Ben jij kunstliefhebber en op zoek naar een originele, actieve date? Combineer je stadswandeling door Amsterdam - Zuid met een bezoek aan deze bijzondere expositie van Stichting Art Zuid. 

Kunstwandeling ARTZUID in Amsterdam

dé Sculptuur Biënnale van Nederland

Een belevingstentoonstelling met 70 figuratieve beelden en ruimtelijke installaties.

"Stichting Art Zuid wil met kunst op straat een ontmoetingsplek creëren en kunst toegankelijk maken voor iedereen. De ideeën van kunstenaars zijn van grote waarde voor het in stand houden van een open samenleving.”

ARTZUID 2021 draagt de titel Imagine en toont kunstenaars met engagement, die figuratief en expressief werken. Hoe is het gesteld met de idealen van stadsbeeldhouwer Krop 100 jaar later? En welke onderwerpen zijn vandaag de dag actueel: klimaat, gelijkheid, gezondheid, natuur en dierenwelzijn, etc.? Dit jaar is het exact 50 jaar geleden dat John Lennon het lied IMAGINE schreef:

  • Kunstroute van 5 km met 70 beelden van 50 kunstenaars
  • Donderdag 1 juli ;t/m Zondag 17 oktober 2021. 24/7 toegankelijk. Het infopaviljoen (MInervalaan 1) is van 10.00 tot 18.00 uur open.
  • Startpunt van de beeldenroute: bij het Informatiepaviljoen, Minervalaan 1. 
  • Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan, het Stadionplein en het Museumplein. 

  • Check de BEZOEKERS INFORMATIE van ART ZUID
  • Download de Art Zuid App, gebruik de Audiotour, boek een rondleiding of wandel gewoon zelf de route. 
  • Zelf bezoeken is Gratis. Instaprondleiding kost €10. 

Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier zijn in de groene ruimte theatrale opstellingen te zien van moderne en hedendaagse figuratieve beelden. Deze worden afgewisseld met interactieve ruimtelijke installaties. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met rondleidingen, artist talks en een educatief programma. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk. Routekaarten en catalogus zijn verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan 1 of via de webshop.

Op ARTZUID is werk te zien van zowel internationaal vermaarde kunstenaars als jonge, nog onbekende kunstenaars. 

Dankzij de beeldenroute herleven de lanen en pleinen deze zomer tot plekken van verbinding. De inrichting van de groepstentoonstelling is geïnspireerd op 17e eeuwse Italiaanse tuinen. De figuratieve beelden waarmee mensen zich kunnen vereenzelvigen maken de tentoonstelling toegankelijk voor iedereen. De ruimtelijke installaties voegen daar een spannende interactieve beleving vol vermaak aan toe. Deze 6de editie van ARTZUID verleidt tot vrolijk stemmend kunstkijken en genieten voor iedereen.

 

Meer wandeltips van DeWandeldate

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Foto's: Irene, DeWandeldate

© DeWandeldate, 20 mei 2019. Update 4 juli 2021.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.