Eerste date

Ga je voor je eerste date samen? Wat wordt het: gelijk je favoriete natuurwandeling, of eerst maar eens koffie? Zoals uit de vele wandeldate voorstellen van onze leden blijkt, weten veel mensen het prima te combineren.   

Eerst naar eens koffie ...

Als je je inschrijft bij datingsite DeWandeldate vul je ook gelijk jouw Wandeldate voorstel in. Een zo konkreet en uitnodigend mogelijk voorstel, zodat je de drempel voor anderen om op je voorstel in te gaan verlaagt. Het is heel begrijpelijk als je niet gelijk vanaf het eerste ontmoetingsmoment aan de wandel gaat. Zoals één van de leden het verwoordt in zijn Wandeldate voorstel

 • Eerst een koffietje drinken, om elkaar wat te leren kennen; daarna een rustige wandeling, niet te lang.

Favoriete koffieplekken langs de wandelroute

Veel leden stellen voor te starten met een kopje koffie, bij het startpunt van een mooie wandeling. Als het dan klikt, gaan ze werkelijk wandelen. Je kunt in het midden laten waar je dan die koffie gaat drinken. Maar als je een mooie plek weet is het goed om die alvast te noemen. Enkele voorbeelden van voorstellen van onze leden: 

 • Een kopje koffie op Het Ledig Erf in Utrecht gevolgd door één van de "Utrecht te voet" wandelingen.
 • Mijn voorkeur gaat uit naar het maken van een wandeling in de Noord-Hollandse duinen. Ik ken het terrein daar aardig goed. We kunnen starten (met koffie) in Johanna's Hof in Bakkum.
 • Eerst koffie bij Duin- en Kruidberg en als het klikt door het duin naar het strand (maar als je goed een alternatief hebt....)
 • Een leuke wandeling door Den Haag met daarna een Engels biertje bij Café de Bok. Of een strandwandeling in Kijkduin en daarna koffie drinken bij een gezellige strandtent.
 • Wie zou er samen met me de Montferlandse bossen willen leren kennen (per Mtb of wandelend) na een kopje koffie bij uitspanning 't Peeske'
 • Ga je mee een rondje Bossche Broek lopen. Starten met koffie bij café BUURT in Den Bosch, met het pontje het Bossche Broek in en afsluiten met borrel?

Wat ook kan: maak je wandeling aantrekkelijk door alvast een gezellige koffie in het vooruitzicht te stellen:

 • Ga je mee wandelen door natuurgebied De Kennemerduinen? Starten vanaf station Santpoort-Noord, dwars door dit prachtige gebied naar zee, een stukje langs het strand en dan koffie met appeltaart bij Parnassia. Daarna weer terug.
 • Graag zou ik de NS wandelroute willen doen die van Dieren naar Velp loopt, met onderweg koffie of thee bij de Carolinahoeve.
 • Ga je mee wandelen in de duinen bij Schoorl. En onderweg natuurlijk bij de Berenkuil koffie drinken.

Je kunt ook zelf je koffie meenemen

 • Bijv. een wandeling door de Lek-uiterwaarden (bij Lopik), boterham en heet water mee voor koffie/thee.
 • Ga je mee een leuke route wandelen bij jou of bij mij in de buurt? Verrekijker en een thermosfles koffie mee, plus een beetje goed weer erbij, dan kan wat mij betreft de tocht beginnen :)
 • De ingrediënten voor een leuke ontmoeting kunnen variëren van strandwandeling tot hoogveen in de Achterhoek. En dan ergens wat drinken op een terras of een thermoskopje koffie in het veen :)

 

Méér BLOGS lezen over leuke Koffie-voor-het-wandelen-plekken?

Start je Wandeldate bij een Wandelcafé!

Waar start jij je wandeldate? 10 cafés in natuurgebieden

Wandeldate in Rotterdam? Rondje Kralingse Plas!

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Foto: DeWandeldate - Café-restaurant De Tuin in het Kralingse Bos, Rotterdam

© DeWandeldate, plaatsing 1 mei 2019.

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.