NS - Natuurmonumenten Wandeling Kampina (18 km)

van station Boxtel naar station Oisterwijk

“Smalle beekjes, heidevelden, bossen en vennen zijn de hoofdbestanddelen van het vele natuurschoon langs deze route. De grote heide van de Kampina is een waardevol natuurgebied, waar zeldzame planten en dieren voorkomen. De Vereniging Natuurmonumenten heeft medewerking verleend bij het uitzetten van een prachtige route door dit Natuurgebied de Kampina. Op de heide grazen (soms) schapen en runderen. De tocht gaat verder door de afwisselende Oisterwijkse bossen en vennen.” De route volgt het Brabants Vennenpad (Streekpad). 

Verslagje

Op zaterdag 2 oktober 2021 liep een groep Wandeldaters deze populaire NS wandeling. De groep bestond uit 9 vrouwen en 10 mannen, singles van 45 t/m 60 jaar. Van de 19 deelnemers zijn 9 mensen lid (met actief profiel) van datingsite DeWandeldate. We pauzeerden in het bos bij een ven, en aan het einde van de route bij Boshuis Venkraai.

Enkele reacties van de deelnemers:

 • Erg genoten van de wandeling gisteren door prachtig natuurgebied. Nederland is prachtig. Het weer zat ons gelukkig ook enorm mee. Het is erg gezellig om iets te ondernemen met medewandelaars die dezelfde interesses hebben en oog voor de natuur. Er zijn vele goede gesprekken geweest. Zelfs zo goed dat we de aangegeven route even uit het oog verloren. Die hebben we weer opgepikt zodat we alsnog het mooie "Kogelvangersven" van de Kampina konden bezichtigen. Na een paar uur gewandeld te hebben over heide, bos, zandverstuivingen en langs de vele vennen werden we op zeer humoristische wijze bediend door de uitbater van "Boshuis Venkraai" te midden van de Oisterwijkse vennen. Na de laatste kilometers door het bourgondische Oisterwijk ging ieder weer haar en zijns weegs. @Irene, bedankt voor deze ervaring!

 

 

Reacties en Contact met DéWandeldate

© DeWandeldate, 3 mei 2021. 

Reacties

 • Sander43

  Hallo,

  Is het een idee om deze wandeling in augustus te organiseren?
  Dan is de heide in volle bloei, op 18 september waarschijnlijk uitgebloeid.

  Groet, Sander43

 • Irene

  Dat kan natuurlijk. Groet, Irene

 • Ffwandelen

  Ach in september kunnen we misschien met de laarzen door de plassen stampen ook leuk 😄

 • christiene van ...

  Hallo Irene

  Is er ook een wandelgroep in de Kampina voor 60 +?

  vriendelijke groeten Christiene

 • Irene

  Hallo Christiene, op dit moment nog niet. Je kunt daarvoor wel een Oproep plaatsen.

  Groet, Irene

 • christiene van ...

  Hallo Irene

  Dat is wel een goed idee,
  moet je daarvoor betalend lid zijn?
  vriendelijke groeten Christiene

 • Irene

  Ja, dat klopt. Alléén betalende leden kunnen Oproepen plaatsen en lezen. 

  Groet, Irene

 • Groenisnatuurlijk

  Ik lees vaak dat de wandeling voor de uiterste leeftijd 55jr is. Hoe is het geregeld voor de mensen van 60- 65 jr ? Waar komen die voor in aanmerking?

  Groet, Thea

 • Irene

  Hallo Thea, de groepswandelingen zijn steeds voor andere leeftijdsgroepen. Dus niet 'steeds tot 55 jaar'. We hebben vorige maand nog een wandeling voor de groep t/m 64 jaar gehad.

  Al met al organiseren we niet heel veel. Je kunt ook zelf een Oproep plaatsen en met een groepje gaan wandelen. Groet, Irene

 • Bowls

  Erg genoten van de wandeling gisteren door prachtig natuurgebied. Nederland is prachtig. Het weer zat ons gelukkig ook enorm mee. Het is erg gezellig om iets te ondernemen met medewandelaars die dezelfde interesses hebben en oog voor de natuur. Er zijn vele goede gesprekken geweest. Zelfs zo goed dat we de aangegeven route even uit het oog verloren. Die hebben we weer opgepikt zodat we alsnog het mooie "Kogelvangersven" van de Kampina konden bezichtigen. Na een paar uur gewandeld te hebben over heide, bos, zandverstuivingen en langs de vele vennen werden we op zeer humoristische wijze bediend door de uitbater van "Boshuis Venkraai" te midden van de Oisterwijkse vennen. Na de laatste kilometers door het bourgondische Oisterwijk ging ieder weer haar en zijns weegs. @Irene, bedankt voor deze ervaring!

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.