Artikel uit 2012, over de start van OutdoorSingles: 

Trots presenteer ik jullie OutdoorSingles, dé Singles Community voor Natuur- en Outdoor liefhebbers. Het idee voor deze nieuwe website ontwikkelde ik tijdens de Masterclass 'Succes door Eigen Creatie' van David de Kock. Hoe komt iemand die het liefst met plantjes in de weer is op het idee een datingsite op te starten? Over passies, talenten en de start van mijn nieuwe bedrijf. 

Succes door eigen Creatie

In de 2-daagse cursus Succes door Eigen Creatie ga je op zoek naar het voor jou best passende en daardoor meest kansrijke ondernemingsconcept. Het model dat David gebruikt ziet er (in zijn boek) zo uit. Door je passies, talenten en marktbehoeften te combineren, kom je tot je doel: het bedrijf waarin je precies datgene kunt doen wat je het liefste doet. Omdat je dat ‘werk’ zo graag doet en je er goed in bent, moet het wel een succes worden. Zo is de gedachte

.Van plantjes verzorgen naar outdoor activiteiten

David daagde mij uit op zoek te gaan naar wat ik nu werkelijk het liefste doe. Mijn passies dus. Omdat ik in mijn achterhoofd had dat het wel tot een succesvol bedrijf zou moeten leiden, wees ik in eerste instantie iedere ingeving af. Maar, geholpen door David en de medecursisten, besloot ik dat plantjes toch echt mijn grootste passie zijn. Ik bedacht bijvoorbeeld dat ik later in het bejaardentehuis, wanneer ik bijna niets meer kan, nog steeds blij kan worden van een ontkiemend plantje voor mijn neus. Vanuit dit inzicht kon ik verder kijken. Het gaat mij niet alleen om de plantjes, maar om het hele concept ‘natuur’. En om ‘buiten’. Buiten actief zijn: wandelen, fietsen, de natuur in. Voilà, mijn passie uitvergroot: natuur en outdoor. Naar mijn andere passie hoefde ik niet ver te zoeken: social media. Die heb ik een jaar eerder omarmd en niet meer los gelaten. Met social media kun je mensen verbinden en dat vind ik gewoon heel erg mooi.

Van structureren naar websiteontwikkeling

Mijn allergrootste talent is structureren. Van chaos naar overzicht. Uit allerlei losse stukjes en stukken een mooi samenhangend geheel maken. Eindeloos vaak had ik dat talent toegepast bij het schrijven van rapporten. Van losse data naar een helder, samenhangend rapport. Structureren en schrijven zijn vaardigheden die ik vooral inzette bij mijn werk als marktonderzoeker. Altijd in dienst van de marketeer. Ik hielp anderen met mijn zorgvuldig samengestelde informatie de juiste besluiten te nemen (zelf was ik nooit zo besluitvaardig). Nu was het mijn tijd om lef te tonen en een product in de markt zetten. Vanuit het niets een website bedenken en bouwen. Dit was voor mij echt de sprong in het diepe waartoe David zijn cursisten uitdaagt.

Singles ontmoeten singles

In de periode dat ik de cursus volgde deed ging mijn aandacht uit naar de singlesbranche. Fascinerend hoeveel singles er zijn (in Nederland 2,2 miljoen) en hoeveel sites die het zoeken naar de ware voor hen willen faciliteren. Het is mijn overtuiging dat mensen zich veel gemakkelijker verbinden met mensen met dezelfde passies. Het leek me dat mijn eigen passie: natuur en outdoor, heel geschikt is als bindende factor voor veel singles. Dit wil ik faciliteren: het bij elkaar brengen van wandelende singles, zeilende singles, golfende singles, schaatsende singles, schilderende singles, etc.

OutdoorSingles, community voor liefhebbers van natuur en outdoor

Zo kwam ik op het idee, door mijn passies, talenten en de behoeften in de markt te combineren, een nieuwe community op te starten: OutdoorSingles.

Een singles community waar mannen en vrouwen elkaar ontmoeten via hun favoriete buitenactiviteiten. Van wandelen tot wadlopen, van zeilen tot kitesurfen, van tuinieren tot concertbezoek. Niet alleen kunnen singles één-op-één zoeken op basis van persoonlijke profielen of door het plaatsen van oproepen. Er is ook een singles agenda met leuke buiten evenementen: een hiking weekend, een tandemtocht, strandzeilen, een hardloopcursus. De meeste evenementen worden aangeboden door professionele aanbieders, die zich op de website mooi kunnen profileren. Ook de leden zelf kunnen uitstapjes organiseren.

Help, ik heb een echt bedrijf!

Ik dacht een nieuwe website te starten. Het werd een compleet bedrijf, waarin ik met veel nieuwe disciplines te maken kreeg:  verdienmodel, online marketing, webbouw, zoekmachine optimalisatie,  evenementenorganisatie, accountmanagement, juridische voorwaarden, verzekeringen, etc. Mijn webbouwer begeleidde mij met veel geduld en vindingrijkheid door het ontwikkelingstraject. En met hulp van diverse adviseurs en vrienden die de website wilden uittesten ben ik nu echt goed op weg. Al met al was het hele initiatief voor mij, voorheen interim marktonderzoeker werkend volgens het uurtje-factuurtje principe bij grote bedrijven, een flinke stap uit mijn comfortzone.  

Hoe het project zich nu ook verder ontwikkelt, mijn verworven kennis en ervaring met community management kan ik weer goed inzetten bij toekomstige advies- en interim opdrachten.

Aanbieders van outdoor activiteiten gezocht!

Om de website echt tot een succes te maken, wil ik mij graag verbinden met nieuwe Aanbieders: ZZP-ers, bedrijven, organisaties die leuke natuur- en buitenactiv­iteiten willen organiseren voor singles. Ik ben benieuwd naar jouw ideeën voor samen­werki­ng! Via de aanbieders ga ik de agenda vullen met leuke events en reizen. En met een goed gevulde Outdoor Singles Agenda als trekker wil ik de singles community verder opbouwen.

Eerste artikel in een 5-delige serie over OutdoorSingles

  1. Maandag 21 november 2011: StartUp: van kiemplantje naar Outdoor Singles Community
  2. Dinsdag 22 november 2011: OutdoorSingles, niet weer een nieuwe datingsite ...
  3. Woensdag 23 november 2011: Mijn Buitendebuut (Gastblog van Menno Spiro)
  4. Donderdag  24 november 2011: In 10 stappen een Man / Vrouw via Twitter (niet meer beschikbaar).
  5. Donderdag 1 december 2011: Verbinden met singles en aanbieders via social media (niet meer beschikbaar).

NB: Sinds maart 2012 is deze website géén singlessite meer en werd OutdoorSingles omgezet naar OutdoorFriends. In maart 2014 zijn we gestart met DéWandeldate, datingsite voor wandelaars!

Dit artikel is geschreven door Irene den Ouden en werd voor het eerst gepubliceerd op OutdoorFriends.nl, op 21 november 2012 (5.030 maal gelezen). Op 20 maart 2015 hebben we dit blog overgezet naar DeWandeldate.nl. 

Foto: DeWandeldate / OutdoorFriends.

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.