NS - route Waterlinie Culemborg (17 km)

  • Van NS station Houten Castellum naar NS station Culemborg

'Wandeling langs het Amsterdam Rijnkanaal en door het Verdronken Bos naar de Lek. Onderweg draait alles om forten, sluizen en kanalen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een verdedigingslinie. We struinen door de uiterwaarden langs de Lek, door natuurgebied de Steenwaard (weides, bos en water). We eindigen in het gezellige Culemborg.'

Verslag en reacties

Op zaterdag 12 september liep een groep wandeldaters deze NS wandeling: 6 mannen en 5 vrouwen, singles van 37 t/m 52 jaar. Van de 11 deelnemers zijn 6 mensen lid van DeWandeldate. De groep pauzeerde bij eethuis "Ster in de Kersentuin", en later nog op een terras in Culemborg.

Verslag van Alex: 

Het was wel even zoeken waar we gingen verzamelen, want er is niet echt duidelijk een uitgang bij Houten Castellum die uitnodigt om te wachten, als je het perron verlaat sta je immers direct op de straat en heb je de keuze links of rechts.
Er waren al een aantal mensen iets verderop die zich verzameld hadden en toen ik meerdere bekende gezichten van de weekendhike zag was ik wel even aan het twijfelen of ik wel bij de juiste wandelgroep zat, maar dat werd al snel bevestigd dat het wandeldaters waren. En gelukkig zaten er ook nog heel wat mensen tussen die ik niet kende. P. en ikke hadden de wandeling op de gps staan, en met twee kaartlezers kwam het dus helemaal goed en zijn we zo goed als niet van de route afgeweken. En ook al waren er soms wat donkere wolken te zien die lieten vermoeden dat er best wat water in zat en was het verder een wat grijze dag, zo bleef het toch de gehele route droog.
We hebben een enkele stop gemaakt bij eethuis "Ster in de kersentuin", en de tweede stop werd pas het terras in Culemborg, waar bijna de gehele groep nog even een drankje heeft genomen.
Volgens mij heeft een ieder van de wandeling genoten en een gezellige dag gehad, dus wat dat betreft een geslaagde dag. Of er nog wandeldaters bij zaten die na deze wandeling met z'n tweeën verder gaan daten durf ik niet te zeggen, dat is waarschijnlijk een van mijn handicaps dat ik daar niet zo'n oog voor heb (als het niet dik bovenop ligt).
 

Enkele reacties van andere deelnemers:

  • Was een zeer geslaagde dag. Erg gezellige groep. Koffie met taart bij de Kersentuin. Leuk op terras afgesloten in Culemborg. Goede gesprekken, veel gelachen. Leuke groep met veel sport aan boord. Top.
  • Mooie tocht gemaakt met een leuke groep mensen. Na de wandeling nog gezellig een drankje en een hapje gedaan. De dag ging (te) snel voorbij.
  • Super mooie dag en wandeling. Bedankt voor de foto’s​.
  • Bedankt iedereen voor de gezellige en goed bestede tijd.​

 

Foto's, met dank aan Alex:

 

 

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, 30 maart 2020.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.