TIP: ArtZuid beeldenroute in Amsterdam - Zuid

TIP: ArtZuid beeldenroute in Amsterdam - Zuid

Ben jij kunstliefhebber en op zoek naar een originele, actieve date? Combineer je stadswandeling door Amsterdam - Zuid met een bezoek aan de expositie van Stichting Art Zuid. 

Kunstwandeling langs de internationale sculptuurroute door Amsterdam

"Stichting Art Zuid wil met kunst op straat een nieuwe ontmoetingsplek creëren en kunst toegankelijk maken voor iedereen. De ideeën van kunstenaars zijn van grote waarde voor het in stand houden van een open samenleving.” - Cintha van Heeswijck, directeur stichting Art Zuid

De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan 60 figuratieve beelden en ruimtelijke installaties.

  • Wanneer? Van 17 mei t/m 15 september 2019. 24/7 toegankelijk. Het infopaviljoen (MInervalaan 1) is van 10.00 tot 18.00 uur open.
  • Route? 2,5 km
  • Waar? Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan en de Zuidas
  • Check de BEZOEKERS INFORMATIE van ART ZUID
  • Check het PROGRAMMA van ART ZUID
  • Prijs? Zelf bezoeken is Gratis. Instaprondleiding kost €10. 
  • Meer vragen? Lees de info over ART ZUID.  

De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig kunstwerken op de 2,5 km lange route. Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier zijn in de groene ruimte theatrale opstellingen te zien van moderne en hedendaagse figuratieve beelden. Deze worden afgewisseld met interactieve ruimtelijke installaties. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met rondleidingen, artist talks en een educatief programma. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk. Routekaarten en catalogus zijn verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan 1 of via de webshop.

Op ARTZUID is werk te zien van zowel internationaal vermaarde kunstenaars als jonge, nog onbekende kunstenaars. 

Dankzij de beeldenroute herleven de lanen en pleinen deze zomer tot plekken van verbinding. De inrichting van de groepstentoonstelling is geïnspireerd op 17e eeuwse Italiaanse tuinen. De figuratieve beelden waarmee mensen zich kunnen vereenzelvigen maken de tentoonstelling toegankelijk voor iedereen. De ruimtelijke installaties voegen daar een spannende interactieve beleving vol vermaak aan toe. Deze 6de editie van ARTZUID verleidt tot vrolijk stemmend kunstkijken en genieten voor iedereen.

 

Meer wandeltips van DeWandeldate

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Foto's: Irene, DeWandeldate

© DeWandeldate, 20 mei 2019. 

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.