoorFriends website (6-10-2012, 5.498 maal gelezen). Op 26 juli 2015 is het overgezet naar DeWandeldate. (en weer met 0 views gestart). Laatste Update 13 september 2018.

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.