Ben jij kunstliefhebber en op zoek naar een originele, actieve date? Combineer je stadswandeling door Amsterdam - Zuid met een bezoek aan deze bijzondere expositie van Stichting Art Zuid. 

  • Beeldententoonstelling ARTZUID 2021: de volgende editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2021. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan 60 figuratieve beelden en ruimtelijke installaties.

 

Wandeling langs de internationale sculptuurroute door Amsterdam

"ARTZUID 2015 vindt komende zomer voor de vierde keer plaats op de Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas. De komende editie belooft een adembenemend spektakel te worden van 50 monumentale beelden. Rudi Fuchs, voormalig directeur van het Stedelijk Museum, presenteert een vernieuwend tentoonstellingsconcept met twaalf ‘museumkamers’ op de open plekken van de route. De geselecteerde kunstenaars krijgen ieder een eigen kamer toegewezen, die wordt ingericht met meerdere beelden. Fuchs kiest voor figuratieve beelden met volume en een zekere robuustheid. De kunstenaars zijn internationale grootheden, zoals Damien Hirst en Georg Baselitz. De tentoonstelling geeft een indrukwekkend inzicht in de ontwikkeling van de hedendaagse beeldhouwkunst."

  • Wanneer? Van 17 mei t/m 15 september 2021. Dag en nacht toegankelijk. Het infopaviljoen is van 10.00 tot 18.00 uur open.
  • Waar? Amsterdam-Zuid: Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas, check de routekaart (link is verwijderd).  
  • Hoe bereikbaar? Met openbaar vervoer via Station Zuid of tram 2, 5, 16, 24 en 25.

Meer wandeltips van DeWandeldate

De Afbeelding is van Art Zuid.  

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, 26 mei 2015. 

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.