Mobiele menu

Schotse hooglander in de Kennemer duinen

Kroegloper Kennemerduinen Santpoort Noord - Haarlem

Route: Kroegloper Santpoort Noord - Haarlem (18 km)

  • Route uit de routegids Kroeglopers van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Mooie natuurwandeling door Nationaal Park Zuid-Kennemerland, bos- en duingebied waar meer dan honderd vogelsoorten, herten, reeën, koniks paarden, shetlandpony’s en Schotse hooglanders leven. We eindigen in het centrum van Haarlem, in de Jopenkerk, een moderne bierbrouwerij, waar we genieten van de vers getapte speciaalbieren.

Verslag, reacties en foto's

Op zaterdag 7 maart 2015 hadden een heerlijke wandeldag met 9 mannen en 10 vrouwen (man nr. 10 zocht ons tevergeefs op station Haarlem). Deze wandeling was voor 40+, de leeftijden varieerden van 44 tot 66 jaar. Het weer kon niet beter en dit natuurgebied is echt mooi. Tussen de gesprekken door troffen we één Schotse hooglander op ons pad en we zagen een kudde konikspaarden. Onderweg hielden we pauze op vele mooie uitzichtspunten en bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Na afloop bezochten we de populaire Jopenkerk. Op zaterdagmiddag 5 uur is het hier dus superdruk maar wel heel gezellig. Mijn vijgenbokbiertje smaakte prima, na 18 km wandelen. Een kleine kerngroep is na de borrel nog samen gaan eten in de Pizzeria. 

Leuk om te weten: los van de mensen die zelf hun gegevens en/of nicknames uitwisselden, ik kreeg in de dagen die volgden nog van 5 mensen de vraag of ik hen kon helpen met één van de andere deelnemers in contact te komen. Als de betrokkenen lid zijn van DeWandeldate, kan ik de nicknames doorgeven. 

Enkele enthousiaste reacties van de deelnemers: 

  • 'Het was echt gezellig gister, wat een lekkere manier om met mensen te kletsen. Een 1 op 1 date vind ik lastig maar dit is ideaal!
  • 'Ik vond het een fantastische dag gisteren! Hoewel ik behoorlijk nerveus was, omdat het de eerste keer was dat ik aan een groepswandeling meedeed, is het vanaf het eerste moment echt heel gezellig geweest! Wat een leuke mensen allemaal. Dank voor het organiseren!'
  • 'Het leuke van de wandeldate is, dat je weet dat je allemaal in hetzelfde schuitje zit en dat je er met 'lotgenoten' over kan praten.'
  • 'Ik heb me vandaag echt prima vermaakt. Jij heel hartelijk dank voor de organisatie.'

Verbeterpuntje:

  • 'Bij de start van de wandeling afspreken dat we zoveel mogelijk in één keer doorlopen tot het pauzemoment. En niet bij ieder uitkijkpunt zitten. Dat haalt je best uit je wandelflow.'

Meer groepswandelingen

Wil je ook een keer mee wandelen? DeWandeldate is in de eerste plaats een datingsite voor één-op-één daten. De groepswandeldates zijn een extraatje. Ik organiseer af en toe een natuur- of stadswandeling. Check daarvoor regelmatig onze Singles Wandel Agenda. Leden en nieuwsbrief abonnees krijgen deze ook in hun mail. Ook op Facebook en Twitter worden de wandelingen aangekondigd. 

Reacties en Contact met DéWandeldate

© DeWandeldate, 27 januari 2015