Bijna driekwart (72%) van DeWandeldate leden is niet alleen wandelaar, maar ook enthousiast fietser. En ongeveer 1 op 5 (17%) van de leden wil graag mountainbiken. Ben jij ook een mountainbiker en regelmatig op zoek naar mooie MTB routes of tochten? Check alle routes in Nederland en de Top 10 met de allermooiste trails! Wil je samen mountainbiken? Als je single bent kan je via datingsite DeWandeldate op zoek naar andere actieve mountainbikende leden. Lees ook: 10 inspirerende voorbeelden voor je fietsdate of mtb date

Mountainbike routes in Nederland

Overzichten van MTB routes vind je op de websites MTBroutes.nl en Fietssport.nl:

Top 10 van MTB routes in Nederland

(deze Top 10 is variabel en samengesteld op basis van scores van website bezoekers van de afgelopen maand (deze versie is van 27-11-2021)

 1. Schoorl (Noord-Holland, 14,2 km, 302 hoogtemeters)
 2. Netersel (Noord-Brabant, 4,0 km, 121 hoogtemeters)
 3. Lochem (Gelderland, 21,2 km, 327 hoogtemeters)
 4. Kwintelooijen (Utrecht, 2,7 km, 120 hoogtemeters)
 5. Groesbeek (Gelderland, 17,3 km, 440 hoogtemeters)
 6. Zeddam (Gelderland, 26,0 km, 447 hoogtemeters)
 7. Rijssen (Overijssel, 17,9 km, 276 hoogtemeters)
 8. Amerongen (Utrecht, 18,4 km, 374 hoogtemeters)
 9. Appelscha - Bosberg (Friesland, 4,3 km, 136 hoogtemeters)
 10. Parkstad - Landgraaf - NK2017 (Limburg, 2,9 km, 142 hoogtemeters)

Bekijk de #1. MTB Schoorl

 

115 MTB routes in Nederland van Salt Magazine

Ook Salt Magazine maakte een overzicht van 115 permanente MTB routes in Nederland. waarin avontuurlijke singletracks, technische klimmetjes, adrenaline afdalingen, schitterende bospaden en pittoreske landweggetjes elkaar afwisselen. Al deze routes zijn van begin tot eind gemarkeerd en dus gemakkelijk te volgen voor iedereen.  

Dit Salt overzicht is op een aantal punten uitgebreider dan genoemde MTBroutes website. Je kunt de routes vinden op de kaart van Nederland, provincie en plaatsnaam. Naast een algemene beschrijving en het startpunt van de route vind je van iedere fietsroute de afstand, moeilijkheidsgraad, hoogte en de beste periode.

Salt biedt een handzaam MTB gidsje en een app aan.

 

MTB Toertochten en routes van de Wielersportbond

In normale jaren (als Corona geen spelbreker is) organiseert de NTFU (sportbond voor fietsers, wielrenners en MTB-ers) ieder weekend meerdere tochten verspreid door heel Nederland. De tochten zijn geschikt voor elk niveau. Tijdens deze volledig gemarkeerde toertochten, variërend van 25 tot 50 km, geniet je van de mooiste trails in de mooiste gebieden van Nederland!

De deelname kost meestal rond de € 5. Een extra NTFU tip is om wat later te starten (rond 10 uur), dan rijd je achter de meute aan en is het een stuk rustiger in het bos.
Je kunt de MTB toertochten vinden via de app of op de website:

 

Mountainbiken met singles van DeWandeldate

Ben je op zoek naar andere sportieve singles? Een groot deel van DeWandeldate leden (72%) heeft in het profiel aangegeven ook graag te fietsen, en 17% wil ook graag mountainbiken. Leden kunnen elkaar niet alleen vinden op kenmerken als provincie, leeftijd en wandelvoorkeuren, maar ook op deze fietsvoorkeuren. Je kunt dat zó aanpakken:

 • Vermeld in je profieltekst (bij 'Ik ben' of 'Ik zoek') dat je een fietser / mountainbiker bent. 
 • Geef bij jouw favoriete outdoor activiteiten (lijst met 16 activiteiten) ook fietsen en mountainbiken aan.
 • Vermeld in jouw wandeldate voorstel ipv een wandeling jouw favoriete MTB (of fiets-) route voor een eerste date. Andere leden zien je voorstel direct als ze zoeken op leden. Als je nieuw lid bent komt je voorstel ook in de wekelijkse Matchmail.
 • Ga zelf op zoek naar andere fietsers en mountainbikers door via het zoekschema op de Singles pagina te zoeken op die kenmerken, en door de profielen goed te lezen. 

 

Veel plezier MTB-ers!

 

Miniserie voor fietsers en mountainbikers

Reacties, Lid worden, Nieuwsbrief en Agenda

Foto: via Pexels.

© DeWandeldate. Dit artikel is een bewerking van het eerdere artikel op de OutdoorFriends website (6-10-2012, 5.498 maal gelezen). Op 26 juli 2015 is het overgezet naar DeWandeldate (en weer met 0 views gestart). 

© DeWandeldate, 26 juli 2015. Updates in 2021.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.