Amsterdam - Maritiem verleden (15 km)

'Dat Amsterdam een groots maritiem verleden heeft, is waarschijnlijk bekend. Maar vermoedelijk is het verrassend voor je wat het maritieme verleden van Amsterdam nog allemaal heeft te bieden. Deze wandeling laat de ontwikkeling zien van de Amsterdamse haven met de daarmee verbonden maritieme activiteiten.'  Dit is één van de routes uit de gids Amsterdam acht keer anders van routemaker Gerard Goudriaan van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. 

Verslagje en foto's

Op zaterdag 7 december 2019 liep een groep Wandeldaters deze mooie stadsroute. Met grote dank aan Jan, één van de leden, die de route begeleidde en ons onderweg van alles vertelde over de stedenbouw in het havengebied van Amsterdam incl. gebouwen van de WIC (West-Indische Compagnie) en de VOC (Verenigde Oost- Indische Compagnie ), de pakhuizen, hotels en het Scheepvaartmuseum. De groep bestond uit 7 vrouwen en 9 mannen, singles van 49 t/m 64 jaar. Van de 16 deelnemers zijn 11 mensen lid (met actief profiel) van datingsite DeWandeldate, en liepen 10 mensen al eerder mee met een groepswandeling. We pauzeerden bij Café Czaar en na afloop aten we bij restaurant In de Waag. 

Enkele reacties van de deelnemers:

 • Ik heb genoten van de wandeldag en de leuke mensen.
 • Het was weer een leuke ervaring om als vreemden de dag te starten en 's avonds als groep aan tafel te zitten. Leuk concept, Irene!​

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, plaatsing 28 augustus 2019. 

Reacties

 • Hans Kierkels

  Hoop op een beetje droog weer.

 • Martientje

  Jammer dat het zo snel vol zit.....

 • Hanna

  Het was weer een leuke ervaring om als vreemden de dag te starten en 's avonds als groep aan tafel te zitten. Leuk concept, Irene!

 • Irene

  Hoi Hanna,

  Ja, dat is een mooie samenvatting van de dag. Mooi dat het zo gaat. En zondag was extra speciaal, met een echte gids uit ons eigen midden.

  Groet, Irene

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.