Mooie lange wandeling in LImburg, door het gezellige Maastricht en een stukje Pieterpad naar de St. Pietersberg. Met 44+ singles. 

Groene Wissel wandeling Maastricht (22 km)

 • rondwandeling vanaf station Maastricht
 • 'Na de mooie Maastrichtse stadsparken bewandelen we de laatste kilometers van het beroemde Pieterpad naar de St. Pietersberg. Deze Groene Wissel-wandeling gaat daar verder over D'n Observant (ook een berg), door het Petit-Lanayebos en het Belgische dorpje Kanne naar de Cannerberg. Langs vele wijn- en boomgaarden en door het schitterende Jekerdal wandelen we naar de stadsmuur van Maastricht. Uiteraard gaat de terugweg naar het station door de oude binnenstad en langs het Vrijthof. '
 • Met singles van 44 t/m 63 jaar.

Verslagje

Op zaterdag 3 november 2018 liepen we deze mooie wandeling met DeWandeldate. We waren met 8 mannen en 8 vrouwen, singles van 44 t/m 63 jaar. Van de 16 deelnemers zijn 8 mensen lid (met actief profiel) van DeWandeldate, en liepen 4 mensen al eerder mee met een groepswandeling. Eén van de leden, Marjo, kende de weg en begeleidde de wandeling. Jammergenoeg moest de groep splitsen omdat er wat mensen met een mindere wandelconditie waren. We pauzeerden bij Kanne & Kruike, waar de groep elkaar ook weer trof. Na afloop gingen we nog drinken in de stad en hebben we een "groep kaars"  aangestoken in de onze lieve vrouwe basiliek.

Enkele reacties van de deelnemers:

 • Het weer was prachtig en het was een geslaagde dag.
 • Een prachtige zonnige wandeling. Afwisselend landschap.
 • Super, Margo is goede gids. We zijn ook dwars door de mergelmijn gelopen, langs het huis van A Rieu, in kasteel Neerkanne geweest. 

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Plaatsing: 7 september 2018.

Reacties

 • Macamba

  Ik ga zelf niet meelopen, maar grappig, ik heb een keer zo'n beetje dezelfde wandeling georganiseerd. Ik weet niet welke route gevolgd wordt, maar voor de avontuurlijk ingestelden: voorbij D'n Observant de oostelijke route door het bos, in België, kan je op een paar plekken de mergelgrotten in. Maar wees extreem voorzichtig dat je niet verdwaalt. Laat minstens 1 persoon buiten, voor het geval.
  Een veiliger grot (heel ondiep) is de Duivelsgrot, waar ik als kind gespeeld heb (in Nederland nog, net voorbij de ENCI).
  Tip: kijk op OpenStreetMap (bijv afstandmeten.nl) om te zien waar dat allemaal is. Google maps is waardeloos.
  Ook iets om mee uit te kijken is het uizichtspunt helemaal in het zuiden, bij de sluizen. Imposant uitzicht, maar aan een afgrond zonder hek. Dus kom niet te hard aanrennen. Smile
  En voor wie vla wil kopen: mijn moeder haalde die in Kanne, aan de voet van de Muizenberg. Wel grote kans dat je in de rij moet staan, want die bakker is razend populair. Ik kan trouwens franche pam aanraden (niet zeker hoe dat gespeld wordt).

 • Irene

  Dank voor al je Tips! En goed om te horen dat het een mooie route is. De route is 22 km, en we willen ook nog wat zitten hier en daar. Dus ik denk eerlijk gezegd dat we de grotten niet ingaan. Groet, Irene

 • Astrid

  Hi, was het een mooie reis?

  Ik stond op met 'had ik maar' meer mijn best gedaan om mee te gaan. Maastricht was dit keer een brug te ver en ben zelf gaan wandelen in Weert e.o.

  Nu nog een berichtje als aanmoediging om deze mooie tocht nog eens in gang te zetten. Ik kijk uit naar een volgende tocht met andere 40+singles. Iemand een tip?

  Goede groet,
  Astrid

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.