Start het jaar goed en doe mee aan dit winterse wandelevenement!

  • Za 23 en Zo 24 jan 2021: Egmond Wandel Marathon
  • Afstanden: beide dagen 10,5 km of 21,1 km. Je kunt 1 of 2 dagen meedoen. Kies je twee dagen voor de 21,1 km, de halve marathon afstand, dan leg je de volledige Wandel Marathon af
  • Starttijd: beide dagen van 8.00 tot 10.30 uur
  • Adres: Sporthal De Watertoren, Watertorenweg 36, 1931 BA, Egmond aan Zee
  • Check de website van de PWN Wandelmarathon voor alle informatie, inschrijving, tarieven, bereikbaarheid en verblijf.

Afwisselend parcours langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat

Vanuit Egmond loop je langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands duinreservaat naar Bergen aan Zee (de noordroute) of naar Bergen aan Zee (de zuidroute). Je kunt 1 of 2 dagen deelnemen, en beide dagen kiezen tussen de afstanden 10 of 21 km. Je wandelt bovendien voor het goede doel: het Reumafonds.

 

Natuurgebied Noordhollans Duinreservaat

Een groot deel van het parcours van de PWN Egmond Wandel Marathon voert door het Noordhollands Duinreservaat, één van Nederlands grootste aaneengesloten natuurgebieden. Het gebied vormt tevens een pittige uitdaging om je conditie te testen en weerstand te bieden aan het rulle zand, de wisselende weersomstandigheden en het glooiende terrein. Enkele foto's van de Wandelmarathon in 2014, van Irene:

Noordroute en Zuidroute

De Noordroute brengt je op zowel de 10,5 km als de 21,1 km langs het Noordzeestrand in noordelijke richting, waarbij de 21,1 km bij de Schoorlse Duinen van het Staatsbosbeheer het strand zal verlaten. Nadat het Noordhollands Duinreservaat van PWN is binnengetreden, zullen de deelnemers het gezellige dorpje Bergen aan Zee aandoen, waarna men de route vervolgt langs de pittoreske kronkelweggetjes van dit duingebied. Het is tevens dit gebied waar ook de lopers van de 10,5 km het strand verlaten hebben.

De Zuidroute is voor de 21,1 km globaal hetzelfde traject als van de hardloopklassieker de Saucony Egmond Halve Marathon, waarbij de route eerst over het Noordzeestrand in zuidelijke richting gaat. De 21,1 km verlaat het strand in Bakkum om vervolgens langs de Kennemer Duincamping door de duinen op de Middenweg uit te komen. Hier komt de route samen met de 10,5 km, die al eerder het strand hebben verlaten. Daarna wordt via Egmond-Binnen de finish in Egmond aan Zee bereikt.

 

Correctie doorgeven?

Klopt er iets niet in deze informatie? Stuur je reactie aan Irene, info@dewandeldate.nl

Nog meer wandelevenementen bekijken?

 

Wil je ook lid worden of DeWandeldate volgen?

De Hoofdfoto is van DeWandeldate (2014)

© DeWandeldate, 9 december 2016. Update: 11 mei 2020

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.