Mooie afwisselende wandelroute (16 km) langs en door de uiterwaarden, over de Wageningse Berg. 

Trage Tocht Wageningen - Wageningse Berg en Uiterwaarden

 • rondwandeling vanuit Wageningen (16 km)

Mooie wandeling op de rand van de Zuidwest Veluwezoom vanuit Wageningen. We verkennen een deel van het centrum langs de stadsgracht en komen al snel op de dijk langs de uiterwaarden. Volgt een prachtig stuk door de ruige uiterwaarden, waar we koeien, paarden en schapen tegenkomen. Terug naar de rand van de bebouwing en verder over het kilometerslange Bergpad op de flank van de Wageningse Berg met steeds doorkijkjes op de uiterwaarden van de Rijn. Na oversteek van de provinciale weg maken we een flinke ronde door de bossen van Oranje Nassau's Oord en De Dorschkamp. We wandelen door het Arboretum van de Wageningse Universiteit en weer omlaag over het Bergpad langs enkele monumentale, voormalige universiteitsgebouwen. Terug bij de stadsgracht passeren we de kasteelmuur van de oude burcht.

Verslagje en Foto's

Op zaterdag 26 juni 2021 liep een groep Wandeldaters deze mooie wandeling. Met dank aan Lysbeth voor de route begeleiding. De groep bestond uit 9 vrouwen en 8 mannen, singles van 51 t/m 64 jaar. Van de 17 deelnemers zijn 12 mensen lid (met actief profiel) van datingsite DeWandeldate. We pauzeerden in het bos langs de Rijn, en bij Nol in ’t Bos, en na afloop nog bij het Heerenstraattheater in het centrum van Wageningen.  

Reacties van de deelnemers;

 • Bedankt voor de mooie wandeling die we gisteren in en rond Wageningen hebben gemaakt.

.  

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, 6 oktober 2020.

Reacties

 • Mickey van Gendt

  Hoi!
  Zijn honden ook welkom tijdens de wandelingen?

 • Irene

  Hallo MIckey, dat hangt iedere keer af van de route. Bij deze route zijn honden niet toegestaan (zie de routebeschrijving).

  Groet, Irene

 • Irene

  De leeftijdsgrens wordt altijd strict aangehouden. Dus je kunt je alleen aanmelden als je precies in de leeftijdsgroep valt. In normale (niet Corona) tijden hebben we iedere maand een wandeling, steeds voor andere leeftijdsgroep, met gelijke verhouding mannen en vrouwen. Dat wordt ook erg gewaardeerd door de deelnemers. 

  Groet, Irene

 • Femke Spring

  Goedendag,

  Hoe kan ik mij opgeven voor deze leuke wandeling?

  Groetjes Femke

 • Irene

  Hallo Femke, zodra we weten dat de wandeling door kan gaan zie je onderaan de pagina de Ticketshop verschijnen. Binnenkort kiezen we een nieuwe datum. Groet, Irene

 • Hanny

  Wanneer is de wandeling 19 of 26 juni a.s.?
  In de aankondiging staat 19 juni en bij de beschrijving staat 26 juni.

 • Irene

  Hallo Hanny, de wandeling is nu verzet naar 26 juni. Waar zie jij nog 19 juni staan? Groet, Irene

 • Hanny

  Bij de aankondiging staat nu ook 26 juni! Opgelost!

 • Niet-Meeloper

  Hallo daar weer Irene, deze loop ik graag mee, onze Alma Mater gronden!
  Groet van Jaap
  (Ps het gaat vast lukken qua restricties!)

 • AlexanderPaul

  Hallo, ik zie dat er nog ruimte is voor 4 mannen, maar ik kan geen kaartje kopen? mvrgr Paul

 • Irene

  Oh, dank voor je melding. De verkoop stond per ongeluk uit, nu weer aan. Groet, Irene

 • Hanneke1957

  Ik vond dat er voor 50+ respectievelijk 60+ weinig mogelojkheden zijn voor een georganiseerde groepswandeling. Zeker gelet op het geringer aantal aanmeldingen qua ouderen zouden extra groepswandelingen misschien potentiële deelnemers over de streep trekken.

 • Irene

  Leden kunnen ook prima zelf groepsactiviteiten organiseren, via de Oproepen. Dan kies je zelf wáár en voor welke leeftijdsgroep. DeWandeldate organiseert voorlopig maar één per maand. Het is in de eerste plaats een datingsite, voor één-op-één daten.

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.