Mobiele menu

Wandeldate: Groene Wissel wandeling Zandvoort, met DeWandeldate

Natuur- en strandwandeling Zandvoort aan Zee

Gezellige, afwisselende wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen met open duingebied en stille bossen en een wandeling langs het strand. 

Groene Wissel Zandvoort – duinen, strand en zee (16 km)

'Eerst kuieren we door een paar authentieke Zandvoortse straten met karakteristieke huizen. Daarna maken we een prachtige, zeer afwisselende wandeling door het fraaie en rustige noordelijke deel van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Bij de ingang kopen we ieder een duinkaartje. In dit gebied komen we langs een uitgestrekt duinmeer met een grote aalscholverkolonie. Open duingebieden worden afgewisseld met stille bossen. Op rustige dagen is de kans wild (vossen, damherten en reeën) te zien heel groot.' We wandelen we langs de zee terug naar Zandvoort. Rondwandeling vanaf station Zandvoort aan Zee.

Verslagje

Op zaterdag 14 juli 2018 liepen we deze mooie Groene Wissel wandeling met DeWandeldate. We waren met 7 mannen en 9 vrouwen, singles van 33 t/m 48 jaar. Van de 16 deelnemers zijn (behalve Irene) 6 mensen lid (met actief profiel) van DeWandeldate. Eén van de leden begeleidde de route. Met dank aan Michiel!

Verslagje van Michiel en reactie van een deelnemer (die ook de foto's maakte)

  • We zijn met 14 mensen van start gegaan. De wandeling is in ontspannen sfeer verlopen waarbij de route de eerste kilometers door Zandvoort aan Zee gingen. Na ruim 2 kilometer arriveerden we in de AWD waarbij we een prachtige route door voornamelijk het open gedeelte hebben gedaan. Vooral de paden langs de kraakheldere kanaaltjes zijn fraai. Onderweg werd er veel gepraat en hing er een gezellige sfeer. Uiteindelijk hebben we een langere pauze genomen aangekomen op het strand. Twee mensen waagden een duik in het koude water. Na nog enkele kilometers op het strand gelopen te hebben zijn we met driekwart van de groep neergestreken op het terras van een strandtent ter hoogte van het station voor een drankje. Degenen die wat langer bleven zijn aan de tapas gegaan. Toen ikzelf uiteindelijk vertrok zat er nog een clubje van 4 te genieten van de heerlijke zomerzon. Al met al een geslaagde dag, louter positieve reacties gehad. Mensen gaven nog wel de tip om de afspreeklocatie nog niet prijs te geven ivm. illegale deelnemers. Bijvoorbeeld deze op het ticket te zetten of in de mail.
  • Wel een leuke dag gehad. Leuk gezelschap en voor herhaling vatbaar.

Foto's van deelnemer Sander:

Natuur- en strandwandeling AWD en Zandvoort aan Zee met DeWandeldate
Natuur- en strandwandeling AWD en Zandvoort aan Zee met DeWandeldate

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate 6 juni 2020