Za 27 juli: Natuurwandelroute N70 bij Nijmegen

Wandeldate: Natuurwandelroute N70 Berg en Dal

N70 Natuurwandelroute (16 km)

Eén van de mooiste wandelroutes in Nederland, in de omgeving van Nijmegen. We passeren 8 bergen, zoals de Duivelsberg. De route is heuvelachtig en bosrijk, met prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap. 

De N70 wandelroute dankt de naam aan 1970, het natuurbeschermingsjaar. Sinds die tijd is de N70 een populaire wandelroute onder natuurliefhebbers. Niet alleen wandelaars, ook trailrunners nemen deze sportieve route met uitdagende bergen graag. 

Keuze leeftijdsgroep voor deze wandeling

Deze keer hebben we onze leden en volgers gevraagd wie er mee zou willen. We ontvingen 37 reacties. De leeftijdsrange waarvoor het meeste belangstelling was: 48 t/m 63 jaar. Dit is toevallig precies dezelfde groep als voor de Rhenen-wandeling in juni. Meestal varieren we zoveel mogelijk in leeftijd en provincie. 

Praktische info

  • Datum: zaterdag 27 juli 2019.
  • Verzameltijd: vanaf 10.00 uur, Vertrektijd: 10.30 uur. 
  • Verzamelplek: Hotel-restaurant 't Spijker, Rijksstraatweg 191, Beek-Ubbergen 
  • Horeca: we pauzeren halverwege de route, bij een café-restaurant. Neem als je wilt ook zelf wat eten en drinken mee. Meestal gaat een groepje na afloop met elkaar nog wat drinken, eten. 
  • Eén van de deelnemers heeft aangeboden de route te begeleiden. Het is handig zelf de Routebeschrijving natuurwandelroute N70 mee te nemen.
  • De wandeling is 16 km en zal naar schatting ca. 5 uur duren. Het is een pittige wandeling met stevige klims. Er wordt stevig doorgelopen. 

Deelnemen aan deze groepswandeling

  • Op deze dag lopen we met singles van 48 t/m 63 jaar. We streven naar een groep van 10 mannen en 10 vrouwen. Update 18-6-2019: er zijn nu 10 vrouwen en 5 mannen aangemeld. 
  • Deelname: €10 (excl. servicekosten € 0,61 voor de Ticketshop). Je consumpties zijn voor eigen rekening. In ruil voor jouw bijdrage biedt DeWandeldate je de gelegenheid andere singles te ontmoeten tijdens een gezellige wandeldag.
  • Je hoeft geen lid van DeWandeldate te zijn om mee te doen. Maar je bent natuurlijk welkom als lid.

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Foto: Ik had nog geen foto van de N70 route. Dit heuvel landschap in Limburg lijkt wat op stukken van de N70 route. 

© DeWandeldate, plaatsing 9 april 2019.

KOOP HIER JE KAARTJE IN DE TICKETSHOP:

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.