Wandelen tijdens een date is leuk. Lekker genieten van natuur of cultuur. Maar zoek je een grotere uitdaging? Ga dan eens een leuke geocache route lopen.

Geocachen is een soort van modern schatzoeken en dat kan met een smartphone of met een GPS apparaat. Er zijn heel veel geocaches in Nederland (en ook in de rest van de wereld trouwens), dus je vindt altijd wel een leuke route die bij je interesses aansluit. Of je nu een leuke stadsroute wilt lopen of juist de natuur wilt opzoeken, er is voor iedereen wel een geschikte cacheroute te vinden.

Verschillende soorten caches

Er zijn verschillende soorten caches. Je kunt zelf een route samenstellen langs een aantal zogenaamde traditional caches. Van die cache krijg je het coördinaat en daar loop je dan naar toe. Ter plekke ga je zoeken. Op verschillende plekken liggen de caches bij elkaar, dus kun je meerdere schatten zoeken in één route.

Geocaching in Drenthe, met voorbeelden van verborgen schattenGeocaching in Drenthe, met voorbeelden van verborgen schatten .

Wil je alvast weten of jij en je date goed kunnen samenwerken? Kies dan een multicache uit, want bij zo'n cache moeten er vragen worden beantwoord om de plek te vinden waar de cache verstopt ligt. Dit type cache laat je vaak mooie plekken zien en/of biedt een mooie natuurwandeling.

Ga samen op wandeldate geocachen. Misschien blijft het bij een gevonden cache. En misschien is de schat die je vindt wel groter en veel waardevoller dan je denkt.

Veel plezier!

Meer uitleg over geocaching en tips voor mooie geocaching routes in de Kop van Drenthe en omgeving lees je op de geocaching-sectie op Wandelen Rond Roden

Karin van der Leest

 

Geocaching in Nederland

 

Tip: zó vind je andere Geocachers via DeWandeldate

  • Zet in je profiel, bij outdoor activiteiten ook een vinkje bij: geocaching
  • Zoek op de Singles pagina bij het kenmerk 'outdoor' naar leden met 'geocaching'.

Op dit moment heeft 7% van de (ruim 3.500) leden aangegeven geocaching leuk te vinden. Hoe meer leden geocaching toevoegen in hun profiel, hoe makkelijker het wordt andere geocachers te vinden. 

Voor méér cijfers en meer inzicht in de voorkeuren van andere leden, zie deze overzichten:

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, plaatsing 17 oktober 2014. Update: 27 januari 2019.

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.