Mobiele menu

dagje Zeilen op de Kager Plassen

OutdoorSingles: niet weer een nieuwe datingsite ...

Artikel uit 2012, over de start van OutdoorSingles, singles community voor actieve buitensporters en wandelaars. OutdoorSingles was de voorloper van OutdoorFriends, en OutdoorFriends was weer de voorloper van DeWandeldate. 

OutdoorSingles is een startende singles community, waar mannen en vrouwen elkaar (online en offline) ontmoeten via hun favoriete buitenactiviteiten. Het wordt een treffen van wandelende singles, fietsende singles, zeilende, tuinierende en fotograferende singles. Een vergelijking van dit nieuwe initiatief met andere sites in de dating branche. 

2,5 miljoen singles willen wel naar buiten..

Nederland telt momenteel naar schatting ca. 2,5 miljoen singles (*). Deze groep is nog altijd groeiende. Op online daten rust (gelukkig) steeds minder een taboe. Het is voor veel singles dé manier om nieuwe mensen te leren kennen. Geen wonder dat steeds meer initiatieven het licht zien: datingsites, singlessites, activiteitenclubs, singlesreizen speeddating, relatiebemiddeling, online datingcoaches, etc. Op vergelijkingsites als Datingwebsite.nl tref je uitgebreide overzichten aan. Niemand weet hoeveel op-singles-gerichte-sites er precies zijn. In Nederland zijn het er in ieder geval meer dan 700. Daarbij zien we ook steeds meer activiteitensites die uitstapjes, workshops, diners, feesten, weekends en reizen aanbieden voor singles, alleenstaanden en alleengaanden.

Het idee voor OutdoorSingles sluit aan op een typisch Nederlandse behoefte en gewoonte: 'naar buiten gaan'. Nederlanders wandelen graag, als het even kan op het strand, langs de zee. Ze fietsen door de bossen, trekken de natuur in, gaan er op uit. Ze beoefenen de meest uiteenlopende buitensporten. Veel mensen proberen graag nieuwe dingen uit, op zoek naar nieuwe ervaringen, om te leren. Maar wat als je nu even geen partner, vriend, vriendin hebt om mee naar buiten te gaan? Dan kan OutdoorSingles uitkomst bieden. Zo was de gedachte.

OutdoorSingles is een community van wandelaars, buitensporters en natuurliefhebbers. De leden van OutdoorSingles zoeken en vinden elkaar op verschillende manieren:

 • via persoonlijke profielen
 • via de individuele oproepen (vb. wie gaat er zondag mee zeilen?)
 • via de wandelingen en outdoor activiteiten op de outdoor singles agenda.

Is OutdoorSingles de zoveelste nieuwe datingsite?

OutdoorSingles is niet een heel uniek concept in de singles markt. Toch onderscheidt dit initiatief zich op een aantal punten van andere singles- en activiteitensites:

 • passie voor natuur en outdoor verbindt de mensen binnen de community
 • buitenactiviteiten (van abseilen tot zwemmen) vormen de basis voor het zoeken, vinden en ontmoeten van andere mannen en vrouwen
 • uitgebreide zoekmogelijkheden: via persoonlijke profielen, door het plaatsen van een Oproep of door het bezoeken van de evenementen op de singles agenda.
 • professionele aanbieders presenteren zich via het aanbiedersoverzicht (NB: bestaat niet meer) en bieden hun events en reizen op de agenda.
 • social media toepassingen: naast de website zetten we de meest populaire netwerken in om singles en aanbieders te bereiken en verbinden:
  • Facebook  (een fanpage op dit vriendennetwerk)
  • Twitter (een account op deze site voor korte berichten)
  • LinkedIn (een company profiel op dit zakelijk netwerk)
  • YouTube  (filmpjes van de events en andere leuke outdoor filmpjes)
  • Vimeo (filmpjes van de events)
  • Flickr  (foto's van de events van OutdoorFriends)
  • Pinterest (een prikbord met foto's en filmpjes van natuur, sport en outdoor events).
 • besloten community binnen open omgeving: een belangrijk deel van de website is voor publiek toegankelijk: het weblog, de agenda en de aanbieders overzichten. De singles community is besloten en alleen voor leden. Alleen leden kunnen elkaars foto's en profielen bekijken, berichten uitwisselen, deelnemen aan de activiteiten en zelf uitstapjes organiseren én blogs plaatsen op de website.

Tweede artikel in een 5-delige serie over OutdoorSingles

 1. Maandag 21 november 2011: StartUp: van kiemplantje naar Outdoor Singles Community
 2. Dinsdag 22 november 2011: OutdoorSingles, niet weer een nieuwe datingsite ...
 3. Woensdag 23 november 2011: Mijn Buitendebuut (Gastblog van Menno Spiro)
 4. Donderdag  24 november 2011: In 10 stappen een Man / Vrouw via Twitter (niet meer beschikbaar).
 5. Donderdag 1 december 2011: Verbinden met singles en aanbieders via social media (niet meer beschikbaar).

NB: Sinds maart 2012 is deze website géén singlessite meer en werd OutdoorSingles omgezet naar OutdoorFriends. In maart 2014 zijn we gestart met DeWandeldate, datingsite voor wandelaars!(*) Over de schatting van 2,5 miljoen singles: het CBS telt in 2011 2,8 miljoen éénpersoonshuishoudens in Nederland (niet allen zijn single). Daarbij zijn er ook veel singles die in meerpersoonshuishoudens wonen.

Lees alles over DeWandeldate: DeWandeldate: nieuwe datingsite voor sportieve singles

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Foto: Dagje Zeilen met OutdoorFriends.

Dit artikel is geschreven door Irene den Ouden en werd voor het eerst gepubliceerd op OutdoorFriends.nl, op 21 november 2011 (8.624 maal gelezen. Op 20 maart 2015 hebben we dit blog overgezet naar DeWandeldate.nl. 

© DeWandeldate, 20 februari 2014.