Woon je in de omgeving van Wageningen en zoek je een originele nieuwe wandelroute voor je wandeldate? Kies één van de 13 wandelroutes uit de nieuwe Wandelgids. 

Wandelgids: Pad van de Vrijheid

Op vrijdag 26 juni 2020 werd deze nieuwe Gids gelanceerd: het Pad van de Vrijheid. De 155 km lange route passeert 18 dorpen en steden in de gemeenten Wageningen, Rhenen, Neder-Betuwe, Overbetuwe, Renkum, Arnhem, Ede en Veenendaal. 

Je wandelt, met de Wandelgids, in 13 etappes door en over de Utrechtse Heuvelrug, Betuwe, Veluwezoom en Gelderse Vallei. 

Het Pad van de Vrijheid staat helemaal in het teken van vrijheid. De route voert je langs plekken die aan de Tweede Wereldoorlog herinneren. De Gids bevat veel extra achtergrondinformatie, citaten en gedichten. Zo kan je de oorlog herdenken en de herwonnen vrijheid ervaren en waarderen.

De route start en eindigt in Wageningen, bij Hotel de Wereld aan het 5 Mei Plein waar in 1945 de capitulatieonderhandelingen plaatsvonden en de vrede werd getekend. 

De Gids bevat 13 wandelroutes van 9 tot 19 km (totaal 155 km):

 1. Wageningen – Rhenen (12 km)
 2. Rhenen – Opheusden (9 km)
 3. Opheusden – Herveld (12 km)
 4. Herveld – Valburg (12 km)
 5. Valburg – Driel (9 km)
 6. Driel – Oosterbeek (12 km)
 7. Oosterbeek rondwandeling (12 km)
 8. Oosterbeek – Ede (19 km)
 9. Ede – Lunteren (13 km)
 10. Lunteren - Veenendaal de Klomp (13 km)
 11. Veenendaal de Klomp - Veenendaal Prattenburg (12 km)
 12. Veenendaal Prattenburg – Rhenen (12 km)
 13. Rhenen – Wageningen (12 km)

De wandelgids is in Wageningen te koop bij diverse boekwinkels. Ook kan je de Gids online bestellen, o.a. bij Uitgeverij Blauwdruk. De gids bevat ook achtergrondinformatie over de Tweede Wereldoorlog, en teksten en gedichten rondom het thema vrijheid die de wandelaar stof tot nadenken kunnen geven.

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Foto: DeWandeldate, uitzicht op de Uiterwaarden vanaf de Grebbeberg

© DeWandeldate, 14 juli 2020 

Reacties

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.